30 Temmuz 2016 Cumartesi

Turuncu darbe tezgahı

 


Turuncu darbe tezgahı

"Aydınlık'a son günlerde ulaşan ABD'nin Türkiye'de FETÖ ve PKK'yı kullanarak darbe planlandığına dair haberler dün Amerikan basınına da yansıdı"

27 Şubat 2016 Cumartesi 12:27

ABD'nin "renkli" bir darbe planladığı yolunda haberler, dün ABD ve Rus basınından dünya kamuoyuna duyuruldu.

Turuncu darbe planı, geçtiğimiz Çarşamba günü İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nde düzenlenen ve üç üst düzey emekli Emniyet yetkilisinin katıldığı konferansta gündeme geldi. Emekli Emniyet yetkilileri Hanefi Avcı, Emin Arslan ve Sabri Uzun konuşmalarında Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), TSK ile Emniyet'teki örgütlenmesinin büyük tehdit oluşturduğuna dikkat çektiler.

Hanefi Avcı FETÖ'nün TSK içindeki varlığı ile ilgili şunları söyledi: "Ordu içinde çok ciddi bir yapılanma var. Bu yapılanma Türkiye'nin geleceği için tehlikeli, hepimiz için rahatsızlık kaynağı...Bu yapının neler yapacağı konusunda hepimizin düşünceleri var. Bir müdahale olur vb. Her türlü fırsatı kullanabilirler. Bu ciddi, vahim bir olay." (Aydınlık, 26 Şubat 2016)

"DARBE GİBİ BİR ŞEY"

Aynı toplantıda söz alan E. Tümamiral Haydar Mücahit Şişlioğlu da FETÖ'nün Ordu içinde tasfiye edilmediğine vurgu yaptıktan sonra şunları söyledi: "Bunlar polis veya savcı gibi değil, elinde silah olan ve gerektiğinde bu silahı kullanabilecek kişiler. Türkiye'nin karşı karşıya olduğu en büyük tehditlerden biri. Çünkü ortalık karmakarışık. Bu kargaşada 'Ben düzeni sağlayacağım' diye içeriden bir hareketin olması durumunda, bu işi bilmeyen vatandaş da bunları destekleyecektir."

Konferansın yöneticisi Sabah gazetesi yazarı Ferhat Ünlü, "Bir darbeden mi söz ediyorsunuz" diye sordu. E. Tümamiral Şişlioğlu, "Evet, onun gibi bir şey" yanıtını verdi. Şişlioğlu sözlerini, "Eskisinden çok daha kötü bir durum olacaktır" uyarısıyla bitirdi

FETÖ VE HDP'NİN DARBE UMUTLARI

Öte yandan, Aydınlık'ın görüştüğü bir AKP yetkilisi, F Örgütünün yaydığı "Baharda geliyoruz" söylentilerini yorumlayarak, "FETÖ'nün devlet içindeki güçlerinin HDP ile işbirliği yaparak, Baharda bir darbe girişimine hazırlandığını" belirtti.

Bu arada yine önceki gün görüştüğümüz halen görevde olan üst düzey Emniyet yetkilisi, "F Tipi yapılanmanın Ordudaki elemanları aracılığıyla, Türkiye'nin içinde bulunduğu bölücü tehditten istifade ederek askeri darbeye zemin arayışı içinde olduğuna" dikkat çekti. "Fethullah Gülen'in son günlerde sohpetlerinde gündeme getirdiği, 'Kılıcın hakkını vermek' sözlerinin Ordudaki elemanları yönlendirme amaçlı olduğunu" belirtti.

PKK'NIN NEVRUZ ÇAĞRILARI

Bu arada Güneydoğu kentlerinde hendeklere gömülen PKK da, "Baharda çok şey olacak" parolasıyla Bölücü Örgüte moral vermeye çabalıyor. PKK ve HDP çevresinde, ABD'nin sürece müdahale edeceği yönünde haberler açık açık dile getiriliyor. HDP yetkilileri ve yerel örgüt yöneticileri, PKK'nın Nevruzda kalkışmalar örgütleyerek gerekli ortamı hazırlayacağını yayıyorlar.

Aydınlık, Güneydoğu illerimizde yaptığı araştırmalarda, halkın PKK'nın çağrılarına kesinlikle itibar etmeyeceğini saptıyor. Böylece ABD'nin Turuncu darbe tertibinin Güneydoğu ayağının bulunmadığı görülüyor. Ancak canlı bombalar ve suikastler yoluyla kargaşa ve güvensizlik ortamı kışkırtılacağı yönünde bilgiler, Emniyet kurumlarının bilgisi içindedir.

BÜYÜK SERMAYE İÇİNDE HAREKETLENMELER

Yine önceki gün görüştüğümüz Ulusal Gönüllüsü bir işadamı ise, büyük sermaye içindeki bazı güçlerin ABD yönlendirmesiyle Tayyip Erdoğan'a karşı mevzilendirildiğini belirtti. Bu yönlendirmede Tayyip Erdoğan'lara karşı "laiklik" vurgusu yapıldığının altını çizdi. İşadamı dostumuz şöyle devam etti. "FETÖ devlet içinde önemli bir örgütlenmeye sahip. Fakat çok sıkıştı. PKK ise, tamamen anarşi ve teröre oynuyor. O da çok sıkıştı. ABD bir yandan Suriye'den sonra Türkiye'ye yoğunlaşırken, diğer yandan yönetme kabiliyetini yitiriyor. Büyük sermayenin bazı kesimlerinin de, bu saflara meyletmesinden sonra, darbe dahil her türlü maceracı çıkışlar konuşuluyor...RTE ve Ahmet Davutoğlu yerine bir kolektif yönetim olur mu? Tartışılıyor. Hakan Fidan da gidici."

MIKE WHHITNEY'İN DARBE İLANI

ABD'li gazeteci Mike Whitney, Counter Punch'a yazdığı yazıda, ABD'nin darbe hazırlığını bütün dünyaya duyurdu: "Washington Tayyip Erdoğan'ı Şam ve Moskova'yla çatışmaya itiyor. Böylece Türkiye'de iç bölünmeleri derinleştirecek ve Tayyip Erdoğan'ın gücünde erezyon yaratacak. Bu arada Türk Ordusu'ndaki ve MİT'teki ajanlarını kullanarak renkli devrime gidecek...ABD'nin asıl amacı, sosyal huzursuzlukları kışkırtarak renkli bir devrimin önünü açmak."

ABD BASININDA "ANKARA'YA TUZAK" HABERLERİ

ABD'li politika uzmanı F. William Engdahl da New Eastern Outlook'a yazdığı yazıda Whitney'in haberini doğruladı ve daha önemlisi, Washington'un kurduğu tuzağı açığa vurdu: "Washington Riyad ve Ankara'yı tuzağa çekiyor."

RUS BASININDA YANKILAR

ABD basınında çıkan haberler, Rus basınında yankılandı. Sputniknews.com, ABD'li gazeteci ve uzmanların haberlerine geniş yer verdi. Aydınlık, baharda darbe söylentilerinin özellikle FETÖ ve PKK çevresinden yayıldığını saptadı.

Bilindiği gibi, 20 Ocak 2016 öncesinde Davos toplantısına katılan Babacan, dünyanın önemli finans kuruluşlarına, Eylül ayına kadar Tayyip Erdoğan'ı etkisiz hale getirecekleri sözünü vermişti. Bu güvenceyi Tayyip Erdoğan'ın yakın çevresi şöyle yorumluyor: "Tayyip Erdoğan'a darbeye gerek yok, darbeyi biz yaparız."

TAYYİP ERDOĞAN'IN ZAYIF KARNI: RUSYA VE SURİYE SİYASETLERİ

Güvenilir kaynaklar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinde birlik olduğunu vurguluyor ve darbe haberlerinin köşeye sıkışan ABD, FETÖ ve PKK'nin beklentilerinden öte bir anlam taşımadığına dikkat çekiyorlar. Ancak AKP iktidarının Rusya ve Suriye düşmanı siyasetinin darbe heveslilerine fırsat verdiği vurgulanıyor.

İÇ BÖLÜNMELER DERİNLEŞECEK

Bu doğrultudaki bilgilerimizi sputniknews.com'da yayınlanan ABD'li yetkililerin açıklamaları doğruladı. Sputniknews'in aktardığına göre, ABD'li gazeteci Mike Whitney, Counter Punch'a yazdığı yazıda şu ifadeleri kullandı: "Washington Tayyip Erdoğan'ı Şam ve Moskova'yla çatışmaya itiyor. Böylece Türkiye'de iç bölünmeleri derinleştirecek ve Tayyip Erdoğan'ın gücünde erezyon yaratacak. Bu arada Türk Ordusu'ndaki ve MİT'teki ajanlarını kullanarak renkli devrime gidecek. ABD'nin asıl amacı, sosyal huzursuzlukları kışkırtarak renkli bir devrimin önünü açmak."

ABD'li politika uzmanı F. William Engdahl da New Eastern Outlook'a yazdığı yazıda Whitney'le aynı fikirdeydi: "Washington Riyad ve Ankara'yı tuzağa çekiyor."

http://www.aydinlikgazete.com/politika/turuncu-darbe-tezgahi-h84126.html 
a45UyF587661-160730224111 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2016/07/30  23:20 2  65  adaletvekalkinma@yahoogroups.com


 


Ben kalander mesrebim. (Murteci icin)

Ben kalender mesrebim hukuk, mukuk aramam
Somurgeci bir parti, isterim olsun..
Vekilleri cok yobaz, danismani hokkabaz
Biraz da hirsiz olsun... Olsun.
* * *
Icraati yiksin, muritleri carpsin
Olacaksa bir cipi, villasi olsun
Ataturk e dusman, kufurde fettan
Tukursen, piskin olsun.. Olsun.
* * *
Vatandasi soysun, hilafeti koysun
Ordumuza bir fitne, mutlaka soksun
Golgesinden korkan, tele kulagi olan
Biraz da hain olsun. Olsun.
* * *
Memleketi satsin, laikligi yiksin
Olur ise boylesi, katmerli olsun
Cahilligi fetbaz, parti adi ak beyaz
Gozalti torba olsun.. Olsun.

Yazan bilinmiyor

Resulullah (sav) a bir hirsiz getirilmisti.
Oldurun onu!
diye emretti.
Kendisine:
Ey Allah in Resulu, bu adam sadece caldi denildi.
Bunun uzerine Oyleyse (elini) kesin!
dedi ve derhal eli kesildi.
Sonra ayni adam ikinci sefer getirildi.
Yine: Oldurun onu!
diye emretti.
Kendisine:
Ey Allah in Resulu, bu adam hirsizlik yapti dendi.
Bunun uzerine Oyleyse kesin!
dedi ve derhal sol ayagi kesildi.
Sonra ucuncu sefer getirildi ve hirsizlik yaptigi soylendi.
Hz.Peygamber:
Oldurun onu!
diye emretti.
Kendisine:
Ey Allah in Resulu, bu adam hirsizlik yapti denildi.
Bunun uzerine: Sol elini kesin!
diye emretti.
Sonra ayni adami dorduncu kere getirdiler.
Oldurun onu!
buyurdu.
Kendisine:
Ey Allah in Resulu, bu adam hirsizlik yapti dediler.
Bunun uzerine Sag ayagini da kesin!
diye emir buyurdu.
Ayni adam besinci sefer getiririldi.
Hz.Peygamber (sav): Oldurun onu diye emretti.
Hz.Cabir (ra) der ki:
Adami goturup oldurduk.
Sonra suruyerek goturup bir kuyuya attik.
Uzerini de tasla doldurduk.

Ebu Davud, Hudud 20, (4410); Nesai, Sarik 15, (890, 91)
Hadis No.1603

Zirvaliklar, bizleri bir ulus olarak birlestiren bir cimentodur.(2007 Yili nda yaptigi bir gosteriden)

George Carlin


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder