24 Temmuz 2016 Pazar

Bülent ESİNOĞLU : Bir tükeniş döngüsü olarak NATO

 


Bülent ESİNOĞLU : Bir tükeniş döngüsü olarak NATO

Şu belirlemeyi çok severiz. Belki de birçok şeyi fazla açıklamaya gerek bırakmadan ifade eder.

İnsan yaşadığı yere benzer.

Sanırız ki, askerlik sanatı, sadece ateşli silahlarla insan ilişkilerinden ibarettir. Savaşı kazanmak için, barış zamanında, savaşa hazırlıktır.

Elbette savaşa hazırlık her şeyi kapsar. Her şeyden önce, eğitim demektir, savaşa hazırlık.

Evet, ordumuzun subayları çok eğitim alırlar. Öncelikle Amerikan silahlarını kullanmak için Amerikanca Eğitimi alırlar. Türkçeden daha iyi Amerikanca konuşan generallerimiz vardır.

Sadece askerlik üzerinde uzmanlaşmazlar. Amerikalıların yaşamına hayrandırlar. Onların her şeyi ülkemizden daha iyidir.

Söyledik ya, insan yaşadığı yere benzer diye… Belki aynı subay Rusya'da eğitim için uzun süreler kalsaydı, onlar da, Ruslar gibi düşünmeye alışırlardı.

Subaylarımız kafileler halinde Amerika'da, eğitim alırlar. Bir yandan Amerika'nın sattığı modası geçmiş silahların eğitimini alırken, öte yandan, kim düşman kim dost onun da eğitimini alırlar.

Amerika'nın stratejik ve ideolojik düşmanı Rusya'dır. Amerika'da, Türk subaylarının eğitimi, esas itibariyle, Rusya düşmanlığı üzerine kurulmuştur.

NATO eğitiminin esası; "Rusya'ya nasıl düşman olunur ve savunması nasıl yapılır" üzerine yoğunlaşır.

NATO'da eğitim almak ve Amerika'ya gitmek için, bazı subaylar, birbirlerinin ayağına basarlar. Harcırah var farklılaşmak var. Herkes yurt dışına gitmek ister.

Amerika'da strateji eğitimi almak demek; Amerikan ideolojisiyle haşir neşir olmak demektir.

Subaylarımızın bir kısmı için NATO, bir olanaklar manzumesidir. Bazı generallerin çocukları orduya silah satan şirketlerde çalışma imkânı bulur.

Bazı generallerimiz emekli olunca Amerikan silahlarını satan firmaların temsilcisi olur.

Türkiye Amerika dışından uzay savunma silahı satın alacaksa, bunlar başlar, bu uzay savunma silahı NATO ile uyumlu değil demeye…

Amerika hem uzay savunma silahı satmaz, hem de NATO'yu kullanarak, Çin'den silah alınmasına karşı çıkar. Bazı subaylarımız, Amerikanca bildiği için, Çin uzay savunma silahlarına karşıdır. Çin teknolojisiyle veriyor dahi olsa…

Ne kadar çok NATO ve Amerika ilişkisi olursa bazı subaylar diğer subaylardan öne çıkarlar. Onlar üst rütbelere tırmanırlar.

Kendi ülkesindeki olanakları, eğitimi, yaşamı beğenmeyen bu subaylar artık Amerikancı bir darbeye hazırdırlar. Her yaptıkları darbe de aslında Türk ordusuna karşı darbedir.

Amerika'nın, Türkiye'yi, her anlamda dönüştürme ve değiştirme ihtiyaç duyduğunda bunlar göreve hazırdırlar.

Mustafa Kemal öldükten sonra, Türkiye'de yaşanan milli duruşun, aşama aşama dönüştürülmesi, yukarıda sözünü ettiğim eğitimler sayesinde gerçekleşmiştir.

Bağımsızlık isteyen milliyetçi ve solcular ortaya çıktığında, darbe ihtiyacı çoğalır.

Amerika'nın Türk ordusu içindeki örgütlüğü NATO eğitimleri sayesinde gerçekleşmiştir. FETO nereden çıktı derseniz; bu kez Türk devletinin içinde gerçekleşecek darbenin İslam-i meşruiyet içinde yapılmasına gerek duyulmuştur da ondan…

Aslında FETO'cu generaller Amerikancı generallerdir. Çünkü bu generallerin asıl görevi Türk ordusunu zayıflatmaya yöneliktir.

Bu kez darbe ihtiyacı, dört sebepten Amerika için acil ihtiyaç haline gelmiştir.

1-Kuzey Suriye'de kurulacak İsrail koridoru,

2-ABD'nin maşası olan PKK ile Türk ordusunun PKK ile mücadele ediyor olması,

3-Erdoğan'ın önceden kestirilemez davranışları,

4-Türkiye'nin mecburiyetlerinin, git gide Rusya'ya yaklaşmayı zorlaması.

Türk ordusu NATO'daysa, stratejik müttefikimiz Amerika olmaya devam edecekse, darbeler devam eder.

24.7.2016, bulentesinoglu@gmail.com 
a45UyF587661-160724130046 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2016/07/24  18:20 2  65  adaletvekalkinma@yahoogroups.com


 



--

SERCELER
. . . . . .
Bir gun gelir gecer bu geceler
Tirtillar tirmanir yapraklara.
. . . . . .
Damla damla sizmaz dudaklara
Kalbin kaynagindan bu heceler.
. . . . . .
Alni isleyerek dusunceler
Gozyaslari duser zambaklara.
. . . . . .
Ve ususur olgun basaklara
Aksamin dallarindan serceler..

Ahmet Muhip DRANAS

Risale-i Nur kitaplarinda, Allah tan cok Said-i Nursi, Kur an dan cok Risale-i Nur kitaplari ovulmustur veya $ik $ik bunlardan ovguyle soz edilmistir.
Said-i Nursi, yuceligini Hz.Ali ile Gavs-i Azam in gaybi isaretleriyle aldigini yazmistir.
Risale-i Nur da, Risale-i Nur u okumayanlar cahil diye nitelendirilmistir.
Adeta Hz.Ali yi kendisine Allah tan vahiy getiren bir vahiy melegi gibi ima etmistir.

($ikke-i Tasdik-i Gaybi-116-126) ($ikke-i Tasdik-i Gaybi 12)

Universite Tercihini Dogru Duzgun Yapin

24 Temmuz 2013

Yavas yavas universite tercih donemine yaklasiyoruz. Tercih yaparken dikkat etmeniz gereken bazi hususlar var. Oncelikle kataloglara sakin aldanmayin. Bir universite katalogunun iyi olmasi onu hazirlayan reklam ajansinin iyi oldugu hakkinda fikir verebilir, universitenin degil.

Maalesef pek cok universitemiz Slav irkindan mankenler getirtip cimlere yayilmis ders calisan ogrenci pozu verdirterek kataloglara koyuyor. Binlerce masum liseli de bu fotograflara aldanip o universiteleri tercih ediyor. Ama okula gelip o kizlari bulmak istediklerinde husrana ugruyorlar cunku onlar muhtemelen o sirada baska bir universitenin katalog cekimlerinde.

Zaten dikkatli bakarsaniz o resimlerdeki inanilmaz mantik hatasini gorebilirsiniz. Guzeller guzeli bir kiz elinde deney tupu guya laboratuvar dersinde... Boyle bir sey mumkun mu? O guzellikte bir kiz deneyle falan ugrasmaz, siniftaki herhangi bir erkege Canim su deneyi halledebilir misin, benim ojelerimi tazelemem gerekiyor demesi yeterlidir. Ben yillarca cok sayida kizin odevini, projesini yaptim, yeri geldi hocalara onlar adina not icin yalvardim. Ama karsiliginda hicbir sey alamadim. Hicbirine hakkimi helal etmiyorum, beni cok uzduler.

Gelelim hangi bolumu sececeginize. Asagidakileri okumadan bolum tercihi yapmayin.

FELSEFE

Bunlarin okula basladiktan bir iki sene sonra devreleri yaniyor. Birlikte misket oynadigim, komsunun bahcesinden erik caldigim cocukluk arkadasim yillar sonra bana evde salcali tost yaparken Acaba dunya diye bir yer aslinda yok mu, ya butun bunlar zihnimizde yarattigimiz bir yanilsamaysa dedi. Dunya var dedim. Kanitin ne? dedi. Tost yaniyor dedim. Bu bir kanit mi sence? dedi. Abi tost yaniyor dedim. Ve tost yandi. Sacmasapan bir soru yuzunden yemegimizden olduk.

MUHENDISLIK

Bu bolumde kiz ogrenci sayisi sifir ile bir arasinda degisiyor. Bunu bile bile muhendislik secmek nasil bir mantiktir anlamis degilim. Universiteye niye gidiyorsun ki o zaman? Erkek liselerinde bile daha fazla kiz oluyor.

ULUSLARASI ILISKILER

ISMI gercekten cok havali. Ama duragan bir sektor oldugunu da kabul etmek gerekiyor. Diplomat olma hayalleriyle bolume gelenler mezun olduklarinda genelde babalarinin isine geri donuyor. Bunun sebebi gayet net: Yeni ulkeler kurulmuyor. Elbette zahmetli bir is, bunun bayragini milli marsini ayarlamak gercekten kolay degil. Cok az insan yeni bir ulke kurmaya girisiyor.

Tabiatiyla uluslararasi iliskiler mezunlari bosta kaliyor.

HEMSIRELIK

EN cok istedigim bolumdu. Ogrencilerin tamamina yakini kiz oluyor. Eger akrabalar Hangi bolumde okuyorsun? diye sorduklarinda biraz utanmayi bastan kabul edersen guzel bir egitim hayati seni bekliyor. Elbette mezun olduktan sonra hemsirelik yapmak zorunda degilsin. Erkekten hemsire olmaz. Gecen ay hastaneye yattigimda bana erkek bir hemsire verdiler, yemin ederim tiptan sogudum.

PSIKOLOJI

Bu bolumu sececeklere tavsiyem once bir p$ikologa gorunmeleri. Her sey aslinda sende bitiyor cumlesini kurmak icin dort sene dirsek curutmeniz gerekmedigini oracikta anlayabilirsiniz.

ISLETME

TIBBI bitirdiginizde doktor, muhendisligi bitirdiginizde muhendis, eczaciligi bitirdiginizde eczaci, isletmeyi bitirdiginizde ise mezun oluyorsunuz. Mezun olmak da son yillarda tek basina yeterli gelen bir vasif degil. Isletme ogrencileri genellikle girisimcilik kulubu kurarlar ve cogunun egitim hayati boyunca yaptigi tek girisim bu olur.

COGRAFYA

BIR grup cografya hocasinin issiz kalmamasi adina cografyanin hala bilimden sayilmasi beni uzuyor. Ben bu kadar yerinde sayan, gelisime kapali bilim gormedim. Diger bilimlerde bir bulus, bir beyin firtinasi olur ama cografyada degisen bir sey yok. Karadeniz de daglar denize yillardir paralel, Ege hala girintili cikintili ve Italya sakin bir sekilde cizmeye benzemeyi surduruyor. Yani cografyada hicbir sey degismiyor ama cografya hocalarinin maaslari surekli degisiyor. Bugun 2 bin liraya yakin maas aliyorlar. Cok yazik.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder