24 Temmuz 2016 Pazar

Erdoğan darbeyi 12 saat önceden biliyordu

 


Erdoğan darbeyi 12 saat önceden biliyordu

İsrail televizyonu Kanal 2'nin Arapça haberler müdürü Ehud Yaari Türkiye'deki darbe girişimi ile ilgili "Erdoğan darbeyi gerçekleştirmesi gerektiği saatten 12 saat kadar önce haber alıyor." dedi.

24.07.2016 12:35

İsrail televizyonu Kanal 2'nin Arapça haberler müdürü Ehud Yaari Türkiye'deki darbe girişimi ile ilgili "Görünen odur ki Sayın Erdoğan Darbecilerin darbeyi gerçekleştirmesi gerektiği saatten 12 saat kadar önce haber alıyor." dedi. Yaari devamında "Basında çıkan 'Ruslar haber verdi' vs... Bu doğru değil, olayı kendi adamları ve ekibi ortaya çıkardı" ifadelerini kullandı.

Kanal 2 haberlerinin sunucusu Dani Kushmarov'a konuk olan Yaari'nin anlattıkları şöyle:

Dani Kusmarov (DK): Türkiye'deki darbe girişiminin başarılı olmayacağını söylemiştiniz. Nasıl bildiniz veya nasıl tahmin ettiniz bunu.

Ehud Yaari (EY): Bunun için özür dilemem gerekmiyor sanırım.

DK: Yok canım sadece espri yapıyorum. Görülüyor ki gerçek darbe şu anda Erdoğan'ın darbesi haline dönüştü.

EY: Neler olduğu konusunda bir cümle söylemek gerekirse; Ki aslında neler olduğunu hepimiz gördük. Görünen odur ki Sayın Erdoğan, darbecilerin darbeyi gerçekleştirmesi gerektiği saatten 12 saat kadar önce haber alıyor. Kendisi bu haberi MİT Başkanı Hakan Fidan'dan alıyor. İstihbarat Başkan Yardımcısı Genelkurmay Başkan yardımcısı ile buluşarak darbeyi nasıl önleyeceklerini kararlaştırıyorlar ve Erdoğan'ı Marmaristeki otelinden çıkartıyorlar. Darbe girişimcileri otele geldiklerinde ise Erdoğan orada değil artık. Uçağı bir süre havada bekletiliyor ve ünlü cep telefonu görüşmesini gerçekleştiriyor.

DK: Erdoğan bu darbe haberini 15 saat öncesinden biliyordu diyorsunuz yani.

EY: En azından 12 saat öncesinden bilyordu diyorum. Basında çıkan 'Ruslar haber verdi' vs... Bu doğru değil. Olayı kendi adamları ve ekibi ortaya çıkardı.

DK: Bu durum aslında kendi adamlarının ve istihbaratın zafiyeti değil mi ki?

EY: Bunu biliyor ve kendisi de söylüyor zaten.

Şu anda görünen o ki; gerçekleşen durum İslami bir darbeden daha azı değildir. İran benzerini 1979'da Humeyni ile geçirdi. Sokaklarda, caddelerde fazlasıyla kanla aynısını yaşadılar. Türkiye şu anda benzerini farklı bir şekilde yaşıyor.

60-70 bin kişinin işlerinden uzaklaştırılması, gözaltına alınması ve tutuklanmasından bahsediyoruz. Neredeyse yeni cezaevleri inşa edilmesi gerekecek. Çünkü bu kadar insanı alabilecek cezaevi yoktur.

Şimdi Türkiye'yi yeni bir istikamete doğru sevketmekte. Erdoğan aslında Müslüman Kardeşler'in Türkiye üslubudur. Senelerce yapmaya çalıştığını şimdi birkaç ay içinde yapacaktır.

DK: Türkiye halen bir demokrasidir ama . Sizce bu Türk demokrasisinin sonu mudur?

EY: İran'da da insanlar oy vermeye gidiyor ve parlamentoda bağırmalar kavgalar mevcuttur. Hatta basın içinde de farklı sesler mevcuttur. Türkiye'de de olabilir ama engellemeler ve sınırlar olacaktır. Yine seçimler olacaktır. Erdoğan Anayasa'yı değiştirecektir. Amerikan usulu Başkan da seçilecektir. Başka bir şey de yapacaktır. Türkiye'nin oryantasyonunu (eğilimini) değiştirecektir. Sırtını Avrupa'ya dönmüş bir Türkiye ile karşılaşacağız. Sırtını Avrupa'ya dönen, Rusya ile yakınlaşan ve yüzünü Asya'daki Türki Cumhuriyetlere dönen bir Türkiye göreceğiz. Euro Asyatik ülkeler ile iyi ilişkiler içinde olacaktır. Kazakistan, Afganistan vs gibi.

Bizimle olan ilişkilerine gelince ise bizimki ticari ilişkidir. Gaz bu ilişkilerin merkezi haline de dönüşebilir. Laviathan'dan alınacak gaz ile İsrail onun tek gaz satıcısı olmayacaktır, aynı zamanda Ruslar'dan da gaz alacaktır, tek satıcı ile kalmasın diye.

Kaynak: http://www.mako.co.il/news?partner=NavBar

Tercüme: Rafael Sadi

Odatv.com

 
a45UyF587661-160724153835 Oraj Poyraz At Neomailbox.net cimcime@neomailbox.ch
2016/07/24  20:20 2  65  adaletvekalkinma@yahoogroups.com


 



--

Eger dilden gelen elden gelseydi, gedalar cumlesi sultan olurdu.

Seyhoglu Mustafa

Teskilat-i Milliye sergerdeleri, bu mahluklar kadar baslari ezilmek ister yilanlar tasavvur edilemez.
Dusmanlar onlardan bin kere iyidir

(ALi KEMAL, Peyami Sabah, 23.4.1920)

Hirkasidir diye bir palaspareyi hilafet alameti ve imtiyazi olarak altin sandiklara koydular halife oldular.
Gah sarka, cenuba, gah garba veya her tarafa saldira saldira Turk Milletini Allah icin, peygamber icin, topraklarini, menfaatlerini benligini unutturacak, Allah a mutevekkil kilacak derin bir gaflet ve yorgunluk besiginde uyuttular

ATATURK, 1931, Lise icin yazdigi Medeni Bilgiler kitabi


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder