3 Ağustos 2017 Perşembe

YELİZ KORAY : GÖRME’Z



YELİZ KORAY : GÖRME'Z



"Bize oy vermezseniz…" diye başlayan ve bizleri açlıkla, işsizlikle, terörler tehdit edenlere karşı "Allahtan başka kimseden korkmayın" diyemedin. Kula kulluk isteyenleri görmezden geldin.

*

Yüce Peygamberimizin (SAV) "Elinizde bir fidan varsa, kıyamet kopmaya başlasa bile onu dikecek kadar vaktiniz varsa, mutlaka dikiniz" öğüdüne rağmen AVM için kesilen, villa için yakılan ağaçları görmezden geldin.

*

Mercedes zırhlı arabaya, millet açken bin odalı saraya, kıytırık her müdüre Porsche, Range Rover, Audi, BMW verenlere "İsraf eden şeytanın kardeşidir" demedin. En büyük günah sayılan israfı görmezden geldin.

*

Sonu S ile biten her sınava eş dost akraba ve cemaat kadroları kopyayla yerleştirilirken "Kul hakkı çok günahtır" demedin. Hakkı gasp edilenleri görmezden geldin.

*

FETÖ kumpasıyla askerler, gazeteciler, yazarlar bir bir içeri tıkılırken "Devletin dini adalettir" demedin. Adaleti vicdanda arayanları görmezden geldin.

*

Camilerde 'evet''hayır' propagandası yapan imamlara "Siyaseti camiye sokmayın" demedin. Laikliğe sahip çıkanları görmezden geldin.

*

"Ne kadar besmele o kadar huri" diyen soytarılara 'uydurma hadisler türetmeyin' demedin. Oku'yarak gerçek İslam'ı anlatmaya çalışanları görmezden geldin.

*

"Şu terliği giyersen Peygamber Efendimizi rüyanda görürsün" "Bu kefenle gömülürsen kabirde rahat edersin" diyen din tüccarlarına milleti kandırmayın demedin. Cennet vaadiyle cebimizi boşaltanları görmezden geldin.

*

Çalışanlarının hakkını yiyip Cuma'ları kaçırmayan, birilerine hoş görünmek için her hafta bir camide fotoğraf çektiren, dinimizle alay edip her Cuma 'bakara makara' sallayanlara "Dinde gösteriş olmaz, Allah her niyetini görür" demedin. Kötü niyetini namazla ört pas etmeye çalışanları görmezden geldin.

*

Miting meydanlarında, sahnelerde, siyaset kulislerinde Kuran'ımızı eline alıp oy isteyenlere "Kutsal kitabı oy için kullanma" demedin.

Ne kadar din söylemi, eşittir o kadar oy denklemini görmezden geldin.

*

"Babanın öz kızına şehvet duyması karısıyla nikahını düşürür mü?" sorularına "Kardeşim sen sapık mısın?" demedin "Nikaha etkisi yoktur. Babanın kızına şehvet duyması haramlık oluşturmaz ancak kızın 9 yaşından büyük olması gerek" diyenleri görmezden geldin.

*

"Türk erkeğinin kıllısı Hz. Ali'ye kadının kıllısı ayıya benzer" diyerek mezhepleri ve kadınları aşağılayan sözde Müslümanlara 'Sana mı kaldı Allah'ın kulunu bir şeye benzetmek' demedin. Yaratılanı yaratandan ötürü sevenleri görmezden geldin.

*

"Aç kalırsanız karınızı yiyin" diyen sözde şeyhler İslam'a zarar veriyor demedin.

Karısı öldükten bilmem kaç dakika içinde ilişkiye girmenin hesabını yapanları görmezden geldin.

*

"7 yaşından sonra kız çocuklarını kucağınıza almayın" saçmalıklarına "Peygamber Efendimiz bir dizine kızını bir dizine torununu alıp severdi" demedin. Dinimizi yozlaştıranları görmezden geldin.

*

"Camide içki içmediler. Ben Allah'a hesap vereceğim yalan söyleyemem" diyen imama sahip çıkmadın. Gözümüzün içine baka baka yalan söyleyenleri görmezden geldin.

*

"Bir elin verdiğini öteki el görmez" demedin. Oy için göstere göstere verilen bulguru makarnayı, kömürü görmezden geldin.

*

Peygamber Efendimizin bir hurma ve suyla açtığı oruçla, yırtık yelekle geçirdiği ömürle övünenlerin bir bardağı asgari ücret değerindeki sofralarda oruç açmasını görmezden geldin.

*

"Kıyamet koparsa çocuk istismarından kopar" dedin ama Kutlu Doğum Haftasını, Ensar Vakfı sponsorluğunda yaptın. Doğduğuna doğacağına pişman olan çocukları görmezden geldin.

*

"Alevi ile evlilik caiz midir?" sorusuna, "Müslüman olanla evlenilir, olmayanla evlenilmez" dedin ama Müslümanı hedef alanlara silah satanları görmezden geldin.

*

Alkol haram diye milleti gavur ilan edenlere 'Haram yemenin daha büyük günah' olduğunu söyleyemedin.

Topraklarımızı babasının malı gibi parsel parsel satanları görmezden geldin.

*

Atatürk ve silah arkadaşlarına "Ayyaş" diyenlere 'Atatürk sayesinde insan yerine konuldun' diyemedin. Ata'mızın İslam'a katkılarını görmezden geldin.

*

Belediyelerin dağıttığı 'kadın nasıl dövülür' kitaplarına, namusu kadınların kıyafetinde, gülmesinde, oturmasında kalkmasında arayanlara, çalışan kadını zina yapmakla suçlayanlara "Kadınlar bize Allah'ın emanetidir. Onlara iyi davranın" demedin.

Dövülen, öldürülen, tecavüz edilen, aşağılanan kadınları görmezden geldin.

*

"Kulum beni andığı ve dudakları benim için kımıldadığı an ben kulumla beraberim" diyen Allah varken, 'Dinde aracı yoktur. Kimsenin elini ayağını öpmeyin' demedin. Sen bile taa Pensilvanya'ya mektup yazıp icazet alırken, devleti kandıranları görmezden geldin.

*

Ve… görmezden gelinen onca şeyi yazıyoruz diye bir bir susturulmaya çalışılıyorken,

"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" demedin. Şeytana kılıç sallayanları görmezden geldin…

*

Şimdi diyorsun ya "Hakkınızı helal edin.." falan filan… Ben de seni görmezden geliyorum.

*

kaynak: http://www.kocaelikoz.com//yazar/yeliz-koray/gormez/472.html

 
a45UyF587661-170803161603 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/08/04  01:22 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

Gucsuz adalet ve adaletsiz guc, iki buyuk felakettir.

Joseph Joubert

Nur Suresi 11.Ayet:

(Peygamber in esine) bu agir iftirayi uyduranlar suphesiz sizin icinizden bir guruptur.
Bunu kendiniz icin bir kotuluk sanmayin, aksine o, sizin icin bir iyiliktir.
Onlardan her bir kisiye, gunah olarak ne islemisse (onun karsiligi ceza) vardir.
Onlardan (elebaslik yapip) bu gunahin buyuklugunu yuklenen kimse icin de cok buyuk bir azap vardir. *******

Kur an-i Kerim in bazi ayetlerine iliskin mazeretler:
1- Bu ayetler yanlis tercume edilmis!
2- Bu ayetler yanlis anlasilmaya musait yani herkes anlayamaz!
3- Bu ayetler zaman asimina ugradi yani bugun gecersiz!
4- Bu ayetler cag disi yani Islam da reform yapilmasi lazim!
5- Bu ayetlere iman etmek imkansiz ama yine de ben bir muslumanim!

Mazeretlerin Cevaplari:

1- Diyanet Vakfi Meali ni, konularinda uzman Ilahiyatci Heyet hazirladi. En cok itibar edilen meal. Heyetteki herkesin yanlis tercume yapmasi imkansiz. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
2- Kur an-i Kerim i herkesin anlayabilecegine dair ayetler var* ve zaten bu sebeple indirilmis . Tersi ise adaletsizlik olur cunku herkesin anlayamayacagi ve yanlis anlasilmaya musait bir kutsal kitap gondermek Allah a yakismaz. Bir sakinca da sudur; Muslumanlara siz Kur an i anlamazsiniz, sadece biz anlariz diyen ruhban sinifi olusur ki Islam da ruhbanlik haramdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
3- Kur an in, kiyamete kadar , cihansumul(evrensel) yani her zaman ve her yerde hukmunun gecerli olduguna inanmak farzdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
4- Allah 21. yuzyilin hayat sartlarini ve yasam bicimini ezelden beri bildigine gore Allah in bu durumu hesaba katmadigi ni iddia etmek Allah a karsi cok buyuk bir iftiradir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
5- Bu ayetlere iman etmeyenin adi Musluman degil Kafir dir.** Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.

*Bakiniz: Nahl Suresi 89. Ayet, Enam Suresi 38. Ayet, Maide Suresi 15. Ayet, Hac Suresi 16. Ayet.
**Bakiniz: Bakara Suresi 85. Ayet ve Maide Suresi 44. Ayet.
*******Bu ve bundan sonraki 9 ayetin inisine sebep olan ve diye bilinen olay kisaca soyledir:
Muhammed in bir askeri seferine Aise de katilmisti.
Donuste bir ara Aise ihtiyacini gidermek icin cekildigi bir kosede gerdanligini dusurmus, sonra bunun farkina vararak aramaya gitmisti.
Bu arada, birlik Aise yi devesinin ustundeki hevdec adi verilen kapali, yuvarlak ve ustu kubbeli kafesi icinde sanarak konaklama yerinden ayrildigi icin Aise orada kaldi.
Orduyu geriden takip etmekle gorevli Muattal Oglu Safvan, Aise yi alarak birlige yetistirdi.
Iclerinde Ubeyy Oglu Abdullah in da bulundugu birkac kisi, bu hadiseye dayanarak Aise ile onu birlige yetistiren kisi arasinda iliski cereyan ettigini iddia ettiler.
Bu iddia Muhammed i oldukca uzmustu.
Bu sirada zaten rahatsiz olan Aise, hakkinda boyle bir iddiada bulunuldugunu bir muddet sonra ogrenmis ve buyuk bir izdiraba bogulmus;
artik, kendisi gibi kederli olan ailesine, babasi Ebubekir in evine gitmeyi tercih etmisti.
Bu arada Muhammed zaman zaman Ebubekir in evine giderek, onlardan Aise nin sihhatini, hal ve hatirini sorardi.
Iste yine boyle bir ziyaret sirasinda ve zina iddiasindan takriben bir ay sonra Aise masumiyetini ifade eden bu ayetler indi .

Hakimler Kediler Arasindan Secilmelidir

24 Temmuz 2013

Kamuda basortusune serbestlik konusulmaya devam ediyor. Anlam veremiyorum, boyle bir konunun tartisilmasi dahi abes. Kamu calisanlari basortusu takmamali.

Oncelikle basortusu bize ait bir kiyafet degil. Disaridan geliyor hep bunlar. Oysa ki mini etek olsun, askili bluz olsun, bunlarin mesela binlerce yillik gecmisi var. Gordugun zaman Iste Anadolu bu! diyecegin turden, simsicak, bozkir kokusunu hissettigin kiyafetler... En eski Turk devletlerinde bile mini etege rastlarsiniz. Gizli bir kaynagimdan aldigim bilgiye gore Orhun Anitlari civarinda yapilan kazilarda sekiz bin yillik mini etek ve straplez bulunmus. Ama halka aciklanmiyor. Tarihci Feridun Duzagac in Eski Turk Devletlerinde Etek Boylari kitabinda bahsi gecer. Son derece samimi bir uslupla yazilmis enfes bir kitaptir. Okumadim.

Ayrica etrafimizdaki insanlar basortusu takarsa biz de bundan etkilenmez miyiz? Ben etkilenirim sahsen. Etrafimda uc kisi basortusu taksin, hop bir bakmissin ben de gecirmisim kafama. Yazik degil mi bana?

Ote yandan zaten basortusu Kuran da yok. Benim bir arkadasimin enistesi bakmis. Yokmus. Bulamamis yani. Ilahiyat alimlerinin dediklerine mi inanacagim yoksa arkadasimin enistesine mi? Elbette arkadasim enistesine inanirim, obur turlusu arkadasimi incitir. Bence dostluk dedigin boyle olmali.

BASORTULU ITFAIYECI AYRIMCILIK YAPAR MI

Gelelim kamu calisanlarina basortusu serbestisi getirildiginde ne olacagina... Az once minik bir beyin firtinasi yaptim ve aklima bazi sorular takildi:

Basortulu belediye otobus soforu: Basi acik bir yolcu Kaptan orta kapiyi acar misin dediginde acacak mi? Yoksa sirf basortusu takmadi diye Dugmeye bassaydin kardesim deyip yoluna devam mi edecek? Bunlar onemli, benim bu endiselerimi gidermek zorundasiniz. Sonucta endiseli ve modern bir insanim. Operaya bayilirim.

Basortulu itfaiyeci: Bir evde yangin ciktiginda Iceride namahrem vardir dusuncesiyle yangina mudahale etmezlik yapacak mi? Ya da haremlik-selamlik mantigiyla sadece kadinlarin oturdugu kisimlara mi su $ikacak?

Basortulu santral gorevlisi: Bir kamu kurumunu aradiginizda Kadinsaniz 1 e, bulug cagina gelmemis bir erkekseniz 2 ye, bulug ve uzeri bir erkekseniz No ya basiniz ve derhal o telefonu kapatiniz diyecek mi? Erkeklerle gorusmeyen bir santral gorevlisi nasil olur bana aciklar misiniz?

Basortulu hakim: Hakimler dis gorunuslerinde tarafsizliklarini gosterme adina hicbir isaret tasimamalidir deniyor. Aynen katiliyorum. Bu yuzden basortululer hakim olmamali. Fakat su anki hakimler de tarafsiz degiller, bunu da unutmamak lazim.

HAKIM CINSIYETSIZ OLMALI

Bir hakimin kadin veya erkek olmasi cok seyi degistirebilir. Kocasindan siddet goren bir kadinin $ikayetci oldugu davada kadin hakimin kadina, karisini aldatan bir erkegin davasinda erkek hakimin erkege daha yakin davranabildigi bilinen bir gercektir. Durum boyleyken cinsiyetini gizlemeyen bir hakim de aslinda tarafsiz gorunme ilkesini ihlal etmektedir.

Peki neden hakimler bu konuda en ufak bir adim atmiyorlar. Hakime bakiyorsun, apacik erkek. Ustelik erkek oldugunu gizlemeye de calismiyor. Adeta ben buradayim dercesine bir de biyik birakmis. Boyle coskun, dolu dolu, evet bu bir erkek dedirtecek cinsten biyiklar... Erkek hakim ozunde erkek olabilir, ozel hayatinda tam bir erkek gibi davranabilir ama burasi mahkeme. Burada tarafsizligini gostermek adina biraz efemine hareketler yapmasi, ne bileyim Ayy yaa karar veremiycem sindi ufff s.s. gibi ifadeler kullanmak suretiyle cinsiyetini gizlemesi gerekmez mi? Diger yanda kadin hakime bakiyorsun, o da masallah makyajiyla, saclariyla adeta ben kadinim diye bagiriyor. Tarafsiz gorunme ilkesinden bir gram nasiplenmemis.

Gorunen o ki, sadece basortusu degil hakimin kadin veya erkek, dolayisiyla insan olmasi durumunda tarafsiz gorunme sansi yok. Iste bu yuzden diyorum ki, hakimler kedilerden secilmelidir.

PEKI NEDEN KEDILER

Neden kurbagalar, kutup ayilari veya ahtapotlar degil de kediler? dediginizi duyar gibiyim. Gercekten koseye $ikistiran sorular bunlar. Ahtapotlari kafadan eleyebiliriz, sekiz tane kolu olan bir canlinin el altindan neler yurutebilecegini kestirmek guc. Bir koluyla karari imzalarken kalan 7 koluyla asagida para saymayacagini kimse garanti edemez. Kutup ayilari da birkac Eskimo davasina bakabilirler sadece, cografi sartlar yuzunden. Kurbagalara hic girmiyorum bile, bir kurbaganin hakimlik yapabilecegini dusunuyorsaniz doktora gorunmenizde fayda var.

Oysa kediler hakimlik icin idealdir. Bir kere, rusvet alamayacaklarina eminiz. Cunku kediler nankor hayvanlardir. Be insafsiz, be vicdansizin kizi, be nankor kedi dizeleri kedilerin karakteri konusunda saglam ipuclari vermektedir. Bu onlara herhangi bir iyilik yaptiginizda size en ufak bir geri donus yapmayacaklari manasina gelir. Bir kediye 100.000 lira para dolu bir canta verin, donup tesekkur etmez. Hatta icinde kedi mamasi yoksa cantayi acip bakmaz bile.

Ayni zamanda herhangi bir davada taraf tutmayacagi da kesindir. Insanlarin aralarindaki anlasmazliklar onu zerre kadar ilgilendirmez. Kedilerin tek derdi arada sirada surtunecegi bir bacak, biraz sut ve sobadir. Butun bunlar zaten mahkeme salonunda bulunabilen seyler.

MART AYLARINDA SORUN OLABILIR

Iste bu yuzden durust ve tarafsizligiyla bilinen kediler hakim yapilmalidir. Elbette kedilerin iletisim konusunda bazi $ikintilari var. Hemen her olaya miyav seklinde tepki veren hayvanlardan bahsediyoruz. Acaba sanigi suclu mu buldu, yoksa tahliyesine mi karar verdi anlamak tabi ki zaman alacaktir. Ozellikle mart aylarinda onlari mahkeme salonunda tutabilmek de kolay degil, bunun farkindayim. Ama mahkemelerin tarafsizligi adina bu yumurcaklara guvenmeliyiz, cunku adalet sisteminin guvencesi onlar olacaktir.

Peki kedinin cinsiyeti ne olacak? Erkek bir kedi erkeklerin tarafini tutmaz mi mesela? dediginizi duyar gibiyim. Gercekten de mevzunun suyunu cikarmakta ustunuze yok. Kedinin cinsiyeti onemli degil. Zaten uzaktan bakinca afedersiniz kadin mi erkek mi oldugunu kimse anlamiyor. Kucagina alip yakindan incelemen lazim ki goresin. Kusura bakmayin ama koskoca mahkeme baskanini da kimse kucagina alip disi mi erkek mi diye kontrol edemez. Ayiptir bu, yuce mahkemeye saygisizliktir.

Hakimin tarafsiz karar vermesi vicdani ve hukuk bilgisiyle degil tamamen disaridan nasil gorunduguyle ilgilidir. Bu yuzden basortululerin neden kamuda calismamasi gerektigini en guclu argumanlarla anlattigimi saniyorum. Umarim yetkililer bunlari dikkate alir.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder