14 Kasım 2017 Salı

ABD, 666 MİLYAR DOLAR BÜTÇE AÇIĞI VERDİ --- GÖKHAN ÖZBEK : SUUDİ ARABİSTAN'DA NELER OLUYOR?

İşte ABD'nin devasa bütçe açığını ve Suudi Arabistanda dönen olayları bir de Gökhan Özbeğin yorumu ışığında değerlendirin.
Bakalım taşlar yerine oturacak mı?

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      

GÖKHAN ÖZBEK : SUUDİ ARABİSTAN'DA NELER OLUYOR?

@gokhanozbek 6 Kasım 2017

Dün geceden beri Suudi Arabistan'da yaşananlar yeni dünya düzenin ilk somut eylemidir! Dün yaklaşık 2 trilyon doların kaderi belli oldu!

ABD Başkanı Trump, Çin ziyaretine başlamadan önce Financal Times'a verdiği demeçte ARAMCO'nun borsaya açılmasının geciktiğine vurgu yaptı

ARAMCO yaklaşık 2 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Dünya'nın en büyük petrol şirketidir. ( Arabic American Oil Company )

Şirketin hisse sahipleri Suudi Devleti ve Amerikalı iş adamlarıydı. Fakat uluslararası borsaya açılmasında engel olan Suudi yöneticilerdi

Bu açıklamadan sadece 9 saat sonra Suudi Arabistan'da yerinden oynayacak operasyonlar başladı! Presnler, komutanlar, şeyhler tutuklandı.

Haklarında arama kararı olan, kaçan prens ve yöneticiler için Suudi Arabistan'da sıkı yönetim ilan edildi desek eksik kalır!

Şimdi ajanslara düşen, presn ve yöneticileri taşıyan helikopter kazası halen S. Arabistan'da operasyonların sürdüğünün göstergesi.

Bu olay basit bir iç siyasal olay değildir! Tutuklanan yöneticiler, prensler hepsi Aramco'nun ayağına takılan kişilerdir!

Buna engel olan, geçiktiren ve ABD dışında başka ülkelerin çıkarlarını gözetenlere karşı "Yıldırım Harekatı" düzenlenmiştir!

ARAMCO'nun borsaya açılması demek, ABD ekonomisi ile küresel üretim ekonomisinin, finans sektörü karşısında olağanüstü zaferidir!

Tutuklanan yönetici, prens ve şeyhlere bakıldığında hepsinin HSBC ve İngiltere ile doğrudan aktif bir bağlantısı vardır!

Yapılan bu operasyon hem Suudi hem de ABD ekonomisine can suyu olmuştur! Bu operasyonla Suudiler 500 milyar dolarlık servete el koydular

ABD ise Dünya borsalarını ve finans sektörünün gücünü petrol silahı ile regüle etmiş olacak. Üstelik olağanüstü kaynak girişi sağlayacak

Sonuçta ARAMCO parça parça borsada boy gösterecek! Elde edilen gelir ABD ve Suudi ekonomisine giriş yapacak!

Toplamda 2 Trilyon doları bulan bu yeni sermaye girişi ABD'nin Dünya'yı yeniden şekillendirmesi için aktivasyon enerjisi olacak!

Peki ARAMCO borsada değil mi? Dünya petrol piyasası nasıl işliyor? ABD'nin amacı ne? Bu olayların Dünya'ya izdüşümü nedir?

Dünya'da petrol şirketleri gerekli ön fizibilite çalışmasını yaptıktan sonra ülkelerden PSA adını verdikleri araziyi alırlar.

Sonra 3 boyutlu sismik araştırmalara başlarlar! Olası petrol rezervleri, derinlikleri netleşmeye başlar.

Daha sonra sayıları 3 ila 5 arasında değişen laboratuvar kuyularını açarlar. Elde ettikleri petrolün nitelik ve niceliklerini belirler.

Kalite kontrolleri yapıldıktan sonra petrol şirketleri uluslararası borsalara rezervlerini deklare ederler.

Böylece yatırımcılardan para toplayarak petrolü öz kaynakları harcamadan çıkarmış ve pazarlamış olurlar! Dünya'daki petrol ticareti bu.

Bu sistemin dışında tek İran petrollerü olup onlar PSA yerine SA metodunu kullanırlar. Şirketler rezervlerini borsaya bildiremez!

Aramco özeline dönecek olursak, Aramco bir çok arazi, rezerv ve açılmamış kuyularını borsalara bildirmedi!

Oysa piyasadan 2 trilyon dolar toplayabilecek olağanüstü bir değere sahip! Bu paralar bu yüzden finans sektörünün elinde toplanıyor!

Başta HSBC olmak üzere, bankalar, teknoloji ve sanal dünya üretimden gelmeyen güçle zenginliklerine zenginlik katıyorlar!

Trump'ın "Büyük Amerika Rüyası" malumunuz! Bunun için para ve üretimin ABD'de toplanmasını sağlaması gerekiyor!

Bunun için yapması gereken şey, üretim ekonomisi modeline geçmesi! Aslında Brexitle başlayan Dünya düzeni değişimi budur!

Özellikle ABD içinde Demokratların desteklediği finans sektörü bu değişime sert bir şekilde karşı çıkıyor!

Çünkü bu sistemle Dünya yeniden dizayn edilecek ve İngilitere- İsrail- ABD içindeki finansçılar güç kaybetmiş olacak!

Trump ise bu bloka karşı en büyük kozu olan ARAMCO'yu sahaya sürdü! Böylece piyasadaki para ARAMCO'da toplanacak!

Bu yüzden son konuşmasında açıkça Aramco'nun devreye girmesini istedi! Suudi Kral'ına sert mesaj yollamış oldu. Donald Trump urges Saudi Aramco to list in New York President's intervention is challenge to British PM's efforts to secure London listing ft.com

Böylece Suudi ve ABD'de toplanacak para ile üretim ekonomisi aktif hale getirilecek! Suudilerin parayı zevk ve sefaya harcamasının

Önüne geçmek içinse 4. Sanayi Devrimi yatırımlarını ABD kontrolünde Suudlar yapacak! Yapay Zeka, nano teknoloji, uzay planlaması...

Trump'ın ve Cumhuriyetçilerin ön gördüğü Dünya düzeninde "yeni teknoloji, laik birleşik devletler, üretim ekonomisi" var!

Kabul görsün ve göremesin Kasım 2016 itibariyle bu değişim başladı! Demokratların, CIA ve Finansçıların ilk ciddi mevzi kaybı bu olay!

Bu olay Trump yönetiminin silah kullanmadan ilk ve ciddi kazancıdır! Bir çok ülkeye de net mesajdır! Katar başta olmak üzere Dünya'ya...

Elbette bu ana neden dışında bir çok yan neden vardır! Suudi Kral'ının olağanüstü Amerikancı oluşu ülkede reaksiyon oluşturdu!

Ordu içinde ve krailyet ailesinde kendisine karşı bir cunta hareketinin örgütlendiği aşikardı!

Trump'un net ve kesin demeci sonrası Kral harekete geçti! İlk iş olarak ülkesinde bulunan Lübnan Başbakanı Hariri'yi istifa ettirdi.

Hariri son dönem politikalarıyla Şii güçlerine karşı mevzi kaybetmiş, Anglosakson politikalarına geçiş vermişti!

Kral'ın bu hamlesini gören yüzeye çıkmamış Suud Muhalefeti askeri bir hazırlık içinde olmaya başladı.

Yemen topraklarından akşamüstü balistik füze fırlatılmasıyla Suudi Ordusu teyakkuza geçti!

Füze hava savunma sistemleriyle imha edildi! Kral bu durumda beklemek yerine olağanüstü bu durumun bir komplo olduğu istihbarıtıyla

Hemen harekete geçti! Yıldırım Hareketı adını verdiği ve tüm Dünya'ya "Yolsuzlukla Mücadele" diyerek tüm yöneticilerini tutuklattı.

Böylece yaşanan olaylar bir iç mesele imajı sağlandığı gibi, kılıf olarak da yolsuzlukla mücadele kaftanı biçilmiş oldu!

İlk olarak yaşanan füze saldırısının önleyici isithbarat çalışması olmadığını iddia ederek komuta kademesini ekarte etti!

Yaklaşık 90 dakika sonra bakan ve üst düzey yöneticileri gözaltına aldırarak, pasif Suudi Muhalefeti'ni gafil avladı.

Muhalif prens ve şeyhler bu olaylar karşısında bekleyelim düşüncesi hakim oldu! Zira görevden alınan yönetici ve bakanlar yolsuzlukla

Suçlandı. Kral son halka olarak kendi aile mensupları da dahil olmak üzere prens ve şeyhlere başladı!

Olayı yolsuzlukla mücadele kapsamında yaptığından yaklaşık 500 milyar dolarlık şeyh ve prens servetlerine tedbir koydurdu!

Uluslararası ticaret hukuku açısından sorun çıkmaması için bu tedbirleri yasal dayanaklarla sağladı.

Yolsuzluk olmasa bile devlet kaynaklarını savurgan harcayan, bir çok kirli ilişkisi olan prens ve şeyhler Suudi yönetimi ile anlaşacak!

Böylece tedbir konulan 500 milyar dolarlık servet yine Suud ailesinde kalacak fakat ülkenin düşük giden petrol fiyatlarından oluşan

Borçlanma ve cari açığında kullanılacak! Yeni Dünya düzeninde Suudi Arabistan finans sektörüne borçlu olmadan yol alması planlanıyor!

Bu operasyonun bir diğer siyasal ayağı İHVAN'dır! Katar krizinde aktif olarak Kral'ı desteklemeyenler cezalandırılmıştır!

İHVAN'ın selefi islam felsefesi yeni Dünya düzeninde yoktur! Bu yüzden bu operasyon başta Katar olmak üzere İHVAN'ı destekleyenlere

Keskin ve net mesajdır! Operasyon yapılan şeyhler ve prenslerin Suriye İç Savaşı'nda destekledikleri selefi terör örgütlerini duyacağız!

Suudi yerel kaynakların iddiasına göre bu yıldırım operasyonları 72 saat daha sürecek! Üstelik tüm Dünya'ya şeffaflık mesajı vererek!

Ülkemize yansıması neler olur şimdiden bir şey söylemek imkansız! Fakat bilinmesi gereken 3 net mesaj var!

Birincisi amasız, lakinsiz laiklik! Ilımlı İslam, Osmanlıcılık gibi suni gündemlere paydos!

Katar başta olmak üzere İHVAN ile ilişkiler tamamen hızlıca gözden geçirilmesi gerekiyor! İHVAN 2018'de Dünya'da bitirilecek!

Finans sektörü, demokratlarla olan ilişkilerle küresel ve ulusal politika belirlenmesinin sonuna gelindi!

Aslında yazılacak çok şey var ama biz bu kadarını yazalım... Arif olana bir kelam yeter... Gökhan ÖZBEK Retweetledi: Gökhan ÖZBEK

Laf olsun diye değil 19 Nisan 2016'da yazdıklarımızı tekrar bir okuyunuz... https://twitter.com/gokhanozbek/status/926942940446027776 Suudi Arabistan'da Amerikancı bir darbe olacağını ifade etmiştik... Hatırlar mısınız?

O gün ABD'yi 750 milyar dolar ile tehdit edenlerin hepsi bugün tutuklandı dersek anlaşılır mı kelamımız?

Bağımsız ve bağlantısız serbest gazetecilik yapıyoruz. Destekleriniz bizler için önemli Destek olmak isteyenler; Gökhan Özbek is creating "Vicdan - Adalet - Cesaret" denkleminde özgün analizl… Become a patron of Gökhan Özbek today: Read 25 posts by Gökhan Özbek and get… patreon.com

Bu konu ile takip edilmesini istediğim hesaplar; @tvarol @herongoruntusu

Suudi Arabistan'da Neler Oluyor? https://www.pscp.tv/gokhanozbek/1nAKEWjddzVJL

Gözaltına alınan bazı prens ve şeyhlerin Suriye İç savaşı'nda oynadıkları roller çok yakında gündemi işgal edecek cinsten.

Suudi Arabistan olası gelebilecek uluslaraası tepki azaltmak için Suriye'de başta El nusra ve AŞİH gibi terör örgütlerine finans aktaran

Kendi prens ve şeyhlerin ifadelerini kamuoyu ile paylaşma yoluna gidebilir. Ama bu şeyhler ve prensler bu işlemleri doğrudan mı yaptı?

Bu arada Suudi makamlar yolsuzlukla mücadele komisyonuna olağanüstü yetkiler verdi!

Tutukladıkları kişilerin yurt içi değil, yurt dışı varlıklarına da tedbir koydu. Şu an ki el konulan varlık 630 milyar doları aştı!

Suudi Arabistan Körfez İşleri Bakanı Samir el Sabhan ise "Yıldırım Harekatı" kapsamında bugün açıkça Lübnan'ı tehdit etti.

Sabhan: "Hizbullah militanlarının Suudi Arabistan'a yönelik hareketleri sebebiyle Lübnan'ı savaş ilan eden bir ülke olarak göreceğiz"

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre S. Arabistan'ın Katif ilinde ise Suudi askerlere silahlı saldırı düzenlendi!

https://twitter.com/i/moments/927310518070710272

 


ABD, 666 MİLYAR DOLAR BÜTÇE AÇIĞI VERDİ

© Sputnik/ Natalia Seliverstova

14.11.2017

ABD'de federal hükümetin 2017 mali yılında 666 milyar dolar bütçe açığı verdiği açıklandı.

ABD Hazine Bakanlığı'nın raporuna göre, federal hükümet 1 Ekim 2016'dan 30 Eylül 2017'ye kadar 666 milyar dolar bütçe açığı verdi. Federal hükümetin gelir ve giderleri arasındaki fark, bu sonuçla 2016 mali yılında kıyasla yüzde 14 artmış oldu.

© AFP 2017/ JIM WATSON

ABD, Rusya'ya karşı koymak için 4.6 milyar dolarlık bütçe ayıracak

Bütçe açığı, bir önceki mali yılda 586 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmişti. Mali yılın ekim ayında başlayıp eylül sonunda sona erdiği ülkede, 2017 bütçe açığı gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 3,6'sına tekabül etti.

YENİ MALİ YIL AÇIKLA BAŞLADI

Bakanlığın raporuna göre, ABD federal hükümeti ekim ayında artan kamu harcamaları nedeniyle 63,2 milyar dolar bütçe açığı verdi.

Önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 37,9 artan bütçe açığına kamu giderlerinin 299 milyar dolara yükselmesine karşın gelirlerin 235 milyar dolarda sınırlı kalması yol açtı.

ABD Hazinesi, böylece 2018 mali yılına son 64 yıldır olduğu gibi bütçe açığıyla başlamış oldu.

https://tr.sputniknews.com/abd/201711141030984954-abd-666-milyar-dolar-burce-acigi-verdi/

 
a45UyF587661-171114212221 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/11/14  22:01 1  39  3-ekim-dernegi@googlegroups.com


 

Buyuk insanlar, su dunyada buyuk acilar cekmek zorundadirlar.

DOSTOYEVSKI

BENDEN KUR AN DISINDA BIR SEY YAZMAYIN.
- - -
Kim, benden Kur an disinda bir sey yazmissa, onu imha etsin.

Muslim-Zuhd/72(3004) /4137 Ebu Davud-Ilm/3(3647) /4136 Musned-c.3/12,21,39 Darimi-Mukaddime/42
- - -
Zeyd Ibnu Sabit Hz. Muaviye radiyallahu anhuma nin yanina girmisti.
Hz. Mu aviye ona bir hadisten sual etti.
Zeyd de hadisi ona soyledi.
Hz. Muaviye (orada hazir bulunan bir adama) hadisi yazmasini emretti.
ZEYD MUDAHALEDE BULUNARAK RESÛLULLAH ALEYHISSALATU VESSELAM, HADISLERINDEN HIC BIR SEY YAZMAMAMIZI EMRETMISTI dedi.
Bunun uzerine Hz. Muaviye yazilani derhal imha etti.

4106 - El-Muttalib Ibnu Abdillah Ibni Hantab radiyallahu anh anlatiyor:
Ebu Davud, Ilm 3, (3647).
- - -
Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Benim hakkimda yalan soylemeyin. ZIRA BENIM UZERIME YALAN UYDURAN CEHENNEME GIRER.

5176 - Hz. Ali radiyallahu anh anlatiyor:
Buhari, Ilm 38; Muslim, Mukaddime 1, (1); Tirmizi, Ilm 8, (2662).
- - -
Hadisler hadisciligi yalanliyor.
Buna bakarak Sunni mezheplerin kufre saptigini soylesek abartmis olur muyuz?

Muhammed in Seytani Direge Baglamaktan Vazgecmesi

A raf suresinin 27. ayetinde, seytandan soz edilirken: ...Sizin onlari gormeyeceginiz yerlerden,o ve toplulugundan olanlar, sizi gorurler. deniyor.
Bundan su cikiyor acikca:
- Seytan ve toplulugundan olanlar, insanlari gorurler.
- Insanlarsa ne seytani, ne de onun toplulugundan olanlari gorebilirler.
Seytan ve toplulugu ( huve ve kabiluhu ) anlatiminin kapsami icinde, Kur an yorumculari, cin leri de gorurler. ( Bkz. Taberi, Camiu l-Beyan fi-Tefsiri l-Kur an, 8/113, F. Razi, e t-Tefsiru l-Kebir, 13/54.)
Boyleyken, Elmali Hamdi Yazir, mufessirin (Kur an yorumculari) demislerdir ki bundan, insanin seytani hic goremeyecegi zannedilmemelidir... diyor. (Bkz. Hak dini Kur an Dili, 3/2147.)
Oysa, ayetteki acik anlatim nedeniyle, Kur an yorumculari nin tumu bu gorusu paylasmaz. (Bkz. Taberi, ayni yer; F. Razi, ayni yer; Celaleyn /132;Tefsiru n-Nesefi, 2/50.)
Fahruddin Razi, su nedenlerle cin lerin, seytan larin insanlara gorunmemesi gerektigini yazar: ( Bkz. F. Razi, ayni yer.)
Baska kiliklara burunerek bile olsa cin-seytan insana gozukur olsa:
- Insan ornegin karisinin, cocugunun, gercekte cin oldugunu dusunebilir.
- Insan her gordugu kimse icin de bu saniya (cin oldugu sanisina) kapilabilir.
- Ve boylece kimseye guven kalmaz.
-.........
Gelin gorun ki, Muhammed, SEYTAN i, CIN i, hem de somut bir bicimde gordugunu soyler:
Seytani yere yatirdim, boguyordum
Nesei nin Aise den aktardigi bir hadise gore Muhammed soyle der:
Namaz kilarken seytan geldi. Hemen yakaladim, yere yatirdim, boguyordum onu. O denli ki, onun dilinin soguklugunu elimin uzerinde duydum. .
Ibn Teymiyye, bu hadisi saglamlikta Buhari nin kosullarini tasidigini belirtir. (Bkz. Takiyyundin Ibn Teymiyye, Izahu d Delale fi Umumi r-Risale, Misir, 1369, s. 41. Bu hadis icin ayrica bkz. Kamil Miras, Tecrid-i Sarih Ter., 288 no. lu hadisin izah indaki 2 no.lu not.)
Seytanin yatirilmasi , bogulmasi ve dilindeki sogukluk, bu soguklugun elde duyulmasi , bes duyu icine giren,somut durumlardir. Muhammed in seytani bogarken onun salyasinin eline bulastigini, elinde bunu duydugunu (hissettigini) anlattigi da aktarilir. ( Bkz. Ahmet Ibn Hanbel, Musned, 3/82.)
Cinin-seytanin direge baglanmasi
Ayni hadiste, Muhammed in seytani yakaladiginda, bir direge baglamakistedigin, buna guc yetirebildigini, ama bu tur seylerin Suleyman peygambere ozgu kalmasi gerektigini dusunup direge baglamaktan vazgectigini anlattigi belirtilir. Yine bu hadiste Muhammed in ...Direge baglardim ve Medine cocuklari onunla oynarlardi yoksa. dedigi de aktarilir. (Bkz. Ayni kaynaklar) Bu hadis, Buhari nin ve Muslum in e s-sahihlerinde de -biraz degi$ikliklerle- yer aliyor. Muslim deki bir aktarmaya gore Muhammed soyle anlatmakta:
- Tanri dusmani Iblis, yuzumu yakmak amaciyla, bir ates aleviyle geldi. Bu nedenle ben uc kez: Senden Tanri ya siginirim! dedim. Sonra Tanri nin tam lanetiyle seni lanetlerim! diye ekledim. Yine uc kez. Geriye gitmedi. Yakalamak istedim sonra. Tanri ya anticerek soylerim ki, kardesimiz Suleyman in (bu tur seyleri yapmanin kendisine ozgu kilinmasina iliskin) istegi olmasaydi baglanacakti o. Ve Medine halkinin cocuklari onunla oynayacaklardi. (Bkz. Muslim, e s-Sahih, Kitabu l-Mesacid/40, hadis no: 542.)
Bir baska aktarmaya da, Buhari ve Muslim, birlikte soyle yer verirler:
Dun gece, CINLERDEN IFRIT, namazimi bozdurmak icn bana ansizin saldirdi. Tanri, bana, onu yakalama olanagi verdi. Ve onu, Mescid in direkelrinden bir direge baglamak istedim. Sabah olunca, tumunuz ona bakip seyredesiniz diye... Ne var ki, kardesim Suleyman in: Tanrim beni bagisla, bana benden sonra kimsenin ulasamayacagi bir egemenlik ver! (Sad, ayet:35) bicimindeki sozunu animsadim (ve onu direge aglamaktan vazgectim). (Bkz. Buhari, e s-Sahih, Kitabu s-Selat/75; Tecrid, hadis, no: 288; Muslum, e s-Sahih, Kitabu s,Selat/75; Tecrid, hadis no: 288; Musluim, e s-Sahih, Kitabu l-Mesacid/39, hadis no: 541.)
Cin-seytan icin, hadislerde baska somut seyler de anlatilir. Ornegin Seytanin zart diye sesli olarak yellenmesi.
Seytan zart diye ses cikararak yellenir
Muhammed in soyle dedigi aktarilir:
Namaza cagrildiginda (ezan), SEYTAN geri geri gidip uzaklasir. VE ZART (zurat) diye sesli yellenerek gider. Ezan sesini isitemeyecegi yere degin uzaklasir... (Bkz. Buhari, e s-Sahih, Ezan/4; Tecrid, hadis no: 360; Muslim, e s-Sahih, Kitabu s-Selat/16-19 hadis no:389.)
Kimileri bunun bir temsil oldugu gorusunde. (Bkz. Kamil Miras, bu hadisin Izahindaki 2 no lu not.). Ne var ki, temsil icin seytanin yellenirken zart diye ses cikardigini soylemeye gerek olmadigi dusunulebilir.
Su da var: Muhammed, cinin-seytanin, yemesinden-icmesinden soz eder. (Bkz. Muslim, e s-Sahih, Kitabu l Esribe/102-106; hadis no: 2017-2020.)
Ibn Melek de Nevevi ye dayanarak bu yeme-icmenin gercek anlamdaki bir yeme icme oldugunu savunur. ( Bkz. Mebakiru l-Ezhar fi Serhi Mesariki l-Envar, 1/100.)
Yemesi-icmesi olanin, sesli olarak yellenmesi de dogal degil mi? Yani Muhammed in sozlerini tevil etmeye gerek bulunmamakta.

Turan Dursun, Din Bu 2 - Hz. Muhammed Sayfa 133-135


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder