11 Kasım 2017 Cumartesi

TIBBIYELİ HİKMET : İslam Dünyasının Kurtuluşu İmam Hatipler Değil Laikliktir



 

TIBBIYELİ HİKMET : İslam Dünyasının Kurtuluşu İmam Hatipler Değil Laikliktir


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziosmanpaşa Belediyesinin düzenlediği İstanbul İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyatları Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada İmam hatiplerin günümüzde cıvıl cıvıl olduğunu, Türkiye'nin geleceğinin İmam hatipliler olacağını söyledikten sonra hızını alamayıp ''İslam dünyasının sorunlarını'' İmam hatiplilerin çözeceğini söyledi.

İktidar partisinin her gün tarihe not düşen tuhaf açıklamalarına alıştık. Özellikle Numan Kurtulmuş son zamanlarda bu konuda birinciliği kimseye kaptırmıyor. İmam hatipliler hakkında yaptığı açıklamayla bir kez daha birinciliği bırakmayacağını gösterdi.

Şimdi bu açıklamanın neresinden tutayım? Hangisine cevap veriyim?

İmam hatiplilerin Türkiye'nin geleceği olduğundan mı başlayayım?

Yoksa İmam hatiplilerin İslam dünyasının sorunlarını çözeceğinden mi?

Öncelikle bu açıklamayı yapan Numan beyin İmam hatip mezunu olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum. Sadece Numan Bey değil Cumhurbaşkanından Başbakana, Başbakandan bakanlara devleti yönetenlerin tamamı imam hatipli.

Kısacası devleti 14 yıldır baştan sona imam hatipliler yönetiyor.

Peki, bu 14 yıl içinde neler yaşadık? Biraz hafızalarımızı tazeleyelim

İktidara geldiklerinden sonra 1 yıl bile geçmeden ABD Irak'a girdi ve 1,5 milyon Müslüman katledildi. Müslüman kadınlara tecavüz edildi. Bizim imam hatipliler ise o günlerde ABD ye İncirlik üssünü açmak için yanıp tutuşuyordu fakat ''din düşmanı'' denilen CHP sayesinde Türkiye Müslüman katliamına EVET demedi

Irak'ta Müslümanların yaşadığı katliamdan sonra İslam dünyası bir gün bile rahat yaşayamadı. Filistin'de İsrail askerleri yıllarca Müslümanları vahşice öldürdü. Müslümanlar namaz kılarken camileri bombaladı. Bizim imam hatipliler ne yaptı? Sadece ''Van minüt''. Onu da ''moderatöre demiştim'' diyerek geri aldılar. Yetmedi İsrail ile ticari anlaşmalar peş peşe imzalandı.

Sadece bu kadar mı? Tabii ki değil…

Mısır'da Mübarek, Libya'da Kaddafi devrildi. Biri hayvan gibi kafese konularak yargılandı. Diğeri linç edilerek öldürüldü. İkisi de ABD tarafından koltuklarını kaybettiler. Bizim imam hatipliler ne yaptı? Sessiz kaldılar… Bu da yetmedi Mısır'da ABD darbesiyle halkın % 50 sinin oy kullandığı bir seçimde %52 oy alan Mursi'yi demokrasi kahramanı gösterdiler. Mübarek devrildiğinde sesi çıkmayan iktidar, darbeyle gelen Mursi, darbeyle gidince ortalığı yıktı.

Tüm İslam coğrafyasında emperyalizmin Arap baharı dediği ama aslında kanlı bahar olan iç isyanlar bizim imam hatipliler döneminde çıktı. Suriye'de 5 yıldır Müslüman müslümanı öldürüyor. IŞİD denilen bir vahşi örgüt her gün en büyük insanlık suçlarını işliyor. Tüm bu katliamlar yaşanırken bizim imam hatipliler ne yaptı? Suriye'deki tüm rejim muhaliflerini destekleyerek yangına körükle gitti. Suriye'de Esad rejimini yıkmak için her şeyi yaptı.

Dış siyasette Müslümanların yaşadıkları kısaca bu şekilde.. Peki ya iç siyasette Türkiye'deki Müslümanlar neler yaşadı?

2002 yılında dibe vurmuş olan terör örgütü 14 yıl içinde ülkeyi kana bulayacak kadar güçlendi. Oslo görüşmeleri, Habur rezaleti, çözüm süreci adı altında terör örgütüne gösterilen hoşgörü, 2013 Nevruzunda terörist başının mektubunun Diyarbakır'da okutulması PKK yı bugünkü gücüne ulaştırdı.

Geçmişte çözüm süreci adı altında verilenler şimdi bize şehit, anaların gözyaşı, kan olarak geri dönüyor.

Analar ağlamasın parolasıyla yola çıkanların politikaları sonucunda bugün anaların gözyaşı dinmiyor.

Türkiye'de Müslümanlar kan ağlıyor. İslam dünyasında Müslümanlar kan ağlıyor.

İslam alemi en büyük zulmü son 14 yılda yaşadı. Tüm bunlar yaşanırken bizim imam hatipliler Müslümanların yararına ne yaptı?

İmam hatip okulları açtı… Camiler yaptı… Türbanı özgürleştirdi…

14 yılda Müslümanların hayrına yaptıkları sadece bunlar… Bu icraatları da siyasi rant için yaptılar.

Şimdi soruyorum 14 yıldır imam hatiplilerin iktidarında İslam dünyası en büyük acıları yaşamışken İslam dünyasının sorunlarını imam hatipliler mi çözecek?

İslam dünyasının sorunları fakirlik, cehalet, bilinçsizliktir. Bu sorunların çözümü de İmam hatip okullarında değil laik eğitimdir. Yani sizin çapulcu, tinerci dediğiniz gençler İslam dünyasının sorunlarını çözebilir. Çünkü ister kabul edin ister kabul etmeyin bugün Türkiye'nin en eğitimli okumuş insanları her gün düşman ilan ettiğiniz muhalif kesimden çıkıyor.

Neden biliyor musunuz?

Cehaletin çözümü akıl ve bilimdir. Akıl ve bilimin güvencesi ise laikliktir. Bugün İslam dünyasının İmam hatip mezunlarına değil Cumhuriyet'in köy enstitülerinde yetişen Nobel ödüllü Aziz Sancarlara ihtiyacı var.

Bilmem anlatabildim mi?

TIBBIYELİ HİKMET

http://www.tibbiyelihikmet.com/2016/06/18/islam-dunyasinin-kurtulusu-imam-hatipler-degil-laikliktir/


a45UyF587661-160910233327 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2016/09/11  05:30 2  65  islamvebilim@googlegroups.com


 



--


Kaynak:
ATATURK, 1931, Lise icin yazdigi Tarih kitabi

Ebu Hureyre ( Radiyallahu Anh) soyle dedi : Rasulullah ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem ) :
Kafirin disi yahut kopek disi Uhud dagi gibidir. Derisinin kalinligi da uc gunluk mesafedir buyurdu.

( Muslim - Tirmizi - Ibni Mace )
Cehennemle ilgili hadis. Sahihmis bilenler denetlesin.

Nurullah AYDIN : ARAPCILARIN TURK DUSMANLIGI

31 Agustos 2015-ANKARA

Arap hayranligi neden? Dinci TV lerde Turk tarihinin kahramanlari yok. Arap kahramanlarini yuceltecek yalan yanlis menkibeler, beyinlere dini degerler adiyla yutturuluyor.

Anadolu insani gittikce Arap kulturu, tarihi ile asimile ediliyor.

Turk, Arap iliskilerine tarihi gercekler acisindan bakalim da anlamlandiralim.

Arab menaibinde ve bilhassa Tefsir ilimlerinde; Turkler insanlik dusmani bir canavar seklinde tasvir edilmislerdir. Akil ve izana sigmayacak iftiralara ugramislar ve ezcumle yamyamlikla itham edilmislerdir.

Buhar-i, Tabar-i, Al-Bagdad-i, Al-Balhi, Beyzavi, Makdisi, Nesefi, Nuveyri, Ibn il Esir ve digerleri; yecuc ve mecuc un aslinda Turkler oldugunu ve hem Araplara hem de insanliga felaket getirici yaratiklar oldugunu savunmuslardir.

Al-Bagdad-i;Lubab ut-Tevilfi maani-it Tenzil adli kitabinda: yecuc ve mecuc un Turkleri tanimladigini belirterek yecuc sozcugunun asli atesin seraresi ve isigi anlamina gelen Ecic unnar maddesindendir, onlarin bu adla cagrilmalarinin nedeni ise kesret ve siddetleri itibariyle Ecic e benzetilmelerindendir. Neslen Yafes ibn Nuh evladindandirlar ve Turkler onlardandir. Bu Turklerin ileri kollarinin Suriye ve Horasanda bulundugunu anlatir.

Ahmed-i Iskendernamesinde; Turk her seyi yakip yikan yaratik olarak tanimlanmistir.

Ibn Haldun un Mukaddime kitabinda; Turkler, hirsiz ve talan ruhlu, kaba ve hasin, ayagini bastigi heryeri harabeye ceviren,kanun ve hukuk duygusundan yoksun diye tanimlar.

Turklerle Araplarin ilk savasi; M.S.642 yilinda Horasan, Maveraunnehir (Ceyhun, Seyhun) ve Tohoristan bolgelerinde olmustur. Arap ordulari, Turk Yurtlarina saldirmislardir. Arap tarihcilere gore guya Turkler 732 yilina kadar dayanabilmisler ve kafirler dagilmislardir. Araplarin; Turk Yurtlarinda akittiklari oluk oluk kan M.S.1000 li yillara kadar devam etmistir. Turk Kentlerinin Araplar tarafindan yakilip yikilmasi, cocuklarinin kadinlarinin kitleler halinde kilictan gecirilmesi, esir alinip kole olarak Arabistan a getirilmesi cihat geregi gosterilmistir. Arap hutbelerinde Ey Allahim; Turklere ait ne varsa her seyi yok et, onlarin guclerini cokert, uzerlerine felaket yagdir diye dualar edilmis. Cemaatlerden de hayir temenni etki, Allah onlarin ayaklarinin altina buzlar yerlestir de kayip dussunler diye dualar istenmistir.

Araplar; 1900 yillarda Anglo-saksonlarla isbirligi yaparak Turk u arkadan harcerlemis ve topraklarina onlari yerlestirerek, Guney bolgelerimizin isgaline yardim etmislerdir. Turklerin iclerine sizarak genellikle seyhulislamlik makamlarina gelmisler. Cikardiklari fetvalarla, Anadolu Turklerini asagilamislar, yonetimin guvenine dayanarak Kavm-i Necip (ustun kavim) unvaniyla her turlu hileye basvurmuslardir. Ingiliz Lawrence le isbirligi ederek onlari korumak amaciyla orada bulunan Turk askerini arkadan harcerleyerek Arap collerinde binlerce Vatan evladini sehit etmislerdir.

1965 yilinda BM de Kibris oylamasinda Turkiye aleyhine oy kullandilar.1976 yilinda BM de Turkiye nin Kibris i terk etme oylamasinda da cekimser kalarak Turkiye aleyhine karar cikmasina neden oldular. 1975 yilinda Misir Baskani Enver Sedat; Kibris a donen Makarios a kardeslik telgrafi cekmistir. O donemde Filistin Kurtulus Orgutu lideri Yaser Arafat; Kibris Rumlarina Biz sizleri kardes mucadeleciler sayiyor, sizin zaferiniz bizimde zaferimiz olacaktir cunku Dusmanimiz ortak dusmandir. demistir. Makarios un olumunde tum Arab Ulkeleri Bayraklarini yariya indirerek 3 gunluk yas ilan ettiler.

Bir Arap ulkesinin Turk Liderin olumu uzerine yas ilan ettigini, bayraklari yariya indirdigini gordunuz mu, duydunuz mu?

Turk un 7000 yillik Islamiyet oncesi sanli Tarihi gormezden gelinerek, 1071 baslangic alinarak MS 642 den bugune Arab in Turk e olan kini yok sayilmistir, sayilmaktadir.

Her turlu melanet; Turk e karsi duyulan genetik kinlerden gelmektedir.

Kendi irktaslarina yapilan katliamlara karsi, niye hic bir Arab in sesi cikmaz da Turkiye den birileri sokaga dokulur? Celiski degil mi?

Turkiye de Emeviler, Selcuklular ve Osmanlilar donemi gelip yerlesen 7 milyon Arap sinsice tarikat ve cemaatlerde yuvalanarak, millet, ummet kavramlari altinda Arap inancini, dusuncesini yasayisini, liderlerini, tarihini, kulturunu telkin etmektedirler.

Turk Milleti; gercekleri gormek, anlamak, uyanmak zorundadir.

GuNuN SoZu: Mensubu oldugun milletin degerlerini tarihi kimligi ile bil ve hisset.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo LiteCoin URL:   LTtsCJ2mLUXLLs8v5US8w5zQeq66eakPtU

NameCoin URL       :  N7wbJyxqoueznDHu9tnu56y1V7B9P1Phs4
FeatherCoin URL     :  6rHGzeMefFvzqmBM5VNqmUziCxtga4wpDs
TerraCoin URL        :  1GQFs8GpaTXxoeTAsGmo56WNfYSZRy2mBD

PeerCoin URL         :  PMeBpz6X9RRLQxdFs5Jws5JwFec3Mzen8q6Twg





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder