16 Kasım 2017 Perşembe

Neil DeGrasse Tyson : EN BÜYÜK TEHDİT



Neil DeGrasse Tyson, Facebook'ta dört dakikalık bir klip yayınladı ve onun şimdiye kadar yaptığı konuşmaların en önemlisi olduğunu iddia etti.. Videoda, bilim reddinin demokrasimizin çökmesine neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Neil DeGrasse Tyson : EN BÜYÜK TEHDİT

Neil deGrasse Tyson, 19 Nisan'da bir Facebook yayınında, "Sevgili Facebook Evren takipçileri, Amerika'da Bilim adlı konuşmamda şimdiye kadar yaptığım en önemli gördüğüm bir konuya değindim." diyerek takipçilerini uyardı.


İklim değişikliği Dünya'yı Venüs'e dönüştürebilir mi?
Klibinde, bir zamanlar Amerika'nın bir arka bahçe ülkesi olduğunu anlatarak söze başlıyor ve ülkenin tarihin gördüğü en büyük milletlerden birisi olmayı başarmasını şaşırtıcı bir dönüşüm olduğunu anlatarak, bilime sarsılmaz inancını belirtiyor ve  teşekkürlerini sunuyor. Bu şekilde Ay'a gidebildik ve şimdi online olabiliyoruz ve o günden bu yana bilim Amerikanın temel unsurlarından birisi olmuştur.

Bilime ve gerçeğin araştırılmasına her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu şu günlerde, 21nci yüzyılda rahatsız edici eğilimler baş göstermiştir: "İnsanlar doğru olanı ve olmayanları yargılama yeteneğini kaybettiler" demiştir. "E = mc ^ 2'ye inanmamayı tercih ediyorum." diyebilme konusu değildir sorun. Çünkü böyle bir seçeneğiniz yoktur."

https://www.facebook.com/neildegrassetyson/videos/10155195888806613/

Tyson, insan kaynaklı iklim değişikliği, evrim ve aşılar gibi tartışma götürmez ezici bilimsel kanıtlara rağmen, hala daha böyle konuların tartışılmakta olduğuna dikkat çekmektedir.

Daha sonra, bilimi en az anlayan ve en çok bunu inkar eden insanların birçoğunun şu anda toplumumuzda en fazla güce sahip olduğunu ve bu felaket tehlikeli durumu şöyle ifade ediyor: "Bilgilendirilmiş demokrasinin zedelenmesi ve bozulması için bu tam bir reçetedir."

Bilimsel yöntem, "alternatif gerçekler" döneminde her zamankinden daha önemli. Tyson, bilimsel yöntemin unsurlarını - varsayım, deneme ve rakipler onları kullanırken nasıl daha etkili çalıştıklarını (yaklaşık 30 saniye) açıklıyor. Doğru şekilde uygulandığında, bu araçlar ortaya çıkan gerçeklere yol açar ve bunu başka herhangi bir şeyden daha etkili bir şekilde yapar. "Bilimsel yöntem, bunu şimdiye kadar insan olarak yapmış olduğumuz her şeyden daha iyi yapar" diye açıklıyor diyor Tyson.

Acil bilimsel gerçekler sizin kişisel düşüncelerinizle ilgilenmez; Onların hakkındaki inancınız ne olursa olsun bunlar doğrudur. Tyson Video'da "Karşılaştığınız sorunları anladığınız anda, onları nasıl çözeceğinizle ilgili politik görüşmeler üzerinde daha hızlı ilerleme sağlamak mümkündür" demiştir.

İşte bu nedenle bu yıldırım hızındaki yenilik çağında bilimsel okur yazarlık her zamankinden daha önemlidir. Bilim inkar edildiği her anda, potansiyel çözüm daha da gecikecektir. Sonuç, ihmal ve cehalet tarafından kötüleşerek bir kısır döngüye giren aynı problem olacaktır. Tyson, vatandaş seçmenlerin bilimin nasıl işlediğini anlamalarını istiyor, böylece daha bilinçli kararlar alabiliriz. Tyson'ın iddia ettiği gibi,  "Herşey bizim elimizde." diyebilecek tek kişi biziz.

https://futurism.com/watch-neil-degrasse-tyson-has-a-critically-important-message-for-americans/


a45UyF587661-171116142707 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/11/16  19:06 1  39  3-ekim-dernegi@googlegroups.com


 

Aliskanliklar birakilmazsa zamanla ihtiyac halini alirlar.

Campbell

Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
Erkege, hanimini ne sebeple dovdugu sorulmaz.

Ebu Davud, Nikah 43, 2147

Emir Huseyin in oglu Faysal, Araplara su bildiriyi yayimlar: ...Uyaniniz! Elele vererek, Osmanli saltanatini yikma zamani geldi.

(Fahri Belen, 20. Yuzyilda Osmanli Devleti, s.330)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder