17 Kasım 2017 Cuma

ATATÜRK'E İFTİRA ATAN AKADEMİSYEN HAKKINDA FLAŞ KARAR




ATATÜRK'E İFTİRA ATAN AKADEMİSYEN HAKKINDA FLAŞ KARAR

İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Hakan Sağlam, Atatürk ve İsmet İnönü'ye iftira atıp hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Dr. Mehmet Hakan Sağlam, katıldığı programda Mustafa Kemal Atatürk'ün Hint Müslümanları ve Pakistanlılar tarafından gönderilen 5700 kg altını zimmetine geçirdiğini söylemişti.

17 Kasım 2017 14:02.

https://www.mynet.com/tv/embed/4610436

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Hakan Sağlam hakkında açılan "Atatürk ile İnönü'ye hakaret ve iftira" davası sonuçlandı. Bakırköy 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, mahkeme Öğretim Üyesi Hakan Sağlam'a iki yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın sabıkasının olmamasını da dikkate alarak cezayı 1 yıl 8 aya düşürdü.

Dava sonrası açıklama yapan CHP'li Barış Yarkadaş şunları söyledi: "Her türlü eleştiriye 'evet.' Ancak hakaret ve iftiraya 'hayır'. İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Hakan Sağlam, Atatürk ve silah arkadaşı İsmet İnönü'nün, Hint halkının, kurtuluş savaşımız için gönderdiği 5700 altını ve toplanan paraları zimmete geçirdiği iftirasını atmıştı. ATV'de atılan bu alçak iftira ve yalanı önce RTÜK'e, ardından ise savcılığa şikayet ettik. RTÜK, başvurumuz sonrası AKP'li üyelerin karşı çıkmasına rağmen, CHP, MHP ve HDP'li üyelerin oyuyla ATV'ye 15 bin TL para cezası verdi."

NE OLMUŞTU?

Dr. Mehmet Hakan Sağlam, katıldığı programda Mustafa Kemal Atatürk'ün Hint Müslümanları ve Pakistanlılar tarafından gönderilen 5700 kg altını zimmetine geçirdiğini söylemişti. Sağlam, İsmet İnönü için ise "Dünyadaki bütün klimalar soğuk hava modunda çalışsa Kabe'yi mezar taşı diye getirip İsmet İnönü'nün mezarının üzerine kapatsalar, öteki dünyadaki cehennem azabından asla kurtulamaz" yorumunda bulunmuştu. (Gerçek Gündem)

http://www.mynet.com/haber/guncel/ataturke-iftira-atan-akademisyen-hakkinda-flas-karar-3396160-1

 
a45UyF587661-171117151812 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/11/17  16:06 1  39  3-ekim-dernegi@googlegroups.com


 

Dostluk, en yakin akrabaliktir.

Hz.Ali

Padisah Yunanlilarla harp edilmesine razi degildir.
Yunanlilar bizim dostumuzdur.
Padisahin emir ve rizasi hilafina olarak, onlara silah cekmek kufurdur, isyandir.

Padisah tarafindan pasalik verilen ve Izmit Mutasarrifligina getirilen Anzavur Ahmet -1920

MADDE 24/3: Kimse, dini ayin ve torenlere katilmaya, dini inanc ve kanaatlerini aciklamaya zorlanamaz; dini inanc ve kanaatlerin den dolayi kinanamaz ve suclanamaz.

MADDE 25 Herkes dusunce ve kanaat hurriyetine sahiptir.

MADDE 26 Herkes dusunce ve kanaatlerini; soz, yazi, resim veya baska yollarla tek basina veya toplu olarak aciklama ve yayma hakkina sahiptir.

YGK: Siddet cagrisi icermedikce sozlu ve yazili ifadedeler cezalandirilamaz. Bu dusunceler sok edici bile olsa... (Yargitay Genel Kurul Karari.)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder