14 Kasım 2017 Salı

MURAT MURATOĞLU : GERİ ZEKÂLI…



MURAT MURATOĞLU : GERİ ZEKÂLI…

13 Kasım 2017

Bu bir hakaret değil, durum tespitidir. Vatandaşa yapılan muameledir. İnsanları "geri zekâlı yerine koymak" nasıl bir algı yönetimidir?

Yandaşın sunduğu haberin altında; "Ekmek israfına gramaj ayarı" yazıyor! Meğer yapılacak zammın adı, olmuş israf ayarı…

* * *

Vatandaşın boğazından geçen iki lokma, 50 gram fazla ekmek vardı, sonunda o da zamlardan nasibini aldı. İnsanı ekmeğinden etmek, bu olsa gerek…

Ekmeğin gramajı 250 gramdan 200 grama düşüyor, sandviçe dönüşüyor. Lakin ekmek hafifliyor, fiyatı aynı kalıyor. Diğer bir deyişle fiyatına yüzde 25 zam geliyor.

* * *

Bildiğin çeyrek ekmek zam yapılıyor. Zira haber olarak sunarken gramajın altına gizleniyor. Adına da israf deniliyor. Adamlar buna bile kılıf uyduruyor, nimetle şaka yapıyor. Milletle dalga geçiyor.

Ciddi ciddi; "Ekmeğin gramajı düştü halk memnun" diye haber yaptılar. Ne olacak ki? Yandaş haber merkezinde pembenin 50 tonu var, her gün birini koyar.

Bir zihniyet bu kadar mı alçalır? Artık "ekmeği evinize daha kolay taşıyacaksınız" dese yanına kâr kalır.

* * *

Benzin 10 liraya çıksa, "trafik çilesi sona eriyor" diye haber yapar bunlar… O da olmazsa "vatandaş işyerine yürüyerek gidiyor, spor yapıp forma giriyor" haberini dayarlar.

Güzel kardeşim, madem öyle Bakanlar Kurulu kararı ile benzin fiyatını sabitle, verilecek miktarı belirle… Bugün ver 1 litre, yarına 0,9 litre… Var mı zam? Yok!

Fiyat değişmedikten sonra miktar ne kadar düşerse düşsün zam gelmiyor. Bak böylece enflasyon da artmıyor.

* * *

Sadece ekmek mi? Tereyağı, peynir… Hepsinin gramajı düşürüldü. Ucuz olsun diye 60 gramlık salam satılıyor. Zorla da olsa dünyada şişmanlıkla en kapsamlı mücadele eden ülke payesi bizim oluyor.

Her şey pahalanıyor. Tabii ki ekmeğin de fiyatı artacak. Un, su maya, elektrik, işçilik, sigorta, vergi… Farkında değilsiniz ama suya son 11 ayda 10 kez zam geldi…

* * *

Nitekim İktidar kendi ayağına sıkıyor. Yıllarca dayadılar ekmeği, bulguru, makarnayı… Önlerine koydular sandığı… Anlattılar duble yolları… Sanki millet ekmeğini geçmediği köprünün asfaltına bandı.

Vicdanları hâlâ nasıl kaldırıyor böyle haberler yapıp insanları salak yerine koymayı! İktidar olarak yıllarımızı israf ettiniz gıkımız çıktı mı? Herkes geri zekâlı bir onlar akıllı! Valla ekmek çarpar adamı…

http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/murat-muratoglu/geri-zekali-2087747/

 
a45UyF587661-171114222103 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/11/14  22:01 1  39  3-ekim-dernegi@googlegroups.com


 

Ani yazmak, olumun elinden bir sey kurtarmaktir.
Andre Gide

Tevbe Suresi 111.Ayet:

Allah muminlerden, mallarini ve canlarini, kendilerine (verilecek) cennet karsiliginda satin almistir.
Cunku onlar Allah yolunda savasirlar, oldururler, olurler.
(Bu), Tevrat ta, Incil de ve Kur an da Allah uzerine hak bir vaaddir.
Allah tan daha cok sozunu yerine getiren kim vardir!
O halde O nunla yapmis oldugunuz bu alis verisinizden dolayi sevinin.
Iste bu, (gercekten) buyuk kazanctir.

Kur an-i Kerim in bazi ayetlerine iliskin mazeretler:
1- Bu ayetler yanlis tercume edilmis!
2- Bu ayetler yanlis anlasilmaya musait yani herkes anlayamaz!
3- Bu ayetler zaman asimina ugradi yani bugun gecersiz!
4- Bu ayetler cag disi yani Islam da reform yapilmasi lazim!
5- Bu ayetlere iman etmek imkansiz ama yine de ben bir muslumanim!

Mazeretlerin Cevaplari:

1- Diyanet Vakfi Meali ni, konularinda uzman Ilahiyatci Heyet hazirladi. En cok itibar edilen meal. Heyetteki herkesin yanlis tercume yapmasi imkansiz. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
2- Kur an-i Kerim i herkesin anlayabilecegine dair ayetler var* ve zaten bu sebeple indirilmis . Tersi ise adaletsizlik olur cunku herkesin anlayamayacagi ve yanlis anlasilmaya musait bir kutsal kitap gondermek Allah a yakismaz. Bir sakinca da sudur; Muslumanlara siz Kur an i anlamazsiniz, sadece biz anlariz diyen ruhban sinifi olusur ki Islam da ruhbanlik haramdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
3- Kur an in, kiyamete kadar , cihansumul(evrensel) yani her zaman ve her yerde hukmunun gecerli olduguna inanmak farzdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
4- Allah 21. yuzyilin hayat sartlarini ve yasam bicimini ezelden beri bildigine gore Allah in bu durumu hesaba katmadigi ni iddia etmek Allah a karsi cok buyuk bir iftiradir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
5- Bu ayetlere iman etmeyenin adi Musluman degil Kafir dir.** Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.

*Bakiniz: Nahl Suresi 89. Ayet, Enam Suresi 38. Ayet, Maide Suresi 15. Ayet, Hac Suresi 16. Ayet.
**Bakiniz: Bakara Suresi 85. Ayet ve Maide Suresi 44. Ayet.

Guzelligin Yarismasi Mi Olur?

24 Temmuz 2013

Dirsegi burna degdirme yarismasi bile guzellik yarismasindan daha heyecanli. Cunku guzellik tamamen genetik. Yarisma oncesi yapilan kamplarda kizlar roportaj veriyor, Iddialiyim cunku cok calistim diyor. Neyine calistin? Genlerinle mi oynadin?

Guzellik yarismalarinin mantigini anlamakta zorluk cekiyorum. Guzellik dedigin Allah vergisi, uzun boyluluk gibi bir sey. Dirsegi burna degdirme yarismasi bile daha heyecan verici ve surprizlere acik.

Guzellik, Mendel kanunlariyla alakali. Yani anne guzel, baba yaki$ikliysa kiz guzel olur. Anne guzel degil, baba yaki$ikli ise kiz gene guzel olur. Anne guzel degil, baba yaki$ikli degilse kiz yine de guzel olur. Cunku kizlar genelde guzel olur. Erkekler oyle degildir mesela, erkeklerin cogu cirkindir.

Yani olay tamamen genetik. Heyecan yapmaya gerek yok, cunku bir insanin guzel olup olmayacagini dogumundan dokuz ay onceye denk gelen bir yaris belirliyor. Isi ciddiye alip bir de yarisma oncesi otellerde kamp falan duzenliyorlar. Kiz roportaj veriyor: Iddialiyim cunku cok calistim... Neyine calistin? Genlerinle mi oynadin?

En bayildigim kisim birinci secilen guzelin yaptigi konusma... Ulkemi en iyi sekilde temsil edecegim, gercek Turk kadinini gorecekler, bizi cok yanlis taniyorlar diyor. Nasil yanlis taniyorlar mesela, 95-65-110 olarak mi biliyorlar bizi? Sen mi bu imaji duzelteceksin? Ya biz Turkler ozumuzde 90-60-90 izdir, lutfen bizi boyle taniyin? diye mi dolasacaksin yurtdisinda?

BUNA YANILTICI REKLAM DENIR

Ayrica kabul edelim ki o yarismalarda birinci olanlar pek de Turk kadinini temsil etmiyor. Benim etrafimda gordugum kadinlar hic oyle 90-60-90 degil. Kimi kandiriyorsun? Yarin bir gun turistler ulkemize gelip 1.60 boy 65 kiloda gercek Turk kadinini gordugunde ne cevap vereceksin? Bunun adina yaniltici reklam denir.

UZAYLILAR NEDEN KATILMIYOR?

Bir de kainat guzellik yarismasi duzenleniyor. Gercekten cok iddiali bir organizasyon. Kainat deyince insan en azindan birkac gezegenden katilim olur diye bekliyor tabiatiyla. Ama bir bakiyorsun yarismacilarin hepsi dunyali! Organizasyon guzel dusunulmus, vizyon genis ama katilim? Acaba uzaylilar bizim kainat guzellik yarismalarina niye ilgi gostermiyor diye hic dusundunuz mu? Benim aklima uc ihtimal geliyor: Ya boyle bir yarismayi seviyesizce ve kadina hakaret olarak gorduler, ya kafalarinin ustundeki o antenlerle cok fazla sanslarinin olmadigini dusunduler, ya da uzayli diye bir sey yok. Bence akla en yatkin ihtimal birincisi.

Cagri merkezlerinin acigini yakaladim

Hepimiz $ik $ik GSM, banka ve yayin platformlarinin cagri merkezlerini ariyoruz ve dakikalarca monuden monuye dolastiriliyoruz. Oncelikle firmalara bu zengin monuler icin tesekkur ediyorum. Gercekten insan hangisini sececegini sasiriyor, cok sagolun. Ama eger aceleniz varsa ve beklemekten telefonu parcalayacak seviyeye gelmek istemiyorsaniz yapmaniz gereken cok basit: For English press 9 diyor ya, iste ona basiyorsunuz. Ama ben Ingilizce bilmiyorum ki! demeyin, sakin olun. Cok cabuk panige kapiliyorsunuz, yapmayin. Birazdan Ingilizce bilmemeniz avantaja donusecek.

Evet, 9 a bastiysaniz monuden monuye suruklenmek yerine karsiniza dogrudan bir musteri temsilcisi cikiyor. Turist kacmasin diye herhalde, hemen bagliyorlar. Siz ortaokul Ingilizcenizle May fonn nambir... eee... iz... eee... fayf... tiri.... pardon, forro... seklinde meselenizi anlatirken bir sure sonra karsidaki gorevli bayginlik gecirecek gibi oluyor ve Boyle olmayacak, isterseniz Turkce devam edelim diyor. Siz de yalandan isteksiz bir tavirla Okey, normally i don t like to speak in Turkish, but, for you, it is okay... diyorsunuz. Yani diyorsunuz ki Tamam, normalde Turkce en sevmedigim dillerden biridir ama bu seferlik boyle olsun, sizin hatiriniz icin... Boylece dakikalarca bekleme $ikintisi yasamadan sorununuzu cozuyorsunuz, hem de anadilinizde. Bizzat denenmis ve sonuc alinmistir. Bu iyiligimi unutmayin.

http://beyinsizadam.net/turkiyede-bilim-neden-ilerlemiyor/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder