19 Kasım 2017 Pazar

HAWKİNG SON NOKTAYI KOYDU: "ATEİSTİM"

 


HAWKİNG SON NOKTAYI KOYDU: "ATEİSTİM"

Kimi yerli haber sitelerinde Allah'ın varlığını kabul ettiğine dair haberleri dolaşan Hawking, sonunda ateist olduğunu açık bir biçimde dile getirerek, hakkındaki asılsız iddialara da son noktayı koymuş oldu.

NBC'nin 24 Eylül tarihli haberine göre, İspanya'nın El Mundo gazetesine verdiği özel röportajda ünlü fizikçi, bilimin evrenin başlangıcına "daha ikna edici" bir açıklama sunduğunu ve dinin mucizelerinin bilimsel gerçeklerle "uyumlu olmadığını" ifade etti.

Zamanın Kısa Tarihi eserindeki "her şeyin kuramı" altında toplanabilecek bir grup birleştirici bilimsel prensibin bulunmasıyla bilim insanlarının Tanrı'nın aklını okuyabileceği yönündeki fikirleri ve muğlak metaforları uzun süre inançlı kesim tarafından şu ya da bu yöne çekilmişti. Son yayımlanan kitabı Büyük Tasarım'da ise evrenin oluşması için Tanrı'nın gerekli olmadığını söylese de bu, yerli basınımız için kafi gelmemiş olacak ki Hawking'in Allah'ın varlığını kabul ettiğine dair asılsız haberler ardı ardına gündeme gelmiş, hatta bu konuda kamuoyu önünde açıklama yapanlar bile olmuştu.

Hawking'in, İspanyol gazetesinin Tanrı'yla ilgili sorusuna verdiği cevap şöyle:

"Henüz bilimi anlamıyorken, Tanrı'nın evreni yarattığına inanmamız doğaldı. Fakat artık, bilim çok daha ikna edici bir açıklama sunuyor. 'Tanrı'nın aklını okuyabilirdik' sözüyle kastettiğim şuydu: şayet bir Tanrı mevcut olsaydı, ki yok, Tanrı'nın bildiği her şeyi bilebilirdik. Ben bir ateistim."
2007'de BBC'ye, bilindik anlamda dindar olmadığını ifade eden Hawking şunları söylemişti: "Evrenin bilimsel yasalarca yönetildiğini düşünüyorum. Yasalar Tanrı tarafından ortaya konmuş olabilir ancak Tanrı onlara müdahale etmez." Ancak Hawking'in bu sözlerinden bu yana evrenin başlangıcına ilişkin çok fazla kuram ortaya atıldı.
M-kuramının evrenin büyük tasarımını er ya da geç açıklayacağı fikrinde olan Hawking 2011'de cennete ya da ölümden sonra yaşama inanmadığını açıklamıştı. Geçtiğimiz yıl yaptığı bir konuşmada ise Tanrı olmadan Dünya'nın nasıl ortaya çıkmış olabileceğine dair açıklamada bulunmuş ve şakayla karışık şunu sormuştu: "Tanrı ilahi yaratılıştan önce ne yapıyordu? Bu tür soruları soranlar için cehennemi mi hazırlıyordu?"
Tanrı inancını reddeden Hawking, El Mundo'ya ifade ettiği "Benim düşünceme göre, insan aklının kavrayabileceğinin ötesinde gerçeğin başka bir boyutu yok." sözleriyle gerçeği arayışımızdaki yegane aracın bilimsel yöntem olduğunun da altını çizmiş oluyor.
24 Eylül'de yabancı basında çıkan bu haberi, ilginçtir, hiçbir yerli haber sitesinde bulamıyoruz. Özellikle haberi NBC yaparken, bizim ntvmsNBC'nin bunu atlamış olması çok şaşırtıcı! Allah'ın varlığını kabul ettirmeye bu kadar hazır ve nazır olan basınımız, neden bu konuda uyuyor? Bir çekinceleri mi var, yoksa böylesi önemli bir haberi mi gözden kaçırdılar?
Kaynaklar:

NBC, Huffingtonpost, CNET

http://www.garajimdakiejder.com/2014/11/hawking-son-noktayi-koydu-ateistim.html

 
a45UyF587661-171120003637 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/11/20  00:05 1  39  3-ekim-dernegi@googlegroups.com


 

Mutlu bir cocukluk gecirmek icin gec kalmis degilsin de, bu sadece ve sadece sana bagli!

Ohio lu 90 yasindaki Regina Brett in kaleminden

Muminin gunahlari affoluncaya kadar bela ve hastalik gelir

(Hakim)
Lutfen bundan sonra Muslumanlardan eza, cefa ceken, basina bir musibet gelenler aglayip, zirlamasin.
Cunku baslarina gelen her turlu olumsuzluk onlarin Allahin sevgili kullarindan oldugunu gosteriyor.
Ben demiyorum, hadisler, ayetler boyle soyluyor.

Cahil bir toplum,
Ozgur birakilip kendine secim hakki verilse dahi
Hic bir zaman ozgur bir secim yapamaz
Sadece secim yaptigini zanneder
Cahil toplumla secim yapmak,
Okuma yazma bilmeyen adama
Hangi kitabi okuyacagini sormak kadar ahmakliktir!
Boyle bir secimle iktidara gelenler,
Duzenledikleri tiyatro ile
Halkin egemenligini calan zalim ve madrabaz hainlerdir!

Friedrich Wilhelm Nietzsche


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder