9 Şubat 2018 Cuma

NURCULAR OSMANLI TÜRKÇESİ BAHANESİYLE OKULLARA GİRDİ




NURCULAR OSMANLI TÜRKÇESİ BAHANESİYLE OKULLARA GİRDİ

09.02.2018

Liselerde Erdoğan'ın talimatıyla okutulmaya başlanan Osmanlı Türkçesi dersleri Din Kültürü öğretmenleri ile dini cemaatlere teslim edildi. Nurcu Hayrat Vakfı'nın MEB'le imzaladığı protokol vakfın liselerde Osmanlı Türkçesi dersleri vermesine olanak sağladı

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN @mustafamertb_

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile 2012 yılında imzaladığı protokole dayanarak Türkiye'deki tüm halk eğitim merkezlerinde "Osmanlı Türkçesi" kursları düzenleyen Hayrat Vakfı liselere de girdi. Nur Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen vakfın Adıyaman Merkez Anadolu Lisesi ve Bucak Fen Lisesi'nde Osmanlı Türkçesi dersleri ile "değerler eğitimi" dersleri verdiği öğrenildi.

Dini vakıflara teslim edildi

Çalışmalarını MEB ile işbirliği çerçevesinde düzenleyen ve kendini "Üstad Bediüzzaman Hazretleri'nin vekili" olarak tanımlayan Hüsrev Altınbaşak'ın kurucusu olduğu Hayrat Vakfı'nın liselerde verdiği "Osmanlı Türkçesi" derslerinin amacı "Tarihi ve kültürel zenginliklerimizin korunmasını ve bu değerlerimizin yeni nesillere aktarılmasını sağlamak" ifadeleriyle açıklandı. Edebiyat öğretmenleri ve Türkçe öğretmenlerinin yanı sıra değiştirilen üniversite sınav sistemiyle göz ardı edilen Tarih öğretmenlerinin girdiği Osmanlı Türkçesi dersleri böylelikle tamamen dini vakıflara emanet edildi. Öte yandan liselerde "Kur'an ve Tevcitli Okuma Kursları" düzenlemesine de olanak sağlandı.

"Protokol gereği…"

Cumhuriyet ve aydınlanma düşmanı Said Nursi'nin "biriktirdiği" altınlarla kurulduğu ileri sürülen Hayrat Vakfı'nın Burdur Bucak Fen Lisesi'nde düzenlediği Osmanlı Türkçesi derslerinin düzenli olarak verilmeye devam edeceği belirtildi. Vakfın Adıyaman Fen Lisesi'nde düzenlediği "Değerler Eğitimi" seminerinin ise MEB ile imzalanan protokol gereği Türkiye'deki tüm ortaöğretim kurumlarında da gerçekleştirileceği öğrenildi.

Nurcuların vakfına ayrıcalık sağlayan bir diğer kamu kurumu ise Gençlik ve Spor Bakanlığı oldu. Bakanlığa bağlı Gençlik Merkezleri'nde Osmanlı Türkçesi kursu düzenlemesinin önü açılan vakıfla imzalanan protokol "Gençlik ve Spor Bakanlığı önemli bir eğitim ve kültür projesini hayata geçiriyor" şeklinde tanıtıldı. Bakanlık ve vakıf arasında yapılan protokole göre Osmanlı Türkçesi kursunu başarı ile tamamlayanlara katılım belgesi verileceği ifade edildi.

https://www.birgun.net/haber-detay/nurcular-osmanli-turkcesi-bahanesiyle-okullara-girdi-203645.html


a45UyF587661-180209141209 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2018/02/09  14:45 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 

--

Dusuncelerini degistirmeyenler yalnizca delilerle olulerdir.

T.LOWELL

Liderler mutlaka Kureys kabilesinden secilmelidir.

Buhari 3/129, 183; 4/121; 86/31

Iyilik yapmaya muktedir kisi, iyilik yapmazsa suc islemis sayilir.

Ustunluk taslamak, ayiplarin en kotusudur.

Hz.Ali


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder