21 Eylül 2018 Cuma

ABD’DEN İRAN’A SUÇLAMA: BALİSTİK FÜZE DESTEĞİ YAPTIKLARI GELEN HABERLER ARASINDA

Aslında İran, ya da Kuzey Korenin nükleer silah üretmeye çabalaması, Türkiye'nin S400 almaya çabalaması karşısında ABD'nin gösterdiği tepkiler hep aynı mantığın ürünü.
Bu hakla, hukukla falan ilgili değil.
Bu tamamıyla orman kanunu, güç hukukuyla ilgili.

Ve bizim de halkımıza bunu anlatmamız lazım.
Biz kimiz, ne yapıyoruz, nasıl yapmalıyız?

Çok küçük çocukluğumdan beri öğrendiğim ilk ve en önemli ders şu olmuştur.
Asla dayak yiyeceğimi bildiğim kavgalara girmem.

Türk halkı da işte böyle olmalı.
Kendini, kapasitesini bilmeli.
Sürekli olarak kendini ve kapasitesini artırmanın yollarını da aramalı.
Ve düşmanlarını da tanımalı.
Düşmanlarını dost etmenin yollarını düşünmeli.
Dostlarını artırmayı da düşünmeli.

Ve üzülerek belirtmek isterim, hiç hazır değiliz.
Kapasitemizi bilmiyoruz, ve artırmak için de çaba harcamıyoruz.
Düşmanlarımızı tanımıyoruz.
Ve her gün yeni düşmanlar ediniyor, dostlarımızı da yitiriyoruz.

Ve yaşamın karşımıza çıkardığı güçlükler karşısında yalnızca ağlıyor, zırlıyor ve sızlanıyoruz.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  



ABD'DEN İRAN'A SUÇLAMA: BALİSTİK FÜZE DESTEĞİ YAPTIKLARI GELEN HABERLER ARASINDA

Türkiye'nin ısrarlı itirazlarına rağmen yıllardır PKK'nın uzantısı YPG'ye TIR'lar dolusu ağır silah mühimmat ve teçhizat veren vermeyi sürdüreceğini de açıkça ilan eden ABD dün gece İran'a çok kızdı. ABD'nin BM Daimi Temsilcisi ran Irak'taki destekçilerini eğitiyor kendi silahlarını veriyor. Birleşmiş Milletler bu konuya dikkat etmeli" diyerek ele verdi talkını ülkesinin yuttuğu salkımları unuttu.

07:18 21 Eylül 2018

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley İran'ın son aylarda Irak'a karşı agresifliğini artırdığını iddia ederek ran'ın Irak'taki destekçileri açıkça eğitim alıyor Tahran'dan gelen silahları kullanıyor. İran rejiminin bu destekçilere son günlerde balistik füze desteği yaptığı da gelen haberler arasında. " dedi.

Haley BM Güvenlik Konseyinde düzenlenen Filistin konulu Ortadoğu toplantısında Filistin konusunda konuşmayı reddederek İran'a yönelik suçlamalarını sürdürdü.

Konseyde İsrail'in üzerine çok gidildiğini savunan Haley şöyle konuştu:

"Ortadoğu'da çatışmaya ve istikrarsızlığa yol açan bir ülke var ve bu İsrail değil İran. İran'ın Irak'taki hedefi; burada Tahran'dan Akdeniz'e gelecek silah ve askerler için kendi kontrolünde bir merkez kurmak. İran son aylarda agresifliğini artırdı. İran'ın Irak'taki destekçileri açıkça eğitim alıyor Tahran'dan gelen silahları kullanıyor. İran rejiminin bu destekçilere son günlerde balistik füze desteği yaptığı da gelen haberler arasında. "

Haley İran'ın son günlerde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) füze saldırısı yaptığını ve 11 kişinin yaşamını yitirdiğini dile getirerek İran'ın Irak topraklarına müdahalesinin BM Güvenlik Konseyinin dikkatinde olması gerektiğini belirtti.

İran'ın Irak'ı kendisine bağımlı hale getirmeye ve zayıflatmaya çalıştığını da öne süren Haley ran zayıflamış bir Irak'ı kullanarak terör faaliyetlerini sürdürmeyi planlıyor. " ifadesini kullandı.

https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abdden-irana-suclama-balistik-fuze-destegi-yaptiklari-gelen-haberler-arasinda-2637996/

--   a45UyF587661

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder