19 Eylül 2018 Çarşamba

DENİZ KUVVETLERİ'NDE ‘FETÖ METRE’ RADARI


Azınlık Raporu / Minority Report (2002)

    IMDb: 7.7
    Yıl 2045. Bir zamanlar cinayet oranında birinci sırada olan Washington şehri artık suç oranının en düşük olduğu şehir olmuştur. Bunun sebebi, polis teşkilatının cinayetleri işlenmeden önce tespit etme yeteneğine sahip "precog"lar kullanması ve böyle cinayet gerçekleşmeden önce müdahale ederek suçun önlemesidir.
    http://www.imdb.com/title/tt0181689/
Bilenler bilir, Fetöcüleri sevmem, nefret ederim.

Hatta gururla belirtmem gerekir ki, tarihte ilk defa Fitnebaz Cemaat için Haşhaşi tarikat ifadesini de kullanan benim.

Ancak, kabul etmek lazım ki, ülkemiz tam bir hukuksuzluk, haksızlık girdabına kapıldı.
Saymak gerekirse Oraj, Suga, Sakal, Sauna, Yüksekova Bombalama saldırısı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yargılamaları, Poyrazköy, Zir Vadisi, İzmir Casusluk Davası, Balyoz, Erkenekon.
Birkaç davayı da unutmuş olabilirim.
Görüldüğü gibi insanlar artık hatırlamıyor ve bıktırıcı derecede çok kurmaca dava açılmış.
Bu TSK'nın ve Yüksek Yargının ve devlet aygıtının ne derece büyük ve ağır bir saldırıya uğradığının işareti.

Davaları gibi  çok fazla kurmaca davada hukuksuzluk yolu seçilmişse.
Benzer bir yöntem Fetö Davalarında seçilmiştir.
Bundan sonra hukuk siyaseten intikam almanın, geniş kadroları saf dışı bırakmanın aleti olmuştur.
Hukuktan hakkın ve adaletin sağlanmasını beklemek artık hayaldir.
Dönem kesintisiz bir olağan üstü dönem halini almıştır.
VE bu böylece on yıldan fazladır devam edip gitmektedir.

Fetömetre radarı.
Korelasyon matriksi analizlerine göre kişileri suçlu saymak bilim kurgu bir filmde olabilecek bir durum.
Ve bizde her şey öylesine anormal oldu ki, yaşamın doğal akışı içerisinde işlenmemiş suçlar için önleyici ceza tedbiri gibi önlemler doğal karşılanıyor.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  



DENİZ KUVVETLERİ'NDE 'FETÖ METRE' RADARI

19 Eylül 2018

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı 'FETÖ Metre' adı verilen bir uygulama geliştirdi.

Bu uygulama ile 810 bin muvazzaf ve emekli denizcinin yanı sıra birinci derece yakınlarının geçmişleri belirlenen 70 ana kriter esas alınarak tarandı. "Radar"a 4.500 denizci asker ile 600 sivilin takıldığı belirtildi.

Tümamiral Cihat Yaycı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı olduktan sonra örgütlerle mücadele için bir ekip oluşturdu.

Bu kapsamda mücadelenin hukuki zeminde merkezi olarak yürütülmesini sağlamak amacıyla Personel Başkanlığı bünyesinde Adli Takip İnceleme ve İdari İşlem Şubesi (ATİİİŞ) kuruldu.

MAĞDUR ASKERLER "TAKIM"A ALINDI

Bu birimde görev yapacak ekip Balyoz ve İzmir Casusluk davalarından yargılanan askerler ile daha önce Yaycı'nın yakından tanıdığı her sınıftan subay ve astsubaylardan oluşturuldu.

'FETÖ Metre' analizi yapılacak kişi için komutanlıktan elde edilen veriler ile 16 bakanlık ve 25 kamu kurumundan gelen bilgiler yazılımı Türk mühendislerce yapılan "karar destek programına" yüklendi ve ortaya çıkan sonuçlar uzmanlarca analiz edilmeye başlandı.

ANA KRİTER SAYISI 29'DAN 70'E ÇIKARILDI

Uygulama için ilk önce 29 ana kriter belirlendi ve sistem darbe girişiminde yer aldığı somut delilerle tespit edilen isimler için kullanıldı.

Daha sonra 'FETÖ Metre' için ana kriter sayısı 70'e alt kriter sayısı da 249'a çıkarıldı.

'FETÖ Metre'yi analiz eden kişiler ana kriterlerden "Bank Asya" için 21 'FETÖ' mensubu olduğu belirlenen üst düzey subayların sicil amirliğini yaptığı askerler için 7 'FETÖ'ye ait kurumlarda yakınları çalışan askerler için 8 askeri lise için 12 okulu bitirme derecesi için ise 5 alt kriter oluşturdu.

DEĞERLENDİRME AŞAMASI

Somut bilgiye dayalı bu kriterler daha sonra puana dönüştürüldü. Sistemde 0-1 arası puan için işleme değer değil 1-2 puan arası incelemeye değer 2-3 puan arası geçici görevden uzaklaştırılmalı ve tahkikat yapılmalı 3-4 puan arası kamu haklarından mahrumiyet için değerlendirilmeli ve hakkında suç duyurusu yapılmalı gibi kıstaslar kullanıldı.

Darbe girişiminden sonra Deniz Kuvvetleri'nde muvazzaf ve emekli denizci askerler ile bunların birinci derece yakını toplam 810 bin kişi 'FETÖ metre' testine alındı.

Bu çalışma sonucunda 4 bin 500 'FETÖ' mensubu denizci asker ile onlardan sorumlu olduğu saptanan 600 sivil "mahrem imam"ın deşifre edildiği iddia edildi.

1 MİLYON GSM NUMARASI SORGULANDI

Deniz Personel Yönetim Bilgi Sistemi'ne (DPYBS) kayıtlı yaklaşık 1 milyon GSM numarasının ByLock sorgusu yapıldı ve bunlardan bin 500'ünün söz konusu programın kullanıcısı olduğu belirlendi.

'FETÖ Metre' uzmanlarının Bank Asya'ya ilişkin TMSF'den temin edilen 19 milyon satır veriyi incelediği de belirtildi.

Yaklaşık 10 bin personelin banka bilgilerini araştıran uzmanların bu işlem sonucunda ayrıca 'FETÖ'ye ait yayın organlarına abonelikleri dernek ve vakıflara yapılan bağışlarla 'FETÖ'ye ait okul ile dershane kayıt bilgilerini de ortaya çıkardığı öne sürüldü.

TSK'nın da artık FETÖ'cü personeli belirlemek için Tümamiral Cihat Yaycı'nın kurduğu 'FETÖ Metre'yi kullanmaya başladığı öğrenildi.

http://www.turksail.com/genel-haberler/16093-deniz-kuvvetleri-nde-feto-metre-radari

--   a45UyF587661

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder