24 Temmuz 2021 Cumartesi

ABD hazırlanıyor, ya biz.....

ABD TÜRKİYE SINIRININ YANINA TANKLARI YIĞIYOR

ABD Yunanistan'ın Dedeağaç kentindeki kurduğu üsse sevkiyata hız verdi. Sınıra 30 kilometre uzaktaki üsse yanaşan iki gemiden 400 araç indirildi. Üsse ilk kez M1 tipi tanklar da gönderildi.

Yaşar ANTER

Güncellenme: 04:37 24/07/2021

ABD'nin Yunanistan'ın Batı Trakya'daki Dedeağaç kentinde kurduğu askeri üste son günlerde hareketlilik arttı. Washington'ın "Karadeniz'e ulaşmak için boğazlara alternatif bir rota oluşturmak amacıyla kurduğu" belirtilen üsse son bir hafta içinde iki büyük kargo gemisi yanaştı. Türkiye sınırına sadece 30 kilometre uzaklıkta bulunan üsse gemilerden yaklaşık 400 askeri araç indirildi.

Sevkiyatı gerçekleştiren ABD ordusunun 598'inci Ulaştırma Tugayı'ndan Albay Joshua D. Hirsch "Dedeağaç'a indirdiğimiz ekipmanın sadece miktarı değil türü de çok önemli. Örneğin M1'lerin Bradley'lerin ve diğer zırhlı ve paletli araçların sevkiyatında limanı ilk kez kullandık. Bu buradaki tüm ekip için inanılmaz bir dönüm noktası" dedi.

ABD'nin Atina'daki Büyükelçisi George Pyatt ise sevkiyatın ardından yaptığı sosyal medya paylaşımlarında "Daha güçlüyüz! Stratejik konumdaki Dedeağaç Limanı ABD ordusu için önemli bir ulaşım ve lojistik merkezi haline geldi. Dedeağaç iki buçuk yıldır ordunun hareketliliği için Avrupa'nın en hayati limanlarından biri oldu. Bu limanın altyapısına yapılan yatırımlar ABD ordusu ve ortaklarımız için gerçek bir stratejik başarı" ifadelerini kullandı.

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/abd-turkiye-sinirinin-yanina-tanklari-yigiyor-6553870/?fbclid= IwAR03_sYMoqvF6jv-10q0nZJuv54-aXcJKNWeWgWxLZl68uFCuk8MPu6dCh

================================

BURNUMUZUN DİBİNE TANK YIĞDILAR... AMERİKALI KOMUTAN: BU BİR DÖNÜM NOKTASI!

Türkiye ve Rusya'yı Dedeağaç üzerinden kuşatmaya çalışan ABD bir süredir yığınak yaptığı üslere 400 tank ve zırhlı araç sevk etti. Amerikalı komutan bu üslenme için 'Dönüm noktası. Stratejik manevra sağlayacak' dedi.

Güncellendi: 24 Temmuz 2021 09:43

Pentagon Türkiye'ye 40 km mesafedeki şehre en az 400 tank ve zırhlı araç daha sevk etti. İki kargo gemisinden boşaltılan araçların bir kısmı NATO tatbikatları için Bulgaristan ve Romanya'ya sevk edilirken bir kısmı Dedeağaç'ta kaldı. Dedeağaç'ın ilk kez paletli araç naklinde kullanıldığını belirten Pentagon komutanı Josh Hirsch "Bu bir dönüm noktası" dedi.

ABD'nin Balkanlar ve Ege'de varlık göstermek Rusya ile Türkiye'yi kuşatmak için Yunanistan'ın Dedeağaç şehrinde kurduğu üs büyük bir cephaneliğe döndü.

ABRAMS TANKLARI

En az 400 askeri araçtan sevkiyatta M1A2 Abrams tankları M117 zırhlı araç ve M2A2 Bradley zırhlı muharebe araçları ve helikopterler bulunuyor. Dedeağaç limanındaki iki kargo gemisinden boşaltılan silahların bir kısmının Balkanlar'da gerçekleştirilecek NATO tatbikatları için demiryolu ve karayolu ile Bulgaristan ve Romanya'ya sevk edildi. Bazı araçları da Yunanistan'da kalacağı belirtildi.

AMERİKALI KOMUTAN: DÖNÜM NOKTASI

Sevkiyatı gerçekleştiren ABD ordusunun 598'inci Ulaştırma Tugayı'ndan Albay Joshua D. Hirsch "Dedeağaç'a indirdiğimiz ekipmanın sadece miktarı değil türü de çok önemli. Örneğin M1'lerin Bradley'lerin ve diğer zırhlı ve paletli araçların sevkiyatında limanı ilk kez kullandık. Bu buradaki tüm ekip için inanılmaz bir dönüm noktası" dedi. Hirsch Dedeağaç'ın Avrupa'daki savaş araçlarının nakil ve geri dönüşü önem kazandığını belirtti.

'STRATEJİK MANEVRA SAĞLIYOR'

Avrupa genelindeki ordu kuvvetlerini destekleyebilecek limanları çeşitlendirmek çaba sarf ettiklerini söyleyen ABD'li komutan "Ekibin burada Dedeağaç'ta elde ettiği şey Avrupa bölgesindeki kara kuvvetleri komutanları için ek stratejik manevra seçenekleri sağlıyor. Bu liman operasyon alanımızın giderek daha kritik bir bölümünde savaş gücünü hızlı ve etkili bir şekilde hareket ettirmemize izin verecek. " İfadelerini kullandı.

İZLEYİN:

https://youtu.be/aiMXT2fcC-Q

ATİNA BÜYÜKELÇİSİ: DAHA GÜÇLÜYÜZ

ABD'nin Atina'daki Büyükelçisi George Pyatt ise sevkiyatın ardından yaptığı sosyal medya paylaşımlarında "Daha güçlüyüz! Stratejik konumdaki Dedeağaç Limanı ABD ordusu için önemli bir ulaşım ve lojistik merkezi haline geldi. Dedeağaç iki buçuk yıldır ordunun hareketliliği için Avrupa'nın en hayati limanlarından biri oldu. Bu limanın altyapısına yapılan yatırımlar ABD ordusu ve ortaklarımız için gerçek bir stratejik başarı" ifadelerini kullandı.

150 HELİKOPTER VE GELİŞMİŞ RADAR SİSTEMİ

Haziran ayı başında düzenlenen 'Defender Europe 2021' tatbikatı için de ABD Dedeağaç'a yığınak yapmıştı. Endurance adlı kargo gemisiyle Yunanistan'a 110 adet Black Hawks helikopteri 25 adet Apache tipi saldırı helikopteri 10 adet Chinook ağır nakliye helikopteri ile 1800'den fazla askeri araç sevk edilmişti.

2019'da Yunanistan'la imzalanan protokol sonrasında Dedeağaç'ta üs kuran ABD önce limanı büyütüp genişletmiş ve askeri helikopterler konuşlandırmıştı. ABD ayrıca bölgeye Türkiye'yi de kapsamına alan Boğazlar ve Kuzey Ege adalarını tarayabilecek gelişmiş bir radar sistemi konuşlandırmıştı.

https://www.veryansintv.com/turkiyenin-dedeagac-ile-imtihani

NEDEN DEDEAĞAÇ?

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi ve emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu geçen aylarda ABD'nin Dedeağaç hamlesini şöyle değerlendirmişti:

"Niye ABD Dedeağaç'a yerleşiyor? Bir ABD Dedeağaç'a yerleşerek İstanbul ve Çanakkale boğazlarını ve Marmara'yı kontrol imkanı sağlıyor. Rusya'yı kontrol etmesi için hem Rus gemilerin boğazlardan geçişini kontrol ediyor hem de Türkiye'nin boğazlarını ve Marmara'yı kontrol ediyor. İkincisi Karadeniz'e kıyıdaş ülke değil ABD. Gürcistan Türkiye Ukrayna Rusya Bulgaristan ve Romanya. Ama ABD kıyıdaş olmamasına rağmen Dedeağaç'a yerleşerek Karadeniz'e sıçrama tahtası olarak kullanıyor burayı. Ayrıca Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliklerin zirve noktasına ulaştığı ve Türkiye'nin ileride meşru müdafaa hakkını kullanarak yapacağı olası bir kara harekatında karşısına önce Dedeağaç'taki ABD çıkacak. O zaman ABD bir tampon bölge oluşturuyor Türkiye ile Yunanistan arasında. Bir de Türkiye ve Rusya'ya karşı Dedeağaç'a yerleşerek hem Girit'te Doğu Akdeniz ve Ege'yi kontrol ederek hem de Dedeağaç'ta boğazları ve Marmara'yı kontrol ederek Rusya'nın hareketlerini kontrol ediyor. "

https://www.veryansintv.com/burnumuzun-dibine-tank-yigdilar-amerikali-komutan-bu-bir-donum-noktasi

--

- - - - - - - - - - - - - - - -

Risale-i nurlar vahy değil, ilham imiş. (Şualar s.548)

Said Nursi 'den zırvalar.

- - - - - - - - - - - - - - - -

MAHZUN DURMAK
. . . . . .
Sevdigim insanlara
Kizabilirdim,
Eger sevmek bana
Mahzun durmayi
Ogretmeseydi.

Orhan Veli KANIK

- - - - - - - - - - - - - - - -

Sevilenin kusurlarini hos gormeyen sevmiyor demektir.

Johann wolfgang von goethe

- - - - - - - - - - - - - - - -

Kendine acimayan, baskasina hic acimaz.

Ehl-i hikmet

- - - - - - - - - - - - - - - -

Yağmur

Birden serçelerle indi yağmur
Hangisi serçe
Hangisi yağmur

Melih Cevdet Anday

- - - - - - - - - - - - - - - -

Birinin aleyhinde soylenen sozu dinleyen, o sozu soyleyen gibidir.

Hz.Ali

- - - - - - - - - - - - - - - -

Dünyaya bakış açımızın sağlam temelleri ve derinlik veya sığlığı çocukluk yıllarında oluşur.
Bu görüş daha sonra özenle düzeltilir ve mükemmel hale getirilir, ama özde değişmeden kalır.

Arthur Schopenhauer

- - - - - - - - - - - - - - - -

Papuç ayanıza tam geldiyse, o papuç çirkindir.

Fiziksel Görünüm Kuralı
Murphy Kurallarından

- - - - - - - - - - - - - - - -

Arabı sevmek iman alameti, buğz ise münafıklık alametidir.

Hâkim, Beyheki, Dare Kutni
OrajKalip

- - - - - - - - - - - - -
0
- - - - - - - - - - - - -
Bilgeligin baslangici, bir tanrinin ya da tanrilarin bizi yarattigina dair yeterli kanit olmadiginin farkindaligina ve kaderimizin kendi ellerimizde oldugunun bilincine sahip olmaktir.

KURTZ,PAUL (1925) ABD'li filozof ve yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 8 Yer bakimindan uygulama

1) Turkiye de islenen suclar hakkinda Turk kanunlari uygulanir. Fiilin kismen veya tamamen Turkiye de islenmesi veya neticenin Turkiye de gerceklesmesi halinde suc Turkiye de islenmis sayilir.
2) Suc
a Turk kara ve hava sahalari ile Turk karasularinda
b Acik denizde ve bunun uzerindeki hava sahasinda Turk deniz ve hava araclarinda veya bu araclarla
c Turk deniz ve hava savas araclarinda veya bu araclarla
d Turkiye nin kit a sahanliginda veya munhasir ekonomik bolgesinde tesis edilmis sabit platformlarda veya bunlara karsi
Islendiginde Turkiye de islenmis sayilir.


- - - - - - - - - - - - -
Nefi

Bize kafir demis mufti efendi
Dutalim ben ana diyem Muselman
Varildikta yarin divan-i Hakk'a
Ikimiz de cikariz anda yalan.

- - - - - - - - - - - - -
0
- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder