22 Temmuz 2021 Perşembe

UÇAK İNMEYEN HAYALET HAVAALANI

 

UÇAK İNMEYEN HAYALET HAVAALANI

Yılda 1 milyon yolcunun geleceği umuduyla yapılan Balıkesir Merkez Havalimanı'na hizmete açıldığı 18 aydan bu yana tek bir uçağın dahi inmediği ortaya çıktı.

Erdoğan SÜZER

Güncellenme: 03:05 18/07/2021


Yılda 1.3 milyon yolcu garantisi verilerek özel sektöre yaptırılan ancak yıllık yolcu sayısı bine bile ulaşmayan Kütahya'daki Zafer Havalimanı'ndan sonra şimdi de Balıkesir'de 'hayalet havalimanı' şoku yaşanıyor. Yılda 1 milyon yolcu hedefiyle inşa edilen Balıkesir Merkez Havalimanı'na hizmete açıldığı 18 aydan bu yana tek bir uçağın dahi inmediği ortaya çıktı.

Hükümet 2016'da nüfusu 1 milyon 187 bin olan Balıkesir'e bir havalimanı yapma kararı aldı. Yolcu sayısı 1 milyon hedeflenen ve proje tutarı 30 milyon lira olarak belirlenen havalimanı için 2019 sonuna kadar yapılan harcama proje bedelinin iki katını aşarak 76 milyon 521 bin liraya ulaştı.

NE UÇAK NE YOLCU GELDİ

Teknik uzmanından güvenliğe kadar havalimanında çalışacak 99 kişilik personel ekibi oluşturuldu. Yeni havalimanı 10 Şubat 2020'de resmen hizmete açıldı. Ancak ne açıldığı gün ne de sonraki günlerde havalimanına bir tek uçak iniş yapmadı. Her gün tam kadro yolcu ve uçak bekleyen 99 personel aradan geçen 18 ay boyunca alanda bir tek uçak bir tek yolcu göremedi.

COVID BAHANESİ BOŞ ÇIKTI

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na Balıkesir'e niçin uçak gelmediğini sordu. Bakan COVID-19 nedeniyle yolcuda azalma olduğundan Balıkesir'e sefer yapılamadığı yanıtını verdi. Ancak 1 Temmuz'da yasakların kalması sonrası birçok ile uçaklar inip kalkarken Balıkesir'e yine uçak gelmedi. CHP'li Şahin "Hemşerilerimiz havalimanının derhal tam kapasite hizmete girmesini bekliyor. Yapılan 76 milyonluk yatırımın boşa gitmesine izin veremeyiz" dedi.

https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/ucak-inmeyen-hayalet-havaalani-6544960/

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Gecmis siliniyor, silindigi unutuluyor, yalan gercek oluyordu.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Bir vatandas olarak ahlakli bir kisi olmam icin "A", "B", "C" ve "D"ye inanmam gerektigini soyleyen, bu ulkedeki siyasi vaizlerden gercek anlamda bunaldim ve sikildim.

Hayir, kim saniyorlar kendilerini?
Ve ahlaki inanclarini bana dayatma hakkini nereden aliyorlar?
Ayrica, Senato'daki sayimlarda beni, Tanri tarafindan kendilerine verildigini iddia ettikleri yetkiyle kontrol edebilecegini dusunen butun dinsel gruplarin tehditlerine direnmek zorunda olan bir yasa koyucu olarak cok daha kizginim.
Onlari uyariyorum Kendi ahlaki kararlarini "muhafazakrlik" yaftasiyla butun Amerikalilara dayatmak isteyenlerle sonuna kadar savasacagim.
GOLDWATER , BARRY (1909-1998) ADB'li siyasetci.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 35 Suca tesebbus

1) Kisi islemeyi kastettigi bir sucu elverisli hareketlerle dogrudan dogruya icraya baslayip da elinde olmayan nedenlerle tamamlayamaz ise tesebbusten dolayi sorumlu tutulur.8973
2) Suca tesebbus halinde fail meydana gelen zarar veya tehlikenin agirligina gore agirlastirilmis muebbet hapis cezasi yerine onuc yildan yirmi yila kadar muebbet hapis cezasi yerine dokuz yildan onbes yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir. Diger hallerde verilecek cezanin dortte birinden dortte ucune kadari indirilir.


- - - - - - - - - - - - -
Asik Veysel

Olmayasin karaktersiz
Cok konusan yerli yersiz
Adin dogru kendin hirsiz
Karanlikta dolasirsin…
- - - - - - - - - - - - -
0
- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder