30 Temmuz 2021 Cuma

KONYA’DA IRKÇI SALDIRI: 7 KİŞİ EVLERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

KONYA'DA IRKÇI SALDIRI: 7 KİŞİ EVLERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Konya'nın Meram ilçesinde daha önce defalarca ırkçı saldırıların hedefi olan Dedeoğulları ailesinden 7 kişi evlerinde katledildi. Silahlı saldırganlar evi ateşe verip kaçtılar.

Son dönemde Kürtlere yönelik artan ırkçı saldırılara bir yenisi eklendi. Konya'da bir aileden 7 kişi evlerinde katledildi.

Akşam saatlerinde Konya'nın Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi'nde yaşayan Dedeoğulları ailesinin evini basan silahlı saldırganlar evde bulunan 7 kişiyi öldürdü ve ardından evi ateşe verip kaçtılar.

Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Evde çıkan yangın söndürülürken ev içinde silahla vurularak öldürülmüş olarak bulunan Yaşar Dedeoğlu Barış Dedeoğlu Serpil Dedeoğlu Serap Dedeoğlu İpek Dedeoğlu Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu'nun cesetleri bulundu.

24 yıldır yaşayan aynı mahallede yaşayan Dedeoğulları ailesi 12 Mayıs'ta yaklaşık 60 kişilik ırçı bir grubun saldırısına maruz kalmıştı. "Biz ülkücüyüz sizi burada yaşatmayacağız" tehditleriyle saldırı gerçekleştiren ırkçı grup 4'ü kadın olan 7 kişilik aileyi ağır yaralamıştı. Saldırının ardından tutuklanan 7 kişiden 5'i tahliye edilmişti.

TIKLAYIN - Konya'da Kürt aileye saldırı davasında iki tutukluya tahliye

https://bianet.org/bianet/ayrimcilik/247177-konya-da-kurt-aileye-saldiri-davasinda-iki-tutukluya-tahliye

"HERKESE ADALET VAR DA KÜRDE YOK MU?"

Hayatını kaybeden aile fertlerinden Barış Dedeoğulları ilk saldırının ardından yaptığı açıklamada yaşananları şöyle anlatmıştı:

"Bizim evimiz basıldı saldırıya uğradık tehdit edildik. Fakat saldırganlar kendilerine koruma kararı çıkarttılar. Gelip rahatça evimizin önünde küfür edip çıkıp gidiyorlar. Biz artık emniyetten de hukuktan da ümidimizi kestik. Adaletin Kürtlere işlemediğini artık çok daha iyi biliyorum. Kürtlere adalet yok. Benim kız kardeşimin kolu kırıldı ömrünün sonuna kadar elini kullanamayacak. Adalet nerede? Herkese adalet var da Kürde yok mu?"

TIKLAYIN - "Önceden öğretmen olmak istiyordum şimdi avukat"

https://bianet.org/bianet/siyaset/230410-onceden-ogretmen-olmak-istiyordum-simdi-avukat

AV. KARABULUT: OLAY YERİNDEYİM BİLGİ ALAMIYORUM

Ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Alçaklar müvekkillerimi katlettiler defalarca uyardık. Üçü kadın 7 kişiyi katlettiler" dedi.

Av. Karabulut Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada "Olay yerindeyim. Savcı emniyet de burada. Bilgi alamıyorum inceleme yapmam engelleniyor. Saldırganların kimliği belli değil şu an ama daha önce aileye saldıran ve tutuklanan 7 kişi vardı. 7 kişiden 5'i serbest bırakıldı. Büyük ihtimal saldırıyı serbest bırakanlar yaptı" dedi.

TIKLAYIN - Afyon'da Kürt işçilere ırkçı saldırı | HDP: Sorumlusu iktidar

https://m.bianet.org/bianet/insan-haklari/247504-afyon-da-kurt-iscilere-irkci-saldiri-hdp-sorumlusu-iktidar

TIKLAYIN - Afyon'da ırkçı saldırıda yaralanan Kürt işçiler tedavi edilmedi ifadeleri alındı

https://m.bianet.org/bianet/insan-haklari/247471-afyon-da-irkci-saldirida-yaralanan-kurt-isciler-tedavi-edilmedi-ifadeleri-alindi

TIKLAYIN - "Kürt kimliğine yönelik saldırılar kriminal vaka gibi değerlendiriliyor"

https://bianet.org/bianet/nefret-soylemi/244592-kurt-kimligine-yonelik-saldirilar-kriminal-vaka-gibi-degerlendiriliyor#

"İHD OLARAK OLAYIN TAKİBİNDEYDİK"

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırıya tepki göstererek İHD olarak sürecin takibinde olduklarını belirtti:

"Bu aile daha önce ırkçı saldırıya maruz kalan ve İHD ırkçılık ve ayrımcılığa karşı komisyon olarak takip ettiğimiz ve görüştüğümüz bir aile. Nefret suçları düzenlemesi acilen yapılmalı yayılmaya çalışılan nefret dili engellenmelidir. Çok üzgünüz. "

"EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINMALI"

Keskin "Konya emniyet müdürü Engin Dinç daha önce Hrant Dink davasında yargılanmış bir istihbarat görevlisi. İstifa etmeli ya da görevden alınmalı. Bir aileyi koruyamadı" dedi.

9 GÜN ÖNCEDE DAL AİLESİNE SALDIRDILAR

21 Temmuz'da 20 yıldır Meram ilçesine bağlı Çarıklıköy'de yaşayan Dal ailesine 60 kişilik bir grup saldırmış silahlı saldırıda Hakim Dal öldürülmüştü.

Öldürülen Hakim Dal'ın kardeşi Hamdi Dal "saldırının Kürt oldukları gerekesiyle yaşandığını" ifade ederek şunları söylemişti:

"Biz Kürt olduğumuz için bizi istemiyorlardı. Bize 'buraları satıp gideceksiniz' diyorlardı. Çevre köylerde yaşayan insanlar da bize baskı yapıyorlardı buradan gitmemizi istiyorlardı. Daha önce de zaman zaman bizi tehdit ettikleri oldu. Gece saatlerinde köyümüzde bulunan boş arazide çobanlar hayvan otlatırken tartışma başladı. Tartışma sonrasında Karahüyük'den en az 60 kişilik bir grup silahlarla geldiler. Önce amcamın oğluna saçma attılar. Biz üç kişiydik ve çoban kavgasını bahane ederek Kürt olduğumuz için keyfi olarak bize saldırdılar. Ağabeyim saldırıda yaşamını yitirdi. "

TIKLAYIN - Konya'da Kürtlere ikinci kez ırkçı saldırı: 1 kişi öldü

https://bianet.org/1/150/247513-konya-da-kurtlere-ikinci-kez-irkci-saldiri-1-kisi-oldu#

TIKLAYIN - Kürt işçilere "saldırıdan" gözaltına alınan iki kişi serbest

https://bianet.org/bianet/siyaset/230447-kurt-iscilere-saldiridan-gozaltina-alinan-iki-kisi-serbest

2003 İLE 2020 YILLARI ARASINDA YAŞANAN KİMİ SALDIRILAR*

2003: Ankara'nın Ayaş ilçesine bağlı Oltan beldesinde inşaat işçileri "aralarında Kürtçe konuştukları ve Kürtçe müzik dinledikleri" gerekçesiyle 1 Ekim 2003 günü DYP'li Belediye Başkanı Ali Ada ve 40-50 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

2005: Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı Karatavuk köyünde 5 Eylül 2005 günü köylülerle fındık toplamak için köye gelen işçiler arasında çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetti bir kişi yaralandı. Köy muhtarı İdris Post kavganın "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen fındık işçilerinin PKK lehine slogan atmaları üzerine çıktığını" iddia etti.

2007: İstanbul'da Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) İkitelli'de yaptırdığı inşaatta çalışan bir grup işçi aynı yerde çalışan Kürt işçilere saldırdı. Olay yerine gelen polislerin ise saldırıda bulunan işçileri gözaltına almak yerine polis arabasını arayıp Kürt işçilerine üzerine sürdüğü iddia edildi. Çevik kuvvet ekiplerinin de Kürt işçilere coplarla saldırdığı belirtildi.

2008: 14 Haziran 2008'de Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir asfalt işletmesinde geçici olarak çalışan Kürt işçiler aşırı sağcı bir grup tarafından "mahallenin halkına sözlü tacizde bulundukları" iddiasıyla linç edilmek istendi. Saldırı sonucu 1 kişi ağır yaralandı. Aşırı sağcı grubun işçilerin ardından işçilerin kaldıkları yere de saldırarak eşyaları ateşe verdiği bildirildi.

2009: Çanakkale'nin Biga ilçesinde geçtiğimiz akşam Sivas'tan Biga'ya göçen Kel ailesinin düzenlediği nişan töreninde Kürtçe müzik çalındığı gerekçesiyle düğün alanı bir grup tarafından saldırıya uğradı. Düğün sahipleri yaptıkları açıklamada polisin olayları körüklediğini söyledi.

2012: Kütahya'nın Emet ilçesinde bir okul inşaatında çalışan 4 Kürt işçi ile Emet'te yaşayan 2 kişi arasında 13 Mart 2012'de "omuz atma" tartışması yüzünden çıkan tartışma ırkçı saldırıya dönüştü. Tartışmanın ardından Emet'te "Kürt işçiler şantiyede sözde PKK bayrağı asmış" söylentileri üzerine toplanan 500 kadar Emetli 25 Kürt işçisinin kaldığı inşaat şantiyesine gelerek işçilerin kaldıkları çadırları yaktı.

2013: İstanbul Bağcılar'da bir şantiye alanında saldırya uğrayan iki işçi yaralandı. Kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin işçilere Kürtçe konuştukları gerekçesiyle saldırdıkları iddia edildi.

2014: Antalya'nın Manavgat ilçesinde 23 Aralık 2014'te tarım işçileri arasında çıkan kavganın "Suriyelilerle Beşkonaklı işçiler kavga etti" şeklinde yansıtılması üzerine Taşağıl Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup Kobanili sığınmacılara ait evlere ve araçlara zarar verdi. Jandarma ekiplerince kontrol altına alınan saldırılar sonrasında bazı Kobanililer ise eşyalarını toparlayıp mahalleden ayrıldı.

2014: Antalya'da bir grubun saldırısına uğrayan Mahir Çetin isimli genç beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti. Olaya tanıklık eden 20 yaşındaki Mahir'in kuzeni Vedat Çetin 20-30 kişilik bir grubun "Pis Kürtler" diyerek kendilerine saldırdığını söyledi.

2015: Erzurum'un Aşkale ilçesinde TOKİ inşaatında çalışan bir işçinin parmağında "PKK'yi simgeleyen yüzük" taşıdığını iddia eden grup inşaatta çalışan Kürt işçileri linç etmek istedi. İşçiler polisin gözetimde Aşkale'den çıkarıldı.

2016: İstanbul'un Üsküdar ilçesinin Ünalan Mahallesi'nde 24 Temmuz 2016'da parkta Kürtçe müzik dinleyen inşaat işçisi 3 Kürt genç ırkçı grupların saldırısına maruz kaldı. Önce gençlere sözlü tacizde bulunan grup daha sonra başka grupları da parka yönlendirerek fiziki saldırıda bulundu.

2018: Sakaryaspor-Amedspor maçı öncesinde ekrandan operasyon görüntüleri yayınlandı maçın bitmesinin ardından da Sakaryaspor taraftarı Amedsporlulara kulübede ve soyunma odasında saldırdı.

2019: Kürdistan Bölgesi'nden gezi amacıyla Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'e giden 50 kişilik grupta yer alan 9 Kürt üzerinde "Kürdistan" yazılı atkılarla fotoğraf çektirmek isterken bölgedeki bir grup tarafından linç girişimine maruz kaldı.

2019: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde göz ameliyatı olan eşine refakatçilik yapan 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı başka bir hastanın refakatçisi olan kişi tarafından saldırıya uğradı. Yaşlı "Kürtçe konuştuğum için burası 'Türkiye Cumhuriyeti' diyerek saldırdı iki kez soda şişesiyle kafama vurdu" dedi.

2020: Ankara Etimesgut ilçesinde 20 yaşındaki Barış Çakan Kürtçe müzik dinlediği için 3 kişilik bir grubun bıçaklı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

2020: İsmet Tuna Kocaeli'nde otobüste annesi ile Kürtçe konuştuğu için otobüs muavini tarafından saldırıya maruz kaldı.

2020: Adana'da askerlik yaptığı sırada Kürtçe bir şarkıyı kendi tarzıyla söyleyerek sosyal medyada paylaşan Fırat Polat soruşturmaya tabi tutuldu.

2020: Mehmet Nuri Deniz sosyal yardım desteği alabilmek için gittiği Şişli Kaymakamlığı'nda görevlilerce darp edildiğini Kürt olduğu için ırkçı ve ayrımcı söylemlerle karşılaştığını iddia etti.

2020: Edirne'de askerlik yapan Doğan Çetin Kürtçe eğitimi savunduğu için 2 asker tarafından saldırıya uğradığını söyledi. Çetin bazı komutanların saldırganları koruduğunu ve kendisine terörist muamelesi yaptığını söyledi olaya ilişkin suç duyurusunda bulundu.

2020: Afyon'un Dinar ilçesine çalışmaya giden Ercişli inşaat işçileri silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda inşaat işçisi Özkan T. yaşamını yitirdi Fırat T. ve Emrah Ö. yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

2020: Yozgat'ın Çekerek ilçesinde orman işinde çalışmaya giden Derikli işçiler kendilerinden "ayakbastı parası" almak isteyen muhtarların organize ettiği kalabalığın saldırısına uğradı.

Kronolojide Adem Özgür'ün kurdistan24.net'te yayımlanan haberinden yararlanıldı

()

https://bianet.org/bianet/nefret-soylemi/247959-konya-da-irkci-saldiri-7-kisi-evlerinde-olduruldu?bia_source=rss

--

- - - - - - - - - - - - - - - -

Başkalarının Mutluluğundan Kendine Pay Çıkaran İnsan, En Mutlu İnsandır.

GEOTHE

- - - - - - - - - - - - - - - -

Orbis Unum
Bir(tek) dunya (bkz. Zorro Efsanesi)

Latin Atasozu

- - - - - - - - - - - - - - - -

Elhamdulillah seriatciyiz.
(21.11.1994 Milliyet)

Recep Tayyip Erdogan.
(1994 - 2006) Belediye Baskanligi Doneminde...

- - - - - - - - - - - - - - - -

Gizli Sevda

Hani bir sevgilin vardı
Yedi sekiz sene önce,
Dün yolda rastladım
Sevindi beni görünce.

Sokakta ayaküstü
Konuştuk ordan burdan,
Evlenmiş, çocukları olmuş
Bir kız, bir oğlan.

Seni sordu
Hiç değişmedi, dedim,
Bildiğin gibi...
Anlıyordu.

Mesutmuş, kocasını seviyormuş,
Kendilerininmiş evleri..
Bir suçlu gibi ezik,
Sana selâm söyledi.

Behçet Necatigil

- - - - - - - - - - - - - - - -

Yagmurlardir zambaklari buyuten, gok gurultuleri degil.

- - - - - - - - - - - - - - - -

Nunc est bibendum
Simdi, icelim (Horatius)

Latin Atasozu

- - - - - - - - - - - - - - - -

Aşk ve Yurtsuzluk

Usul usul azalıyordu sevgisi,kalbi
soğuyordu...
Aynı masada,yanyana oturuyorduk,ellerinden tutuyordum...Akıntıya kapılmış bir çiçek gibi bilmediğim,bilmediği uzaklıklara doğru gidiyordu...Öyle acı çekiyordu ki sevgisinin azalmasından...Seni artık özlemiyorum,eskisi gibi içimi acıtmıyorsun,bu benim için ne büyük acı biliyormusun,derken sesi titriyordu.

Dalından kopmuş bir çiçek gibi unutuluş denizinde usul usul sürükleniyordu...Sevgimiz yurtsuz kalmıştı şimdi...
Can çekişen bir hastayı ölümüne hazırlar gibi,
nefesimi tutmuş saçını okşuyordum durmadan...
Sevgisi,yaralanmış çocukluğumuzu ve dünyayı
değiştirmeye yetmemişti.
Hayal kanatları yanmış sevgisini öksüz kalan sevgime kattım.Sevgisi biterken gözlerime son bir
kere baktı.İnanmıştı çektiğim ıstıraba...

Son anda sarıldı bana:
Hadi,sen de benimle gel,birlikte karışalım
kayboluşa,dedi.
Yapamam,dedim,istesem de yapamam.Bu
sevginin ömrünü beklemeliyim...
Bu sevginin beni götürdüğü yere kadar
gitmeliyim...
İçimde sırrın,kimseye benzemezliğin
sızısı,yarım kalan yolculuğun aşk yüzlü
çocuğu var...

Sevgisi soğurken son tesellisi,son kıskançlığı,son
umudu bu olmuştu...

Cezmi Ersöz

- - - - - - - - - - - - - - - -

ÇANAKKALE REKLAMINDAKİ DUAYA DUA İLE KARŞILIK VERELİM...............

İmam-ül meşkuk..

28 Nisan 2015
Kemal Rastgeldi

- - - - - - - - - - - - - - - -

Para İyi Bir Uşak, Kötü Bir Efendidir.

BACON
OrajKalip


- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder