31 Temmuz 2021 Cumartesi

FANTASTİK VE SÜRÜKLEYİCİ KONULARI İLE İZLEYİCİLERİN BEĞENİSİNİ KAZANAN 17 MARVEL DİZİSİ

FANTASTİK VE SÜRÜKLEYİCİ KONULARI İLE İZLEYİCİLERİN BEĞENİSİNİ KAZANAN 17 MARVEL DİZİSİ

Süper kahraman yapımlarını sevenler için en güzel Marvel dizilerini bir araya getirdik.

Caner Cem Martı Caner Cem Martı

30 Temmuz 2021


Çizgi roman şirketi Marvel Comics 1939 yılında kuruldu. 1944 yılında ilk Marvel filmi Kaptan Amerika ile sinema sektörüne adım attı. 1944'ten günümüze harika efektlere ve kurgulara sahip onlarca Marvel filmi çıktı ve bunların büyük bir çoğunluğu en çok izlenen filmler arasında yer aldı. Ancak Marvel sadece sinemayla yetinmeyip dizi sektörüne de el attı. 2013 yılından bu yana birçok Marvel dizisi çıktı ve bu yapımlar izleyicilerden tam not aldı. Bu nedenle sizler için en güzel Marvel dizilerini bir araya getirdik. Ayrıca listenin sonuna Marvel dizileri izleme sırasını da ekledik. İşte "Marvel dizileri neler?" diye soranlar için en iyi Marvel dizileri.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: "Dünden Bugüne Kronolojik Sırasıyla Tüm Marvel Filmleri"


1. Agents of S. H. I. E. L. D. (2013-2020) – IMDb: 7 5

Marvel dizileri

Yenilmezler'in ilk filminde Loki tarafından öldürülen Ajan Phil Coulson S. H. I. E. L. D. 'e geri dönüyor. Henüz çözülmemiş olayları aydınlatmak için eğitimli ajanlardan oluşan bir ekip kuruyor. Marvel dizileri arasında bulunan yapım süper kahramanların uzaylıların ve sıra dışı şeylerin dünyasını gözler önüne seriyor. Ayrıca dizi süper güçleri olmayan bir grup S. H. I. E. L. D ajanının fark yaratıp dünyayı değiştirebileceğini anlatıyor. Sevilen dizide Clark Gregg Chloe Bennet Dove Cameron ve Elizabeth Henstridge rol alıyor.

2. Loki (2021-) – IMDb: 8 6

Loki

Avengers: Endgame filminde görüldüğü üzere Loki Tesseract'ı alıp Avengers ekibinin elinde kaçmayı başarmıştı. Ancak bu sahneden sonra neler olduğu gösterilmemişti. Loki dizisi ise bu sahneden sonra yaşananları gözler önüne seriyor. Tesseract'ı alıp kaçan Loki ıssız bir çöle gider. Tam da bu sırada Zaman Varyansı Birliği tarafından tutuklanır. Bu andan sonra Loki oldukça ilginç maceralar yaşayacaktır. Dizide Tom Hiddleston Sophia Di Martino Owen Wilson ve Gugu Mbatha-Raw rol alıyor.

3. Agent Carter (2015-2016) – IMDb: 7 9

Marvel dizileri

Dizi Peggy Carter'ın Kaptan Amerika: İlk Yenilmez filminden sonraki yaşadıklarını anlatıyor. Hayatının aşkı Steve Roger'ı kaybeden Peggy Carter gizli örgüt için çalışmaktadır. Ayrıca Howard Stark için bazı özel görevlere katılmaktadır. Dizide Hayley Atwell Enver Gjokaj James D'Arcy ve Dominic Cooper rol alıyor.

4. Jessica Jones (2015-2019) – IMDb: 7 9

Jessica Jones

Jessica Jones kimyasal bir sızıntı sonucu insanüstü bir güce ve dirence ek olarak da ses hızına yakın bir hızda uçma yeteneğine sahip olur. Travmatik geçmişinden bir türlü kurtulamayan Jessica Jones güçlerini ihtiyacı olan kişiler için kullanır. Marvel dizileri arasında bulunan yapımın başrolünde Krysten Ritter yer alıyor.

5. The Falcon and the Winter Soldier (2021) – IMDb: 7 4

Marvel dizileri

Avengers: Endgame'in sonrasında geçen mini dizi Falcon ve Kış Askeri Bucky Barnes'ın yaşadıklarını konu alıyor. İzleyicilerden tam not alan dizinin başrollerini Sebastian Stan ve Anthony Mackie ikilisi paylaşıyor.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: "Yeni Dönem Başlıyor: 2023'e Kadar İzleyiciyle Buluşacak 17 Marvel Filmi ve Dizisi"

6. Marvel's The Punisher (2017-2019) – IMDb: 8 5

Marvel's The Punisher

Ailesinin cinayetinden sorumlu suçluları cezalandırmayı amaçlayan eski deniz piyadesi Frank Castle bu yolda The Punisher'a dönüşür. Ayrıca Frank kendini askeri bir komplonun içinde bulur. Bunun üzerine sadece ailesinin intikamını almakla kalmayıp birçok insanı etkileyen adaletsizlikleri de çözecektir. Dizide Jon Bernthal Amber Rose Revah ve Ben Barnes rol alıyor.

7. Iron Fist (2017-2018) – IMDb: 6 5

Marvel dizileri

Küçüklüğünde ailesiyle birlikte uçtuğu uçakta kaza geçiren Danny Rand yıllar boyunca K'un-Lun'da eğitim aldıktan sonra New York şehrine geri döner ve ailesinin sahip olduğu Rand Şirketi'nin başına geçmeye çalışır. Dizide Finn Jones Jessica Henwick Jessica Stroup ve Tom Pelphrey rol alıyor.

8. Daredevil (2015-2018) – IMDb: 8 6

Daredevil

Başarılı bir avukat olan Matt Murdock çocukken geçirdiği bir kaza sonucu gözlerini kaybeder. Gözlerini kaybettikten sonra diğer duyularını daha iyi kullanmaya başlar ve onları sürekli geliştirir. Harika bir duyma yetisine sahip olan Murdock kulaklarını tıpkı bir radar gibi kullanarak çevresinde olan bitenin görüntüsünü zihninde canlandırır. Daha sonra bu yeteneğini iyilik için kullanmaya karar verir ve geceleri kılık değiştirerek kötülere karşı savaşır. Marvel dizileri arasında bulunan yapımın başrolünde Charlie Cox yer alıyor.

9. WandaVision (2021) – IMDb: 8

Marvel dizileri

Avengers: Endgame'in sonrasında geçen mini dizi Wanda Maximoff (Scarlet Witch) ve Vision isimli karakterlerin hikayelerini konu alıyor Ayrıca WandaVision Marvel Sinematik Evreni ile bağlantılı olup Avengers: Endgame filminden sonrası ve Doktor Strange filminin ikinci kısmıyla paralel olacaktır. Dizide Elizabeth Olsen Paul Bettany Kathryn Hahn ve Kat Dennings rol alıyor.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: "Marvel Karakterleri ve Karakterlerin Güç Sıralaması: Hangi Kahraman Ne Gibi Özelliklere Sahip?"

10. Marvel's Runaways (2017-2019) – IMDb: 7

Marvel's Runaways

Dizide farklı çevrelerden gelen altı genç hepsi için ortak bir düşman olan Pride'a karşı birleşir. Pride olarak anılan bu kişi bu altı gencin ebeveynidir. Bu gençler ebeveynleri Pride'ı durdurmanın yollarını bulmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaktır. Dizide Virginia Gardner Gregg Sulkin Ariela Barer Lyrica Okano ve Rhenzy Feliz rol alıyor.

11. Inhumans (2017) – IMDb: 5

Marvel dizileri

Dizi Black Bolt ve Inhuman kraliyet ailesini konu alıyor. Inhuman kraliyet ailesi bir askeri darbe yüzünden Hawaii'ye kaçar. Kraliyet ailesi burada kendilerini ve dünyayı kurtarmak zorunda kalacaktır. Dizide Anson Mount Iwan Rheon Serinda Swan ve Isabelle Cornish rol alıyor.

12. Cloak & Dagger (2018-2019) – IMDb: 6 7

Cloak & Dagger

Farklı geçmişlerden gelen gençler Tandy Bowen ve Tyrone Johnson Roxxon körfez platformunun çöküşü etrafında dönen bir olayın ardından süper güçler edinirler. Daha sonra bu iki genç gizemli bir şekilde birbirlerine bağlı olduklarını ve birlikteyken güçlerinin daha iyi çalıştığını keşfederler. Bunun üzerine Tandy ve Tyrone güçlerini dünyadaki bazı yanlışlıkları düzeltmek için kullanmaya karar verir. Dizinin başrollerini Olivia Holt ve Aubrey Joseph ikilisi paylaşıyor.

13. Luke Cage (2016-2018) – IMDb: 7 3

Marvel dizileri

Luke Cage cezaevinde maruz kaldığı ve sabotaja uğrayan deneyler sonucu insan üstü güçlere ve kurşun geçirmez bir deriye sahip olur. Harlem'da yeni bir hayat kurmaya çalışırken şehirde kötülerle mücadele etmek ve geçmişiyle yüzleşmek zorundadır. Dizide Mike Colter Simone Missick ve Theo Rossi rol alıyor.

14. Marvel Studios: Legends (2021-) – IMDb: 6 5

Marvel Studios: Legends

Marvel Studios: Legends Marvel Sinematik Evreni'ndeki ikonik anlardan bazılarını vurgulayarak her bölümde farklı bir karakteri gözler önüne seriyor.

15. The Defenders (2017) – IMDb: 7 3

Marvel dizileri

Marvel dizileri arasında bulunan mini dizi Jessica Jones Daredevil Iron Fist ve Luke Cage karakterlerini bir araya getiriyor. Daredevil'ın ikinci sezonundaki ve Iron Fist'in ilk sezonundaki olaylardan birkaç ay sonra Daredevil Jessica Jones Luke Cage ve Iron Fist ortak düşmanları The Hand ile mücadele etmek üzere New York'ta birlik olurlar. Dizide Charlie Cox Krysten Ritter Finn Jones ve Mike Colter rol alıyor.

16. Legion (2017-2019) – IMDb: 8 2

Legion

30'lu yaşlarındaki David Haller küçükken şizofreni teşhisi konduğu için gençliğinin büyük bir kısmını akıl hastanesinde geçirmiştir. Güzel ve ilgi çekici bir kadın olan Syd Haller'ı kendine çeker ve birlikte vakit geçirmeye başlarlar. Syd ile vakit geçirmeye başladıktan sonra Haller gördüğü halüsinasyonların ve duyduğu seslerin gerçek olabileceğini düşünmeye başlar. Bunun üzerine Haller akıl hastanesinden kaçar ve ablasının evine gider. Ancak Syd'in gelişi Haller'ın hayatını tamamen değiştirir. Dizide Dan Stevens Aubrey Plaza ve Rachel Keller rol alıyor.

17. The Gifted (2017-2019) – IMDb: 7 3

Marvel dizileri

The Gifted banliyöde yaşayan bir ailenin çocuklarının mutant güçleri olduğunu öğrenmesi ile değişen hayatını konu alıyor. Mutantların güvensizlik ve korku yaşadığı bir dünyada mutantlardan oluşan bir grup mutantların insanlarla birlikte huzur içinde yaşamaları için çabalamaktadır. Mutantlara düşman gibi davranan hükümetten kaçan aile mutantların oluşturduğu yer altı ağına gider ve hayatta kalmak için her şeyi yapar. Dizide Stephen Moyer Natalie Alyn Lind Emma Dumont ve Percy Hynes White rol alıyor.

Marvel dizileri izleme sırası

  1. Marvel dizileri
  2. Agents of S. H. I. E. L. D.
  3. Daredevil
  4. The Punisher
  5. Jessica Jones
  6. Luke Cage
  7. Agent Carter
  8. Iron Fist
  9. The Defenders

https://listelist.com/marvel-dizileri/

--

- - - - - - - - - - - - - - - -

SIMGELERDE YUZLER
. . . . . .
Bir isik ustunde gelir
Gelir o
Isirsin
Seversin yeri gogu
Uyanmis tutsaklar cagrisina dek.
Dolar da
Dolar da yuregine tohumlarin davranisi
Uzarsin
Bir anidan bir gelecege govermiscene.
Gelir de bir uykusuza su
Gelir bir orman uyanik yellerden.
Gider hele
Yildizlarin
Gider hele gollerin yalnizligi
Kalirsiniz
Yaptiklarinizla yuz yuze, cirilciplak.
Almistiniz
Vurmustunuz
Ovalar basak cogalimiyla doluydu,
Derelerde vardi bilinmez anilarin gucu
Agaclarin yemisleri sizin agirliginizdaydi,
Calmistiniz
Oldurmustunuz cunku.
Bir sorgu gunu degil anlamak gunu
Gozleriniz acilsa
Maviden
Acik kalsa agziniz kandan simdi
Sizi bagislamaz yeralti otlari bile
Almaz yilan uykulari bile duslerinizi sizin
Siz dikeysiniz, siz hamsiniz.

Fazil Husnu DAGLARCA

- - - - - - - - - - - - - - - -

Cektigimiz acinin derinliginin bilincine ancak o aci bittikten sonra variriz ve buyuk bir saskinlikla nasil dayanabildim boylesi cehennem azabina deriz.

Anonim Nasihat

- - - - - - - - - - - - - - - -

Din ve milliyetçilik, bunların yanında gelenekler ve ne kadar saçma olursa olsun herhangi bir inanç, sadece bireyi diğer insanlara bağlar ve bütün insanların en çok korktuğu şeyden kaçıştır:
yalnızlıktan.

Erich Fromm

- - - - - - - - - - - - - - - -

Oturarak başarıya uIaşan tek varIık tavuktur.

Sadece gülmece olsun diye

- - - - - - - - - - - - - - - -

Trafikte sizden yavaş gidenlerin aptal, hızlı gidenlerin ise manyak olduğu düşünülen bir dünyada normal insan bulmak imkansız.

George Carlin

- - - - - - - - - - - - - - - -

Din insanın ciddiyetine ve saygınlığına bir hakarettir.
Onunla veya onsuz, iyi insanlar iyi işler, kötü insanlar kötü işler yapabilirler.
Ama iyi insanlara kötü işler yaptırmak dinin işidir.

Steven Weinberg

- - - - - - - - - - - - - - - -

Hemen herkes dahi doğar, geri zekalı gömülür.

Charles Bukowski Sözleri / Heinrich Karl Bukowski / Bilge Sözleri

- - - - - - - - - - - - - - - -

. . . . . .
GECE..
. . . . . .
Ah, sen ey, olum kadar sonsuz olan
Ve dar bir tabut gibi rahat uyku
Artik uykuyla tek basina kalan
. . . . . .
Ruhum gemiler ugramaz bir liman
. . . . . .
Bir tanri gibi her tarafta korku;
Isliyor butun saatler kurmadan,
Disarda yagmur yagiyor durmadan,
Gormuyor pencereler sonsuzlugu.
. . . . . .
Beni dibine ceker misin kuyu Kul et beni volkan Iste yaman
Bir gecedir, yaman bir gecedir bu.
. . . . . .
O derin gozlerin ne guzel, puhu

Ahmet Muhip DRANAS

- - - - - - - - - - - - - - - -

Bilim bize öğretebilir, ve sanırım kendi kalplerimiz de bize artık etrafta hayali destekler aramamamızı, göklerde müttefikler yaratmamamızı ama bunun yerine bu dünyayı, kilisenin yüzlerce yıldır yaptığı yer yerine, yaşamak için uygun bir yer haline getirmek amacıyla kendi çabalarımızı kullanmamız gerektiğini artık öğretebilir.

Bertrand Russell
OrajKalip


- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder