23 Mayıs 2011 Pazartesi

BILIMSEL - Depremin sırrı çözülüyor!


12 Mayıs'ta Çin'in Sichuan eyaletinde meydana gelen depremden yaklaşık yarım saat önce, deprem merkezinden 450 km uzaktaki Tianshui'de cep telefonuyla çekilen görüntülerdeki renkli bulut formlarının neden oluştuğu bilinmiyor.

www.24haber.com
Bakın bu konu başka depremlerde de deprem bulutları şeklinde gündeme gelmişti
Fakat kimse mekanizmasını tam olarak bilemiyordu, konu bir oranda parabilimsel bir konuma düşmüştü.
Şimdi ilk defa mantıklı bir izah geliştirilmiş.
Bu şekilde uydu gözlemleriyle iyonosfer tabakasında kızılötesi radyasyon artışı, tipik bulutlanmanın görülmesiyle belki de depremler mantıklı bir süre öncesinde öngörülebilecek.
Bakın Simav depreminde
86 yıkık konut var.
Fakat bina göçmesi nedeniyle can kaybı yok. Neden mi?
Çünkü depremden kısa bir süre önce yaşanan öncü deprem nedeniyle insanlar dışarıya kaçtığı için yıkıntı altında kalan yok da ondan
Eğer ufukta bekleyen Büyük Marmara depreminde de bu şekilde bir uyarı olursa, bu felaket hiç değilse mal kaybıyla atlatılabilir.
Bir de bulutların görünümü yine iyonosfer tabakasında, ve elektriksel bir olay olan ama, kutuplarda görülen Aurora Borealis - Kuzey Işıkları olgusundaki gibi.
Bu benzerlik de oldukça mantıklı.

Şimdi gerçekten umutlandım..

http://cazete.com/guncel/1117-Deprem-Bulutlari.html
http://www.angelfire.com/de2/zelzele/depremtahministanbul.html

Anahtar kelimeler : deprem bulutları
Google yine bu konuda da derya deniz.

Depremin sırrı çözülüyor!

Japonya'yı yıkan   9 büyüklüğündeki deprem gelmeden birkaç gün önce işareti gelmiş.

Japonya'yı yıkan 9 büyüklüğündeki depremin işaretinin birkaç gün önceden atmosferde belirdiği ortaya çıktı. Yapılan bir araştırma, felaketten birkaç gün önce depremin merkez üssü üzerinde atmosfer tabakasında belirgin bir ısınmanın gerçekleştiğini ortaya çıkardı. Buna göre, söz konusu bölgede atmosferin iyonosfer tabakasında toplam elektron miktarı depremden üç gün önce maksimum düzeye ulaştı.

Radon gazı
Depremden günler önce fay hatları üzerindeki baskının yüksek miktarlarda radon gazının salınmasına neden olduğu düşünülüyor. Bu radyoaktif gaz havada iyonlaşıyor, yükleniyor ve havadaki yüklü moleküllere doğru çekiliyor. Bu durum, havadaki su moleküllerinin yoğunlaşmasına neden oluyor ki bu süreçte ortama ısı veriliyor. 11 Mart'taki depremden üç gün önce çekilen kızılötesi görüntülerde bu ısınma gözlendi.  ABD'nin Maryland eyaletindeki Goddard Uzay Uçuş Merkezi'den Dimitar Ouzounov, "Uydudan elde ettiğimiz ilk sonuçlar, 8 Mart'ta yayılan kızılötesi radyasyonda hızlı bir artış olduğunu ortaya koyuyor" diye konuştu. Bulguların, depremlerin önceden tahmin edebilmenin yolunu açması umuluyor. Resmi olarak 15 bin kişinin öldüğü depremde, 10 binden fazla kişi kayıp.

Oraz POYRAZ
http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=50813



--  Öyle horozlar vardir ki, öttükleri için günesin dogdugunu sanirlar.  H.Dunant oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder