23 Mayıs 2011 Pazartesi

Pakistan'da bir askeri üsse yönelik terör saldırılarında 4 kişinin öldüğü belirtildi.

'Pakistan da İşgal Edilecek'

Bu sözler Teksas Cumhuriyetçi Senatör adayı Ron PAUL'a ait. MSNBC'nin "Günaydın Joe" programına konuşan Paul, "Amerika'nın Pakistan'a ilişkiler çağrısının imkânsız bir durum olduğunu" söyledi.

Pakistan hükümeti, halkıyla ABD arasında kalmış durumda.
ABD ise artık Pakistanın hükümranlık haklarını taklamaz bir hale gelmiş.
Konu sadece Bin Ladin operasyonundan ibaret değil, hemen her gün ABD güçleri Pakistan topraklarında askeri operasyonlar düzenliyor, insansız hava araçları çeşitli yerleri bombalıyor.
Pakistan hükümeti ise olup bitenleri halkına izah edemiyor.
Halk ise çoktaaan Talibancı olmuş durumda.
Durum sürdürülemez bir hal almış.
ABD 'li senatörler ise artık açıkça Pakistanın işgali, var olan nükleer silahların enterne edilmesi seçeneklerinin masada olduğunu ifade ediyorlar.
İşin doğrusu, Pakistandaki hükümet ve devlet yapısının çökmek üzere olduğu gün gibi ortada.
Hindistan, ABD'yle bu konuda işbirliği halinde.
İslam alemi denilen alanda ise neredeyse işbirlikçi olmayan tek bir rejim yok.
İşin ilginci işbirlikçilikte en dipte olanlar ise hep çeşitli İslam şeriatı pratiği uyguladığını iddia eden rejimler.
BUNA TÜRKİYE DE DAHİLDİR.
Geriye kaldı Çin ve Rusya'nın vetosu, ve engellemeleri.
ABD'yi dünyada dizginleyebilecek başka bir güç de yok doğrusu.

Pakistan'da bir askeri üsse yönelik terör saldırılarında 4 kişinin öldüğü belirtildi.

Pakistan'da bir askeri üsse yönelik gerçekleştirilen silahlı terör saldırılarında 4 kişinin öldüğü, çatışmaların devam ettiği ve ambarlarda bulunan uçakların da alev aldığı bildirildi. 

İngiliz Bbc televizyonu, 15-20 kişi oldukları tahmin edilen silahlı teröristlerin, ülkenin Karati kentindeki Mehran Askeri üssündeki Deniz Kuvvetleri Havacılık Ambarlarına silahlı saldırıda bulunduğunu, çatışmalar sırasında çok sayıda patlamanın meydana geldiğini ve üsteki ambarlarda bulunan uçaklarında alev aldığını duyurdu. 

Üst düzey polis görevlisi Tahir Naveed, Mehran üssünde askeri personel ile teröristler arasındaki silahlı çatışmaların devam ettiğini açıkladı.

ASKERLERİ REHİN ALINDI 

Saldırının meydana geldiği bölgede bulunan Pakistanlı gazeteci Sharmeen Obaid Chinoy, silah selerinin yükseldiği askeri hava üssünde çok sayıda büyük patlamanın meydana geldiğini bildirdi. 

Chinoy, üste sızmayı başaran 10 kadar silahlı teröristin, üs personelini rehin almış olabileceğini öne sürdü. Pakistan hükümet yetkilileri de saldırının teröristler tarafından gerçekleştirildiğini doğrularken, Pakistan Başbakanı Yusuf Gilani, askeri üsse yapılan terör saldırılarını kınadı. 

Silahlı teröristlerin, askeri üsse güvenlik zafiyeti olduğu belirtilen Pakistan Havacılık Müzesi'nden sızdıkları sanılıyor.

Oraz POYRAZ
http://www.haberiniz.com/yazilar/haber31601-Pakistanda_Askeri_Usse_Saldiri.html



--  Hayallerinizdeki ağacı, siz izin vermeden kesmeye kimin gücü yeter?  Üstün Dökme oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder