25 Mayıs 2011 Çarşamba

POLİTİK - DİN, İMAN, YALAN, DOLAN - Şeriatçıların hani şu Kel Ali dedikleri var ya!....

Ali Çetinkaya ve İlk Kurşun

24 Mayıs 2011

Türkiye Cumhuriyetimizin Başbakanlık koltuğunda oturan Tayip Erdoğan, Kurtuluş savaşımıza ve kurtuluş savaşımızın kahramanlarına açıktan savaş açtı !

18 Mayıs 2011 tarihinde Çorum'dan halka şöyle seslenen Erdoğan;;"Ali Çetinkaya. Bu ismi tanıyormusunuz. Şimdi lakabıyla söylüyorum kel Ali. Cellat Ali. Şimdi bu ismi tanıyormusunuz.? Ben size kim olduğunu söylüyorum. Bu Ali Çetinkaya, merhum Çorumlu, İskilipli Atıf hocamızın idamına karar veren hakimdir"

Tayip Erdoğan'ın "kel Ali, cellat Ali "dediği Ali Çetinkaya , Kurtuluş savaşımızın kahramanlarından yiğit bir Türk Subayıdır.

Ali Çetinkaya ,Balıkesirimiz , körfezimizde , İşgalci Yunan ordusuna Ayvalık da ilk kurşunu atan,ve Milli Mücadeleyi resmen başlatan kişidir.

Bugün Ayvalık'da İlk kurşun Anıtı vardır.

Ayvalık da Cunda Adasına , Ali Çetinkaya anısına Ali Bey Adası ismi verilmiştir.

Burhaniye'de, Edremit'te Gömeç'te, Ayvalık'da Ali Çetinkaya'nın şanlı ismi, bugün cadde, park ve okullarımızın isimlerinde yaşamaktadır.

Ali Çetinkaya Cumhuriyetimizin ilk Bayındırlık bakanıdır.

Tayip Erdoğanın Savunduğu ,"İskilipli Atıf hocamız" dediği kişi ise ,

Yunan uçaklarının Anadolu üzerine attığı bildirilerde yer alan ;"Yunan askerleri, padişahımız efendimizin daveti üzerine gelmişlerdir, onlara saygılı olun , Mustafa Kemal asidir , Kuvayi Milliye ye katılmayın " sözlerinin altında imzası olan kişidir.

Yani Kurtuluş savaşımızda düşman ordusunun yanında saf tutan kişidir, Tayyip Erdoğan'ın Atıf Hocası …

Tayip Erdoğan'ın Kurtuluş savaşımıza ,Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşuna savaş açmasına şaşırmamaktayız.

Çünkü Yunan işbirlikçisi İskilipli Atıf hocalarla aynı yerde saf tuttuğunu açıkça belirtmektedir.

Tayyip Erdoğan'ın bu söyleminden İki gün sonra 20.Mayıs.2011de Ali Çetinkaya' nın şanlı adının taşına toprağına yazıldığı Körfezimize, ,Edremit'imize gelen Kılıçdaroğlu; Mustafa Kemal Atatürk 'le birlikte Halk Partisinin kurucularından da olan Ali Çetinkaya'ya neden sahip çıkmamıştır?

Neden bu konuda Tayip Erdoğan'a Edremit'imizden bir çift laf etmemiştir de, bunun yerine Edremit halkına ,"Salla zeytini Recep düşecek" hafifliğinde söylemlerde bulunmuştur?

Bu mu dur, AKP nin Cumhuriyet yıkıcılığına karşı Kılıçdaroğlu muhalefeti ?

Tayip Erdoğan'ın Kurtuluş savaşımıza ve kahramanlarımıza açtığı savaşa Körfemiz de Büyük Milletimiz adına karşı çıkan biricik siyasi ses Cumhuriyet Güçbirliği Balıkesir Bağımsız Milletvekili adayı Kartal Cemil Demir olmuştur,

Kartal Cemil Demir derhal basın açıklaması ile Tayyip Erdoğanın bu sözlerine gereken tepkiyi vermiş, basın açıklaması 19 Mayıs 2011 tarihli Balıkesir gazetelerinde de yer almıştır.

İşte bunun için de yine Oy'larımız Cumhuriyet Güçbirliği Balıkesir Bağımsız Milletvekili adayı Kartal Cemil Demir'e

Kuvayı Milliyenin doğduğu Balıkesir'imize Kartal Cemil .Demir yakışır.

Ayşe Meral
İLK KURŞUN


Oraz POYRAZ
..
http://www.ilk-kursun.com/2011/05/ali-cetinkaya-ve-ilk-kursun/


--  Quidquid latine dictum sit, altum viditur Latince söylenen kulağa derin gelir.  Latin Atasözü oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder