24 Mayıs 2011 Salı

Fwd: Teğmen Çelebi, komutanların omuzlarında uğurlandı



From:     Ali Serdar Bolat <serdarbolat@superonline.com>



Teğmen Çelebi, komutanların omuzlarında uğurlandı
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 
Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan, Teğmen Çelebi ve TGB üyeleri (Aydınlık, 22 Mayıs 2011)
 
******
 
Poyrazköy davası sanıklarından Binbaşı Eren Günay ve Balyoz davası sanıklarından Albay Nedim Ulusan, trompetlerini alıp Harbiye Marşı’nı çalmaya başladılar.
 
Tutuklu tüm sanıklar da hep bir ağızdan marşa eşlik etti.
 
Marş okunduktan sonra Balyoz Davası tutuklu sanıkları Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ve Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar omuzlarına aldıkları Teğmen Çelebi'yi kapıya kadar götürdüler.
 
Teğmen Mehmet Ali Çelebi, İkinci Ergenekon davasından 20 Eylül 2008'de tutuklandı, 2 sene 8 ay sonra 20 Mayıs 2011'de tahliye oldu.
Çelebi, Ankara’da Kara Kuvetleri Komutanlığı’nda helikopter pilotluğu görevine başlayacak.
 
“Açıkçası içeride komutanlarımı bırakmış olmamın hüznü var üzerimde. Bu nedenle eğlence veya tatil gibi bir düşümcem yok. Kitap okumaya ve içeride öğrenmeye başladığım bağlama çalmayı ilerletmeyi düşünüyorum”
 
"İçeride sehven ile ilgili haberleri izlediğimde doğal olarak gururlandım.
Komutanlarım bana: “Senin sayende Türk literatürüne sehven kelimesi ayrı bir anlam kazanarak yerleşti” dediler."
 
“Yarbay Mustafa Dönmez ve Albay Zeki Üçok ile iyi bir ağabey kardeş ilişkisi içinde oldum.
Hiç tahliye talebinde bulunmamıştım. Çünkü içeride bu kadar komutanım varken tahliye talebinde bulunmak istememiştim.”
******
 
Tahliye kararının  verildiği duruşmada yaptığı konuşmadan ÖNEMLİ BÖLÜMLER:
 
******

1.GİZLİ TANIK YÖNTEMİ

Tarihte Malta Sürgünleri içinde kullanıldığını bildiğimiz eski bir yöntemdir. Bu davada tanık olmak isteyenlere iki prosedür uygulanmaktadır.

a) Sabıkalı iseniz, yüz kızartıcı suçtan ceza almışsanız (adam öldürmekten hüküm giymişseniz) bu iddianame için bulunmaz Hint kumaşısınız. Hemen gizli tanık olarak iddianamede yerinizi alırsınız. İddialarınız pek önemsenir, el üstünde tutulursunuz, ummadığınız derecede korunursunuz.

b) Sabıkanız yoksa hele askerseniz ve bir de benim gibi mütareke basınında çıkan uydurma haberlerden rahatsız olup TC kimliğinizi ve Askeri kimliğinizi ekine koyarak, gizli değil AÇIK TANIK OLMAK İÇİN DİLEKÇE VERİRSENİZ ne yapılır?

1.Hakkınızda bir hafta geçmeden gizli izleme kararı alınır

2.Çok geçmeden örgüt üyesi olarak tutuklanırsınız.

3.İddianamede sebep gösterilmeden örgüt yöneticisi yapılırsınız.

4.gizli tanığın yalanlarını ispatlamak için benim gibi 2 SENE BEKLERSİNİZ.
(Bu kara lekede emeği geçen BÜTÜN KİRLİ VİCDANLARI LANETLİYORUM. Gizli tanık Kıskaç’ın şahsımla ilgili 2007 Nisan ayında İsanbul’da örgüt toplantısı yaptığıma dair iddiası, o tarihte Harp okulunda ve Ankara’da olduğuma dair belgelerle çürütülmüştür.)
5.Ama BEKLEDİĞİNİZE değer. Yaşamınızın geri kalanında bu tezgahın sahiplerini ebediyen mahkum etmenin onurunu yaşarsınız.

6.İspatlanan gerçeklerin onları görmek istemeyenler için bir anlamı olmaz.

TUTUKLUĞUN DEVAMINA…


5.BALON YÖNTEMİ
Bu yöntem kullanılarak yazılan iddialar, beyinleri iğfal etme amaçlı kullanılır. İddianameler bu etkiyi sağlaması için İNTERNETTE YAYINLANIR.

Örnek: DEVLET BÜYÜKLERİNE SUİKAST İDDİASI


İddianame s.1709 2.paragraf:  "...
şüpheli Noyan Çalıkuşu ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramında özellikle Cumhurbaşkanı ve/veya Başbakana karşı bir eylem planı hazırlığı içinde olduğu, bu çerçevede tören resmi geçidi sırasında resmi geçitte kullanılan tankın/tankların, törende bulunan Cumhurbaşkanı ve/veya Başbakana karşı vahim bir eylemde kullanmayı düşündüklerini ima ederek konuştuğu TELEFON KONUŞMALARIYLA tespit edilmiştir."

Sanık, bahsi geçen TELEFON TAPESİNİN SES KAYDINI mahkeme huzurunda dinletir, suikastle ilgili hiçbir konuşmanın OLMADIĞI BELGELENİR. Ayrıca törenlerde görev bile almadığı birliklerden gelen yazılarla belgelenir.

Savcı çapraz sorguda böyle ciddi bir iddia ile ilgili tek bir soru dahi sormaz.

Aksine, iddianameye yazmalarına rağmen “suikast olsaydı sorulurdu” itirafında bulunur!!  (mahkeme tutanakları)


9.DİJİTAL YÖNTEMLER
Aramalarda ele geçen bilgisayar, telefon, CD, DVD, bellekler paha biçilmez delil üretim kaynaklarıdır. Dijital pusuların vazgeçilmez enstrümanlarıdır.

A.) EL-MUT YÖNTEMİ
Bu yönteme göre ELma gerekirse arMUT bile yapılır. Ama mutlaka yapılan iftiraya uyumlu bir şekle büründürülür. Örnek:
Aramalarda evimde bulunan bir video dosyasını örgütün çektiği iddia edilmiş, sonrasında Harp Okulu tarafından çekildiği belgelenmiştir.

B.) PARDON YÖNTEMİ

Sanığın telefonu alınır, İÇİNE iddialarla uyum sağlayıp onu kuvvetlendirecek şekilde YASADIŞI ÖRGÜT MENSUPLARININ TELEFON NUMARALARI YÜKLENİR.
Yapanların zaman kaybına tahammülü yoktur. Bu işlem bir dakika sürer. (Bilirkişi raporu)
İKİ SENE GEÇER… Sanığa çapraz sorguda 30 soru sorulur. Sanığın konuyu ispatlaması için, tüm yazışma cevaplarının gelmesi 6 AY DAHA SÜRER.
Konu ispatlanır. Türkiye’de yer yerinden oynar. İlgili makamlar PARDON YANLIŞLIKLA OLDU der. İdari soruşturmada ilgili POLİSLER AKLANIR. Adli soruşturmadan HABER GELMEZ.
Tutukluluk hali bana mısın demez… SANIĞIN TURŞUSUNUN KURULMASININ DEVAMINA…

Mehmet Ali ÇELEBİ
Kr. Plt. Tğm.
20 Mayıs 2011


 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder