27 Mayıs 2011 Cuma

POLEMIK - Yoksa, yoksa İran bizden daha mı demokrat?. Nayır nolamaz!....


Ahmedinecad'a soruşturma açıldı

İran meclisi, iki yıl önce yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mahmud Ahmedinecad hükümeti tarafından 9 milyon kişiye yapılan nakit para yardımlarının araştırılmasını istedi.
İran'ın İSNA ajansı, Haziran 2009 seçimlerine kısa süre kala 'Adalet Hisse Senetleri' adı altında hükümet tarafından yapılan ödemelerin soruşturulmasının içeren teklifin, meclis genel kurulunda 176'karşı 19 oyla kabul edildiğini bildirdi.

Tasarıyı hazırlayan Meclis Palan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporu genel kurulda okuyan komisyonun sözcüsü Muhammed Mehdi Mofatteh, seçimlere yakın bir zamanda dağıtılan paraların hükümet tarafından oy kazanma maksadıyla yapıldığı şüphesinin yaygın kanı oluşturduğundan konunun aydınlatılması gerektiğini vurguladı.

Söz konusu hisselerin kârı olarak 9 milyon seçmen arasında dağıtılan para miktarının kişi başına 800 bin Riyal, yaklaşık 80 dolar, olduğu kaydedildi.

Reformcu muhalefet tartışmalı ve büyük sokak protestolarında beraberinde getirdiği 2009 seçimlerinde hükümetin para dağıtma eylemini yasa dışı olarak nitelemiş ancak konu meclis ve yargı tarafından dikkate alınmamış.

Ahmedinecad'ın, dini lider Ayetullah Ali Hamaney'e karşı gelmesi ile son dönemde çıkan krizin ardından, parlamento ve yargıyı elinde bulunduran lider yakın muhafazakâr kanat, Ahmedinecad hükümeti ve yakın kurmaylarını ağır baskı altında tutuyor.

Adalet Hisseleri nedir?

Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, bir önceki hükümeti döneminde başlattığı bir plan kapsamında, bazı kamu şirketlerinin hisselerinin bir bölümünü 'Adalet Hisse Senetleri' adıyla az gelirli vatandaşlarına dağıtıyor.

Oraz POYRAZ
http://www.cnnturk.com/2011/dunya/05/26/ahmedinecada.sorusturma.acildi/618000.0/index.html



--  Kıskançlık, ateşin odunu yediği gibi oda iyilikleri yer.   Hz.Ali oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder