29 Mayıs 2011 Pazar

POLİTİK ENTRİKA - Erdogan'in ismi yetti!

Umarim Turkiye'de halen "yargi bagimsizdir" iddiasında bulunan yoktur.
 
 
Erdoğan’ın ismi yetti


Ziver Gölge/8SÜTUN


Erdoğan’ın yeğenini yargılayacak mahkeme bulunamıyor. 11 Şubat 2010’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan Başbakan Erdoğan’ın yeğeni Mehmet Erdoğan’ın dosyası, “takipsizlik” ve “yetkisizlik” kararıyla mahkemeden mahkemeye dolaşıyor.

Başbakan Erdoğan’ın “yasalar ne emrediyorsa, gereken neyse o yapılsın” demesine rağmen, mahkemeler uyuşturucu operasyonunda 50 kilo esrarla yakalanan yeğen Erdoğan için bir türlü hüküm veremiyor. Soruşturma dosyası, beş ayrı mahkemenin birbirlerine göndermesinin ardından en son 22 Haziran 2010’da Yargıtay 5. Ceza dairesine gönderildi. Yargıtay 5. Ceza dairesi, dosyayı inceledikten sonra Erdoğan’ı yargılayacak mahkeme hakkında kesin hükmü verecek.

İlk olarak Balyoz soruşturmasında da görevli İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Ali Haydar 17 Mart 2010’da yürüttüğü soruşturmada görevsizlik kararı vererek dosyayı Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı da suçun Şişli’de işlendiğini belirterek soruşturma dosyasını Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Şişli Savcılığı da suçun Ağır Ceza Mahkemelerinin görev alanına girdiğini belirterek dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. İstanbul Savcılığı da 19 Nisan 2010’da şüpheliler hakkında iddianame düzenledi. İddianameyi kabul eden İstanbul 1. ağır Ceza mahkemesi de yaptığı yargılamada suçun CMK 250. madde ile yetkili Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesinin görev alanına girdiğini belirterek dosyayı İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. 11. Ağır Ceza Mahkemesi de suçun örgüt kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirterek, 22 Haziran 2010’da görevsizlik kararı ile dosyayı Yargıtay 5. ceza dairesine gönderdi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi hangi mahkemenin görevli olduğuna karar verecek.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yeğeni Mehmet Erdoğan, Narkotik polisinin yaptığı operasyonda yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Başbakan, İstanbul’da Narkotik Şube ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 50 kilo esrarla yakalanan yeğeni için, “Yasalar ne emrediyorsa, gereken neyse o yapılsın” demişti. Aradan geçen sürede ilgili mahkemelerin yeğen Erdoğan’ın da içinde bulunduğu uyuşturucu davası dosyasına yetkisizlik ve takipsizlik kararı verdiği ortaya çıktı.

__._,_.___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder