31 Mayıs 2011 Salı

POLITIK - AKP'li Suat Kılıç'ın Çok Eşli Kayınpederi, Şeyhülislam ve RTE'nin Danışmanı


 
İşte o kayınpeder
 
 
Zaman Gazetesi yazarı, Başbakanın üç eşli danışmanını gündeme getirince AKP'yi çok kızdırdı.
 

ANKARA- Zaman Gazetesi yazarı Nuriye Akman, Başbakanın üç eşli danışmanını gündeme getirince AKP'yi çok kızdırdı. AKP Grup Başkanvekili ve Samsun milletvekili Suat Kılıç'ın da kayınpederi olan danışman Ali Yüksel,  '' Allah müsaade etmiş.  Benim niyetim dörde kadar gitmek'' diyor.,


Gazeteci Akman'ın konuğu olarak TRT Haber'deki bir programa katılan Kılıç '' "Kayınpederiniz üç eşli. Eşiniz kaçıncı eşinin çocuğu'' diye sordu. Kılıç da, "Kayınvalidem 2005 yılında rahmetli oldu ve kayınpederimin ilk eşi. Özel hayatıyla alakalı, herhangi bir yerinde yokuz. Kayınpederimin eşi olarak sadece kendi kayınvalidemi tanıdım. Onun ötesinde hiç kimseyi tanımadım'' dedi.


Kılıç, "Nuriye Hanım, çok reyting yapacaksınız diye bu kadar özele inmenizi doğru bulmuyorum" diye tepki gösterdi. Akman da, "Bu konuda bu kadar hassas olduğunuzu bilmiyordum. Ama o kadar çok konuşulan bir konu ki, burada sizden bir tepki alacağımı açıkçası beklemiyordum" diyerek konuyu kapattı.


NİYETİM DÖRDÜNCÜ EŞ
Bir süre önce, Başbakan Erdoğan'a danışman olarak atanan Ali Yüksel'in üç eşli olduğu ortaya çıkmıştı. 1996-1999 yılları arasında Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Genel Başkanı olan ve Almanya'da "Şeyhülislam seçilen" Ali Yüksel, dördüncü eşi de alma niyetinde olduğunu açıklamıştı.


Ankara İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanlığı da yapan, Milli Gazete ve Vakit'te de çalışan gazeteci Fehmi Çalmuk'un kaleme aldığı "Merak Edilen Kızlar" isimli kitapta, Yüksel'in 3. eşi Dilber Yüksel ile yapılan röportaja da yer verildi. Dilber Yüksel, ''Her gün birimizde. Sırayla gidiyor, sıra atlanmıyor'' demiş dördüncü eş sorusuna da ''Evlenmesin dersem haksızlık yapmış olurum. Onu seven biri olarak istemem, kırılırım" cevabını vermişti.


Ali Yüksel ise kitaptaki röportajda '' Duygularımı bir tarafa atarak eşit davranmaya gayret ediyorum. Bunu da başarıyorum. İnsan sevgisine sınır yoktur... Allah müsaade etmiş.  Niyetim dörde kadar gitmek ama kısmetim nedir, onu bilemem, Allah bilir'' demişti. (GAZETEPORT)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder