24 Mayıs 2011 Salı

POLİTİK - Aman haa, ağzınızdan çıkanı duyun lütfen....

Evet, CHP'de gelişen her türlü tartışma tarikatçı çevrelerde sevinçle karşılanmakta.
Ancak eğri oturalım doğru konuşalım. Kılıçdaroğlu'nun Hakkari'de ettiği laf maksadını aşmıştır.

"Parlamentodan geçirdiğimiz yerel yönetimler için özerklik şartı var zaten.

Parlamento bunu kabul etmiş.

Oradaki bazı çekinceleri kaladırmak konusunda Bakanlar Kurulu'na yetki vermiş.

Biz o çekincelerin kaldırılmasından yanayız"

Hatta bunu kendisi de fark etmiş sonradan, belediyelerin daha özerk olmasını kastetmiştik anlamında sözlerine açıklık getirmeye çalışmıştır.

Ne olursa olsun, ortalama bir Türk vatandaşı açısından özerklik, federasyon, konfederasyon, bağımsızlık gibi kavramlar mide bulandırıcı, tedirgin edici, sıkıntı yaratan düşüncelerdir.

BDP zaten elini açık oynamaktadır, AKP'nin niyetleri ve planları hakkında ciddi şüpheler vardır.
İnsanlar bu endişelerini izale edecek oluşumları aramaktadır.

Bunun adresi ise şu son beyanata kadar CHP olarak gözükmüştür.
Fakat, şimdi bölge insanına şirinlik yapayım derken, yelkenleri iyice şişmiş olan CHP tekrar rüzgar altına düşmüştür.

Bana kalırsa ortada bu kadar şüphe ve endişe varken, en iyi niyetli özerleştirme, yetki devri sözleri, tasarıları bile büyük sorunlara sebep olmaktadır.
Aman dikkat.


CHP'de Kılıçlar Çekildi


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Hakkari'deki mitingde yerel yönetimlere özerklik vadetmesine ilk eleştiri kendi partisinden geldi.

İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Hakkari'de söylenen sözlerle ilgili tabanın görüşünün alınmadığını, bu vaadin kurultay kararı olmadığını belirterek, "Özerklik gibi vaatlerin doğal tabanımız ve seçmenimizde kaygılar yarattığını söyleyebilirim." dedi. Arıtman, "CHP, bir dönüşüm sürecinde. Yönetim de buna 'yeni CHP' diyor." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun, "Yerel yönetimlerin özerklik şartını aynen kabul edeceğiz. Onlara özerklik vereceğiz, aynı Avrupa'daki gibi. Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Yasası'nı aynen kabul edeceğiz." şeklindeki sözlerini değerlendiren Arıtman, yaşananların partideki eksen kaymasının göstergesi olduğuna dikkat çekti. 'Yeni CHP'ye kadar parti programında böyle bir şey olmadığını söyleyen Milletvekili Arıtman, "CHP'nin hiçbir programında, seçim beyannamesinde böyle bir söz, vaat yer almadı. Program da değişmiş, değiştirilmiş değil. Baykal döneminde yapılmış program aynen devam ediyor. Ben daha vahim bir şey söyleyeyim. Bugüne kadar hiçbir partinin seçim beyannamesinde olmayan bir şey yapıldı: Türkiye'de halktaki Amerikan karşıtlığını giderme vaadi. Bu, cumhuriyet tarihinde bir ilk ve vahim." dedi. Hakkari'de söylenen sözlerle ilgili tabanın görüşünün alınmadığına da dikkat çeken Vanan Arıtman, "Bunlar kurultay kararları değildir. CHP'de kararların nasıl alınacağı bellidir. Kurultay, PM kararı, MYK ya da genel başkanın kararı olur. Benim bildiğim kadarıyla bunlar, genel başkanın kararları tarzında. PM ya da MYK'da bu tür kararların alındığını duymadık." şeklinde konuştu. Özerklik gibi vaatlerin partinin doğal seçmeninde kaygı oluşturduğuna dikkat çeken Arıtman, "Doğal tabanımız ve seçmenimizde kaygılar yarattığını söyleyebilirim. Kaygı ve mutsuzluk nedeni oluyor." dedi.

CHP'nin bir dönüşüm sürecinde olduğunu kaydeden İzmir milletvekili Arıtman, "Değişim değil, bir dönüşüm. Zaten yeni yönetim buna, 'yeni CHP' diyor. Eski CHP'yi de ret mi ediyorlar, onu da bilmiyoruz. Bu yeni CHP'de başka bir anlayış var. Neye dönüştüğünü de şu anda hiç kimse tam anlayabilmiş değil ama milletvekili adaylarımız, PM ve MYK üyelerinin söyledikleri şeyler doğal tabanımızda kaygı uyandırıyor. Umarım bunlar oy kaybına neden olmaz. CHP örgütü, çok büyük bir çaba içinde, gecesini gündüzüne katıp oy topluyor. Biz iğneyle kuyu kazıyoruz, bu arkadaşlar da oyları kürekle saçıyorlar." eleştirisinde bulundu. Arıtman, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun KCK operasyonlarını eleştirmesi hakkında ise şunları söyledi: "Genel başkanın Türkiye'deki her türlü hukuk ihlallerine karşı çıkması gerekir. Hukuk karşısında bütün insanlar eşittir ama neyine dayanarak eleştirdi bilmiyorum. Bir kişinin belediye başkanı olması, ona ayrıcalık getirmez."

Oraz POYRAZ
http://www.egeninsesi.com/TURKIYE-Haberleri/19811/7/CHPde-Kiliclar-Cekildi.html



--  Düşmanın açığını buluncaya kadar yeni gelin gibi çekingen ol; açığını bulduğun an yaban tavşanı gibi fırla. Düşman için artık çok geçtir.  Sun Tzu oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder