26 Mayıs 2011 Perşembe

POLİTİK - Amerikan Demokrasisi: İsrail'i Protesto Eden Kız Dövüldü, Tutuklandı

ABD Kongresinde Netanyahu'yu protesto eden genç kız hastanelik edildi ve tutuklandı. Protesto sırasında Netanyahu 'İşte demokrasi bu' demişti.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun önceki gün ABD Kongresine hitap ederken, ''İşgale son, İsrail'in savaş suçlarına son'' diye bağıran protestocu kısa sürede Temsilciler Meclisi Genel Kurulundan çıkarılırken, Netanyahu, ''Tahran'da Bingazi'de Meclislerde böyle protestolara olamaz. İşte gerçek demokrasi bu'' diye konuşmuştu.

Ancak, kendisi de Yahudi asıllı olan protestocu Rae Abileah'ı Amerika İsrail İlişkileri Komitesi üyelerinin hastanelik edecek kadar tartakladığı ortaya çıktı. Boyun ve omzundan yaralanarak George Washington Universitesi Hastanesine kaldırılan 28 yaşındaki genç kız, yediği dayağın üzerine bir de tutuklandı. Hastane yatağında yaptığı açıklamada ağrıları olduğunu ifade eden Abileah, ''Ancak bu Filistinlilerin hergün yaşadığı sancı ile kıyaslanamaz.'' dedi.

Filistin ve Gazze'yi gezdiğini anlatan Abileah, ''Bombalanan dozerlerle yıkılan Filistin evlerini gördüm. Gazze işgali sırasında annesi ya da çocukları öldürülmüş anne ve çocuklarla konuştum. Sadece Yahudilerin kullanabildiği karayollarını gördüm. Böylesi bir sömürgecilik daha fazla sürdürülemez. Amerikalı bir Yahudi olarak, benim adıma ve benim ödediğim vergilerle bu suçların işlenmesine yeter demek zorundaydım'' şeklinde konuştu.


--  Dünyada zulme uğrayanlar, kiyamette mutlaka kurtuluşa ulaşacaklardır.  Hz. Muhammed sav. oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder