22 Mayıs 2011 Pazar

POLİTİK - Pakistan'da işgal edilecek


Pakistan da İşgal Edilecek

Bülent ESİNOĞLU


Bu sözler Teksas  Cumhuriyetçi Senatör adayı Ron PAUL’a ait. MSNBC’nin  “Günaydın Joe” programına konuşan Paul, “Amerika’nın Pakistan’a ilişkiler çağrısının imkânsız bir durum olduğunu” söyledi.

Böyle bir çılgınlığın (Pakistan’ın işgalini kast ederek) yapılması durumunda, başarısızlığın kaçınılmaz olduğunu ifade eden Paul, “Amerika Pakistan’ın iç güvenliğini ihlal ederek, Pakistan’da iç savaş çıkardı” dedi.

Öte yandan, Çin Amerika’yı uyardı. “Pakistan’a yapılacak herhangi bir saldırı, Çin’e yapılmış olacaktır.” Dedi.

Çin Dışişleri Bakanı Wen Jiabao Çin-ABD Ekonomik ve Stratejik Diyaloglar Toplantısında, Pakistan’ın egemenlik haklarına ve birliğine Amerika’nın saygı göstermesini istedi.

Çin Dışişleri Bakanı Pakistan Dışişleri Bakanı Yusuf Rıza Gilani ile yaptığı görüşmeden sonra da aynı görüşlerini tekrarladı.

Yusuf Rıza Gilani’de, Çin Pakistan ilişkilerinin biricik olduğunu söyledi.

Bu haberleri şunun için aktardım. Birincisi böyle haberler bizim basında yok. İkincisi de bizdeki iç çatışmalar ile çok benzerlik taşıyan Pakistan’da neler olduysa aynısı bizde de olmakta olduğundan.

Biliyorsunuz, Amerika Afganistan’ı işgal ettiğinden bu yana, Pakistan’ın Veziristan Bölgesinde (Tıpkı bizde, Türkiye’nin güneyinde ve Irak’ın kuzeyinde olanlar gibi) terörist temizliği yapıyorum diye, Pakistan iç güvenliğini yok etti.

Şimdi de Pakistan devleti ile Pakistan halkı karşı karşıya geldi.[1]

Amerika ile Pakistan halkı arasında kalan Pakistan devleti, ülkeyi yönetemez duruma geldi.

Pakistan devletinin Amerika ile birleşip kendi halkı ile savaşması, Pakistan’ın sonunu yaklaştırdı. Ya bölünecek, ya da yıkılacak.

Pakistan gizli servisi, tıpkı bizde Gladyo işinde olduğu gibi, CIA ile birleşip, Pakistan halkına (bizde, Türk ordusuna) karşı operasyonlar düzenledi.

Amerika’nın hiçbir ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygısı yoktur.

Pakistan, artık,  Amerika’nın işgal edebileceği olgunluğa ulaşmıştır.

Şimdi hesabı yapılan durum şudur; bu işe Çin ve Rusya’nın ne kadar müdahil olup olmayacağıdır.

Pakistan’ın Veziristan’ı ile Türkiye’nin Güneydoğusu aynı şeydir. Ve Türkiye’de de Amerika’nın tam denetiminde olan siyasi bir iktidar vardır.

20.5.2011, bulentesinoglu@gmail.com

[1] İnformation Clearin House

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder