22 Mayıs 2011 Pazar

POLİTİK - DİN, İMAN, YALAN, DOLAN - Bülent Arınç'tan Bediüzzaman çıkışı

 

Bülent Arınç'tan Bediüzzaman çıkışı

Arınç, Bediüzzaman ve Risale-i Nur Sempozyumunda konuştu. Tek parti döneminde Nursi'ye yapılanları sert dille eleştirildi. Nursi'nin halka nasıl tanıtıldığını anlattı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Milletin değer ve inançlarına karşı herzaman kulak tıkayan, milletin inançlarını hiçe sayan tek parti döneminin dayatmacı uzantıları, Said-i Nursi'nin şahsında milletin inancına savaş açmıştır. Yalan ve iftiralarla onun gerçek kişiliği perdelenmeye çalışılmış, halka bir düşman gibi gösterilmiştir'' dedi.

Hayrat Vakfı tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 4. Milletlerarası Bediüzzaman ve Risale-i Nur Sempozyumu'na katılan Arınç, burada yaptığı konuşmada, Said Nursi'nin dualarının yalnızca kendi ülkesi için değil, tüm İslam alemi hatta tüm insanlığınkurtuluşu için olduğunu söyledi.

Arınç, onun yüreğinde hep birlik, kardeşlik ve memleket sevdasıyla yanan bir ateşin yükseldiğini anlatarak, şunları söyledi:

''Ama bu memleket sevdası, birileri tarafından görmezden gelinmiş, savunduğu evrensel değerler yok sayılmış, yok edilmek istenmiştir. Dönemin iktidarı tarafından büyük bir karalama kampanyasına, fikirlerine karşı kara bir propagandaya tabi tutulmuştur. Milletin değer ve inançlarına karşı her zamankulak tıkayan, milletin inançlarını hiçe sayan tek parti döneminin dayatmacı uzantıları, Said-i Nursi'nin şahsında milletin inancına savaş açmıştır. Yalan ve iftiralarla onun gerçek kişiliği perdelenmeye çalışılmış, halka bir düşman gibi gösterilmiştir.''

http://www.hayratvakfi.org/tr/4-milletlerarasi-bediuzzaman-ve-risale-i-nur-sempozyumu

http://www.risaleinursempozyumu.com

Sempozyum alanı ulaşım bilgileri!

Tarih: 22 Mayıs 2011

Yer: Atatürk Kongre Kültür Merkezi, Merinos Parkı
Osmangazi / BURSA

Telefon: +90 224 272 1600

__._,_.___



Oraz POYRAZ
http://www.haber7.com/haber/20110522/Bulent-Arinctan-Bediuzzaman-cikisi.php


--  Adsum Buradayım (Absumun zıddı)  Latin Atasözü oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder