29 Mayıs 2011 Pazar

POLITIK ZULUM - Suriye'de Kürt askerlerin direnişi


Suriye'de Kürt askerlerin direnişi

Suriye'deki direnişçileri 'vur' emrine uymayan Kürt asıllı askerlerden 52 kişinin cesetleri ailelerine teslim edildi. Onlarca Kürt askerden de haber alınmadığı belirtiliyor.
 
29 Mayıs 2011 Pazar - 11:38


Uygar Aktaş / TİMETURK

Suriye ordusu 'vur emri'ne uymayan askerleri öldürmeye devam ediyor. Gösteri düzenleyen halka ateş açılması emrine itaat etmeyen askerlerin rejim yanlısı güçler tarafından vurulduğu belirtildi.  Muhalif internet sitelerinde uzun zamandır, Suriye'nin birçok bölgesinde bazı askeri birlikler arasında çatışma çıktığını ifade ediyor. Kaynaklar emre itaat etmedikleri için öldürülen asker sayısının yüzlerce olduğunu, bunların arasında ise kürtlerin önemli bir yekün teşkil ettiğini kaydetti.

Aynı kaynaklar şimdiye kadar Kürt bölgesinde ailelere teslim edilen asker cesedlerinin sayısının 52'ye ulaştığını bununla birlikte onlarca Kürt askerden de haber alınmadığı bilgisine yer verdi.

PKK'nın rejime destek mesajı vermesi, hatta tehditte bulunmasına rağmen gerek Kürt askerlerin halkın yanında durması ve ateş açmaması gerek Kürt bölgeleri, Halep ve İdlib çevresindeki Kürtlerin her geçen gün çok daha fazla sayıda gösterilere katılması dikkat çekiyor.

Suriye rejimi PKK mensubu Salih Müslim'in Suriye'ye dönmesine ve Ras ul Ayn bölgesinde toplantı yapmasına izin vermiş, geçtiğimiz hafta ise yine rejimin desteğiyle Halep'te katılımı fazla olmayan PKK yanlısı bir gösteri yapılmıştı.

SURİYE GÜNE KANLI BAŞLADI

Tanklar desteğindeki Suriye hükümet güçlerinin, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a karşı yoğun protesto gösterilerine sahne olan Rasten ve Talbise kasabalarına saldırı başlattıkları bildirildi.

Suriye'nin iç kesiminde yer alan Humus kentine bağlı Rasten ve Talbise kasabalarına yönelik saldırının bugün erken saatlerde başladığını belirten bir gösterici, kasabalara giden yolların güvenlik güçleri ve askerler tarafından ulaşıma kapatıldığını kaydetti.

İnsan hakları örgütleri, hükümet karşıtı gösterilerin başladığı Mart ayının ortalarından bu yana Suriye'de 1000'den fazla kişinin öldüğüne işaret ediyor.

Oraz POYRAZ
..


--  Ölmeden önce denemek istediğin,  şeyin listesini çıkar, cüzdanında taşı ve sık sık göz at ..  Anonim Nasihat oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder