26 Temmuz 2011 Salı

POLITIK - AB'NIN BEYNİNDE ULUSALCI DALGA!



 

Açıklama:                 http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/resimler/1311624275.jpg"Farklılık zenginliktir" propagandası yapan Belçika dağılma noktasına gelince paniğe kapıldı. İlk iş olarak ana dilde eğitimi yasakladı!

Ne oldu federal yapınıza...
AB ve NATO'nun ev sahibi Belçika, parçalanmanın panzehirini 'birlik'te arıyor. Federal sistemin ülkeyi bölünme noktasına getirmesi üzerine Brüksel, çok tartışılacak bir karara imza attı.

30 yıllık uygulamaya son
Flaman-Valon çekişmesinin ülkeyi bölünme noktasına getirdiğini gören Brüksel yönetimi, "ana dilde eğitim"i yasakladı. Halktan "ulusal uyumun ve birliğin önemini düşünmeleri" istendi.

Tek millet, tek devlet, tek bayrak
400 gündür hükümetsiz olan ve her geçen gün parçalanmaya biraz daha yaklaşan Belçika'da binlerce kişi bu sloganla yürüdü.

AB'nin merkezi bölünmeye karşı "ulusalcılığa" sarıldı
AB ve NATO'nun ev sahibi Belçika'da, "ayrılıkçı federal sistem" ülkeyi bölünme noktasına getirince ilk olarak "anadilde eğitim" yasaklandı.

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi ve Avrupa Toplulukları Komisyon'u Türkiye'ye "özerklik", "anadilde eğitim" gibi federalizmin yapı taşlarını dayatırken AB'nin (Avrupa Birliği) bu kurumları ile NATO'ya ev sahipliği yapan Belçika, tam tersini yaptı. Türkiye de "Kürtçe" eğitim verilmesi için bastıran Belçika, bölünme korkusu sarınca önlem olarak anadilde eğitimi yasakladı. Yaklaşık otuz yıldır Brüksel'deki bazı Flaman okullarında verilen çok dilli eğitim sistemi önümüzdeki eğitim yılı sonu itibariyle sonlanacak. Ayrı dilleri konuşan Flaman ve Valonların arasındaki ayrılık rüzgarları nedeniyle Belçika'da 13 Haziran 2010 seçimlerinden bu yana hükümet kurulamıyor.

Ayrılıkçılığa eleştiri!

Türkiye "yi bölmek için çalışan örgütlere kucak açan Belçika'da ülkenin bölünmesine, yeni devletler kurularak haritadan silinmesine yönelik çalışmaların yoğunlaşması, başta Kraliyet ailesi olmak üzere herkesi panikletti. "Ayrılıkçı federal sistem"in Belçika" yı bölünme noktasına getirdiğini gören Kraliyet Sarayı, harekete geçti. Geleneksel Noel konuşmasında halka seslenirken eski gelenekleri bozan Belçika Kralı II. Albert, "Flaman, Valon ve Brüksellilere" değil, "Baylar ve Bayanlara" hitap etti. "Belçikalı" kimliğinin tekrar ön plana çıkarılması arzusundaki Kral, insanlardan "birlikte yaşamalarını", "bugünkü küresel ortamda ulusal uyumun ve birliğin önemini düşünmelerini" istedi. Ayrılıkçı anlayışı eleştiren Kral, Belçika kuruluşunun 179. yıldönümünü etkinliklerinde yaptığı konuşmada da halkı birliğe davet etti. Federe yapılı Belçika'da 13 Hazirandaki erken genel seçimlerde Bart De Wever liderliğindeki Flaman İttifakı, ülke nüfusunun yüzde 60'ını oluşturan ve gelir seviyesi yüksek olan Flaman bölgesinde, bağımsızlık talebiyle oyların yüzde 28'ini alarak birinci çıkarken, nüfusun yaklaşık yüzde 40'ının yaşadığı Fransızca konuşan Valon bölgesinde ise seçimi sosyalistler kazanmıştı.

Devamı: http://www.altayli.net/news.php?readmore=185

 

Açıklama: Altayli1

 

_

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder