28 Temmuz 2011 Perşembe

POLITIK - CHP'DE TAZGAHA DÜŞTÜ



 

Açıklama:                 http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/resimler/1311794288.jpgABD'nin ardından eyalet modeli arayışları Avrupa'ya yöneldi. AKP ve BDP ekseninde "özerklik için saha çalışmasına dahil olan" CHP'ye tepki yağıyor!

İŞTE O EKİPTEKİ MİLLETVEKİLLERİ

İngiltere, K. İrlanda ve İskoçya'daki özerklik uygulamalarını yerinde inceleyecek olan 15 kişilik heyetin 8'i vekil... Yemin etmeyen BDP'liler de heyette AKP gibi 3 kişiyle yer buldu.

- Levent Gök CHP
- Sezgin Tanrıkulu CHP
- Lütfi Elvan AKP
- Nursuna Memecan AKP
- Mehmet Tekelioğlu AKP
- Nazmi Gür BDP

- A. Levent Tüzel BDP
- Ayla Akat Ata BDP

Ve diğerleri...

- Hasan Cemal (Gazeteci)
- Ali Bayramoğlu (Gazeteci)
- Cengiz Çandar (Gazeteci)
- Bejan Matur (Şair, yazar)
- Prof. Mithat Sancar (DGE)
- Prof. Dr. Sevtap Yokuş
- Yılmaz Ensarioğlu (SETA)

"Kısmi yetki devri" örneği

Eyalet stajı için hukuki ve idari kadroları ABD'ye staja gönderen AKP'nin, "kısmi yetki devri uygulamaları" nın inceleneceği İrlanda ve İskoçya turuna CHP'yi de dahil etmesi, ana muhalefet partisini karıştırdı.

3 bayrak dalgalansa ne olur!

Darbecİ Kenan Evren'in 1983'te Bavyera ziyareti sonrası yaptığı "Türkiye de mutlaka eyalet sistemine geçmeli" açıklamasının ardından model arayışında gelinen son nokta, rejim tartışmalarını da alevlendirdi.

Gök'ten itiraf gibi savunma

Gezİye CHP adına katılan Levent Gök'ün açıklamaları da itiraf gibiydi: Geziden farklı anlamlar çıkarılmamalı. Her ülkenin şartları farklı. Bakış açılarını öğreniyoruz. Tüm bunları bir araya getirip rapor yazacağız.

Onur Öymen: Özgürlük, demokrasi gibi laflarla rejim değiştirilecek

İngiliz sistemine göre İrlanda, İskoçya ve Galler'in özerk statüleri var ama İngiltere'de Anayasa yok zaten. İngiltere'de Anayasa çalışması yapmak akla aykırı! Türkiye onu örnek alabilir mi?

Şahin Mengü: Anlaşılıyor ki, Kılıçdaroğlu özerkliğe ısınmaya başlamış

Özerklik imparatorlukta olur, ulus devlette olmaz. CHP'nin bu işe girmesi yanlış. 2 kişi katılacaksa Sezgin Tanrıkulu ve Levent Gök olmamalıydı. Anlaşılıyor ki, Kılıçdaroğlu özerkliği tartıştıracak.

İsa Gök: Coğrafyamızda emperyalist ekmeğine yağ mı süreceğiz!

Milletimiz ayrıştırılmak isteniyor. Kendi coğrafyamızda "emperyalist ülkelerin enerji ihtiyacına dönük sınır değişiklikleri politikasına uygun proje üretme" yi son derece yanlış buluyorum.

Devamı: http://www.altayli.net/news.php?readmore=186

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder