22 Ekim 2014 Çarşamba

Re: Yuksek Turkiye -- Apo’ya villa

Evet, bu işler böyledir.
Kanunlar kişi, durum, zaman seçmez.
Zaten kanunla devlet idare etmenin güzelliği de budur.
Eğer kişilerin belirli sağlık sorunları olursa, belirli yaş şartlarını sağlarlarsa cezaları tecil edilir.
Ya da infaz yöntemi değişir.

Bu yöntemin  Allah rahmet eylemesin Erbakan için, çocuksever Üzülmez için ve daha başka bir sürü adi suçlu için kullanıldığını biliyoruz.
Peki aynı yasal düzen neden Abdullah  Öcalan için geçerli olmasın.
İstisna mı yapacaklardı?

Bir kapı açtığınızda o kapıdan kimlerin geçeceğine siz karar verebiliyor musunuz?
İdam cezası kaldırıldığında bu imkandan sadece Abdullah Öcalan mı faydalandı?

Bence zihninizi şimdiden alıştırın.
Ülkenin güzel bir beldesinde, süper lüks bir villa.
Hizmetkalar, hizmetler.
Bir sivil toplum lideri olarak Abdullah Öcalan.

Tıpkı Allah rahmet eylemesin Erbakan gibi, tıpkı Üzülmez gibi.
Etrafından fanatik, mutlu ve saygılı partililer.
Maddi imkanlar.
Onurlar, şerefler, falan.


Saygılar.
Oraj POYRAZ
L2fSIJNoA0xfSNxA


On 21.10.2014 15:41, Yılmaz ARSLAN y.arslan57@gmail.com [YuksekTurkiyeIdeali] wrote:


Apo'ya villa
 
"Görüştüğümüzü iddia edenler şerefsizdir" diyordu, şimdi de "herhalde kalkıp özel villa tahsis edecek halimiz yok" diyor.
 
*
 
Demek ki…
Apo kesin villaya çıkıyor.
 
*
 
Ki, daha önce iki defa villada oturmuştu.
Biri Lazkiye'de, biri Roma'da.
 
*
 
Roma'daki villanın adresi, Quartiere Inferno, Via Male'ydi. Türkçesi… Cehennem mahallesi, Kötülük sokak. Cuk oturmuştu! Dubleks, kepenkli, bahçesi palmiyeli, sayfiye villasıydı. Sahibi, Enrico Peli'ydi. Villasını aylık 2 bin 200 dolardan, bir seneliğine kiralamıştı ama, kime kiraladığını bilmiyordu. Kira sözleşmesini Marino emlak bürosunun sahibi Enrico Gavello yapmıştı. Emlakçı Gavello, bana ne birader, ben komisyonuma bakarım diyerek, villayı kiralayan Ahmet Yaman'ın kim olduğuyla ilgilenmemişti. Üç gün sonra, en başta Türk televizyonları, dünya medyası mahalleye üşüşünce, kiracının aslında kim olduğunu öğrendiler!
 
*
 
Apo'nun komşuları, yani mahalle sakinleri, eli silahlı gizli servis elemanları her köşede nöbet tutuyor, her an bombalanacağız korkusuyla yaşıyoruz, huzurumuz kaçtı, derhal gitsin burdan diyerek, imza kampanyası başlattı. Villanın sahibi Enrico Peli, mahkemeye koştu, kandırıldım, kiracının bu olduğunu bilmiyordum, telefonum susmuyor, tehdit ediliyorum, Türkiye'nin düşmanı ilan edildim, hayatım kabusa döndü, evimi boşaltsın diyerek, tahliye davası açtı.
 
*
 
Apo iki ay sonra gitti. Ama… Villa sahibinin kabusu bitmedi! Apo gitmiş, pkk'lılar kalmıştı, sözleşme sonuna kadar bir sene villada oturdular. Güya 2 bin 200 dolardan kiraya vermişti, tek kuruş bile alamadı. Ödemediler. Gene mahkemeye koştu, emlakçıyı dava etti, tazminat istedi. Muhatabın emlakçı değil, muhatabın kiracı dediler. Pkk'yı mahkemeye verse, tam papazı bulacak, mecburen tazminattan mazminattan vazgeçti, 26 bin 400 dolarlık kira gelirinin üstüne bi bardak soğuk su içti.
 
*
 
Sıtkı sıyrılmıştı, görmek bile istemiyorum dedi, villasını 350 bin dolardan satılığa çıkardı, bir sene, iki sene, yok kardeşim, alıcı çıkmadı. Çünkü, mahallenin çivisi çıkmıştı… Dedim ya, sakin, huzurlu, sayfiye mahallesiydi, Apo gelince, mahallenin her köşesinden, her açısından naklen yayınlar yapıldı, hangi pencereden hangi villanın bahçesi görünüyor, güvenlik kameraları hangi direklerde, suikastçiler nerden girerse, nerden kaçabilir filan, detaylı krokiler tartışıldı. Böylece, hırsızlara yol haritası çıktı! Apo gidip, mahalle yeniden sessizliğine bürününce, tek tek bütün villalar soyuldu iyi mi… İllallah diyen, satılığa çıkardı, fiyatlar düştü. Apo'nun evsahibi, villasını teee dört sene sonra, anca 225 bin dolara satabildi.
 
*
 
Bitmedi… Apo'nun evsahibi Enrico Peli, pilottu, Alitalia'da çalışıyordu. Yüksek kiraya tamah edeyim derken, başına bunlar geldiği için, alay konusu oldu, arkadaşları laf sokuyordu. Kimileri de, bilmeden kiraya verecek kadar salak olamaz, muhtemelen derin devletin adamıdır diyerek, uzak duruyor, selamı sabahı kesiyordu. Herkes ona şüpheyle bakar hale gelmişti. Yalnızlaştı. Baktı olacak gibi değil, emekliliğini istedi, Alitalia'dan ayrıldı, köşesine çekildi. Villasını Apo'ya kiralayan adamın, kelimenin tam manasıyla hayatı kaymıştı.
 
*
 
Lazkiye'deki villasına gelince…
 
*
 
Apo'nun Şam'da oturduğu apartman dairesi ve Lazkiye'de oturduğu villası, Abdullah Bedro'ya aitti. Abdullah Bedro, Suriye Kamışlı'daki en büyük Kürt aşiretlerinden birinin lideriydi, PKK destekçisiydi, dairesini ve villasını Apo'ya tahsis etmişti. Apo Suriye'den kaçtı, bilahare malum, Suriye'de çarşı karıştı, iç savaş çıktı. Abdullah Bedro, nasıl olsa artık siz kullanmıyorsunuz deyip, tapuları kendi üstüne olan daireyi ve villayı geri istedi. Pkk'lılar gayet iyiniyetli (!) davrandılar, hangi tapudan bahsediyorsun ulan yavşak deyip, Abdullah Bedro ve üç oğlunu şakır şakır taradılar, Abdullah Bedro'nun oğulları öldü, Abdullah Bedro ağır yaralandı, komaya girdi, ameliyat üstüne ameliyat, neticede kefeni yırttı ama, bir böbreğiyle, dalağı alındı. Villayı millayı geri istemekten vazgeçti.
 
*
 
Hani "ev alma komşu al" derler ya…
İşte o, Apo'dur!
 
*
 
Hazır villaya çıkması sözkonusuyken, müstakbel evsahiplerini ve komşularını şimdiden bilgilendireyim istedim.
Şahane kiracıdır.
Pek hayırlı komşudur Apo.
 
Yılmaz Özdil:
---------
Yobaz/bağnaz, başına bir felaket geldiğinde bunu aklı,bilmi ihmal etmesine değil, yeterince bağnaz olmamasına bağlar! Daha da yobazlaşır!


__._,_.___

Posted by: =?UTF-8?Q?Y=C4=B1lmaz_ARSLAN?= <y.arslan57@gmail.com>


* YURTTA SULH CIHANDA SULH ! *

YuksekTurkiyeIdeali@yahoogroups.com, yaktiginiz isiklarla yeryuzunun ilerleme taslarindan biri olsun icin, acici, cozucu, insa edici, yol gosterici bilgi alanidir.

* Postalari okumak icin Turkish ISO veya UTF-8 Dil Kodlamasini seciniz.
* Yazim Turkcelestirme Programi icin: http://www.hlst.sabanciuniv.edu/TL/deascii.html
* Uye olmak icin:
YuksekTurkiyeIdeali-subscribe@yahoogroups.com adresine bos bir mail gonderip, size gelecek olan Confirm mailini reply (yanitla) yapmaniz yeterlidir. Yada http://groups.yahoo.com/group/YuksekTurkiyeIdeali tiklayarak da uye olabilirsiniz.
* Uyeligi sonlandirmak icin:
YuksekTurkiyeIdeali-unsubscribe@yahoogroups.com adresine bos bir email atiniz.

UYARI :
E-POSTANIZI BASKA ADRESLERE ILETIRKEN, E-POSTA ADRESLERIMIZIN ISTENMEYEN UCUNCU KISILERIN ELINE GECMEMESI ICIN, ONCE GONDERENIN ADRESINI SILINIZ, DAHA SONRA ALICI ADRESLERI BCC(GIZLI ALICI) KISMINA YAZIP GONDERINIZ.

GENEL UYARI!
Grupta cikan yazilarin sorumlulugu yazarina aittir. Grup kurucusu, moderatorler ve diger uyeler sorumlu tutulamaz. Gruba uye olanlar, uye olduklarinda yazilarindan sadece kendilerinin sorumlu oldugunu pesinen kabul etmistir. Bu ifadeler her mesajin altinda yer almaktadir. Bu nedenle uyeler bu kosullarin varligindan haberdar olmadiklarini iddia edemez.

Ayrica; grubumuzun goruslerine aykiri olarak hakaret, taciz ve genel ahlak anlayisina aykiri posta gonderenler ve Mustafa Kemal Ataturk, Turk Silahli Kuvvetleri ve Devletimizi hedef alan guclerce yurutulen her turlu 5.kol faaliyeti ile boluculuk amaciyla yazi gonderenlere hic bir sekilde izin verilemez! Bu tur posta gonderenler, ikaz edilmeksizin gruptan cikarilir ve uyelikleri yasaklanir!

Hicbir siyasi parti, dernek vd tarafi degiliz! Yabanci hicbir "izm"i tanimiyoruz! Ancak, tarafliyiz! Bu, Cumhuriyetimizin Kurulus Felsefesi'nin devami ve Turkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tam bagimsizligidir!
Saygilarimizla

YUKSEKTURKIYEIDEALI
GRUP YONETIMI





__,_._,___


ipso facto
* * *
bu sebeple

Latin Atasozu



Andolsun ki biz, (dunyaya) en yakin olan gogu kandillerle donattik.
Bunlari seytanlara atis taneleri yaptik ve onlara alevli ates azabini hazirladik.

Mulk-5

 
Arabi sevmek iman alameti, bugz ise munafiklik alametidir.

Hakim, Beyheki, Dare Kutni


Kuran-i Kerim ve Risale-i Nur, Rahman ve Rahim olan Allah in bir indirisidir....
Kuran-i Kerim ve Risale-i Nur un indirilisi, aziz ve hakim olan Allah tandir...
iste o nur, hem Kuran-i Kerimdir, hem de Risale-i Nur dur

Said-i Kurdi


Amac Ankara hukumetine karsi, Yunanistan'in yardimiyla, Sultan'in ve Yunanistan'in himayesi altinda bir Bati Anadolu devletinin kurulmasidir... Kemalist kuvvetler bastirilacak; butun Anadolu Mustafa Kemal'in elinden kurtarilacak. Bunun icin kurulacak gonullu Anadolu ordusunun talim ve silahlarindan Yunan baskomutani sorumlu olacak, bir miktar yunan subayinin bu orduya katilmasi saglanacak... Yunanistan, masraflarini karsilamak uzere cemiyete 100.000 Lira verecek.

Anadolu Cemiyeti'nin Istanbul'daki Yunan Baskomlserligine onerisi - 9.12.1921
(Anadolu Cemiyeti Vahdettinci bir orgut olup o asamada Seyhulislam Mustafa Sabri baskanligi altinda idi)


Osmanli tebaasindan olan Ermeni unsurlari, gordukleri tesvik ve yardimin neticesiyle de, milli namusumuzu yaralayacak taskinliklardan baslayarak, nihayet hazin ve kanli safhalara girinceye kadar kustahane tecavuzlere koyuldular.

Vatanin parcalanmasi soz konusu ve karar olarak, Dogu Vilayetlerimiz de Ermenistan , Adana ve Kozan havalisinde Kilikya adi ile yine Ermenistan; bu milletin, esarete, kolelik payesine indirilmesi ve nihayet bu devletin tarih sayfasini kapatarak ebediyet mezarina defnetmek gibi, insaniyet ve medeniyetle ve hele milliyet esaslariyla bagdasmayan emeller kabul ve onay yeri bulmus ve goruluyor ki, tatbikat devresi de baslamistir.

Bir istila fikri besleyen Ermeniler, Nahcivan dan Oltu ya kadar butun Islam ahaliye baski ve bazi mahallerde katliam ve yagma yapiyorlar.
Sinirlarimiza kadar Islamlari mahva mahkum ve goce mecbur ederek Dogu Vilayetleri miz hakkindaki emellerine dogru emniyetle yaklasmak ve bir taraftan da 400 bin oldugunu iddia ettikleri Osmanli Ermenisini bir dayanak olmak uzere memleketimize surmek istiyorlar.

Memleketimizde kulliyetli yabanci parasi ve bircok propagandalar cereyan ediyor.
Bundaki gaye, pek a$ikardir ki, milli hareketi neticesiz birakmak, Yunan, Ermeni emellerini ve vatanin bazi muhim kisimlarini isgal gayelerini kolaylastirmaktir.

(23 Temmuz 1919)
K.ATATURK


Beni rahatsiz eden seylerden biri ise cocuklar hakkinda soylenen yalanlari duymak zorunda olmak.
Ve biliyorum ki kahraman oldugunu dusunen anne ve babalar bunu sevmeyecek ama birileri onlarin iyiligi icin bunu soylemeli.
Cocuklariniz gereginden fazla degerli goruluyor.
Onlari tapilacak bir nesneye cevirdiniz, cocuk fetisistisiniz ve bu hic saglikli bir durum degil.
Cocuklar hakkinda hatirlamaniz gereken bazi seyler var.
Onlarin hepsi sevimli degil.
Sidik ve eksi sut karisimi bir kokuya sahipler.
Ikincisi cocuklarin hepsi zeki ve akilli degildir.(1990, New York)

George Carlin


Daha gun o gun degil, derlenip durulmesin bayraklar.
Dinleyin, duydugunuz cakallarin ulumasidir.
Saflari siklastirin cocuklar,
Bu kavga fasizme karsi, bu kavga hurriyet kavgasidir.

Nazim Hikmet Ran


Zaman icinde Filistin in tamamina yayilacagiz

Prof.Dr.Haim Weizmann, Israil Devlet Baskani
Yilmaz Dikbas-EFENDI TERORISTLER
0532 233 31 52


Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder