28 Ağustos 2015 Cuma

Ahmet TAKAN (YENİÇAĞ): Başkomutan 30 Ağustos'u hangi yüzle kutlayacak?..

Ahmet TAKAN (YENİÇAĞ): Başkomutan 30 Ağustos'u hangi yüzle kutlayacak?..

Başbuğ Atatürk'ün Türk ordusuna büyük taarruz emrini verdiği günün yıldönümünde -21 Ağustos 2015- vatan toprakları Batı'dan uğradığı işgalin acısını bir kez daha yaşıyordu.

R. Erdoğan, 21 Ağustos Cuma günü kurguladığı erken seçim için kesin tarih verip nutuk atarken, Yunanistan Savunma Bakanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı elini kolunu sallayarak Türk topraklarında dolaşıyordu.

Ege ve Akdeniz'de Türk adalarının Yunanistan tarafından nasıl işgal edildiğini yıllar önce belgeleriyle ortaya koyan eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, terör bölgesinden acı şehit haberlerinin geldiği o gün Batı'da devam eden toprak kaybının yeni belgelerine ulaştı. Yalım, YENİÇAĞ'a şunları söyledi;

"Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos ve Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Vasileios Tellidis'in, 21 Ağustos 2015 tarihinde, işgal altında bulunan Türk topraklarına yaptığı ziyaretin fotoğraf ve video görüntüleri, Yunan Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlandı. Bakan Kammenos ve Korgeneral Tellidis hiçbir engelle karşılaşmadan helikopter ile önce İzmir il sınırları içinde bulunan Koyun Adasına geliyor. Adada bulunan Yunan askerlerini denetleyen Kammenos ve Tellidis, askerler ile birlikte Yunan bayrağının altında hatıra fotoğrafı çektiriyor. Fotoğrafın arka planında İzmir Karaburun gözüküyor. Yunan askerleri çelik başlıklı ve tam teçhizatlı olarak eller tetikte poz veriyor.

Bakan ve beraberindekiler daha sonra Aydın il sınırları içinde bulunan Bulamaç Adası'na gidiyor ve adada bulunan tam teçhizatlı Yunan askerlerini denetliyor.

Bakan Kammenos ve Korgeneral Tellidis son olarak Muğla il sınırları içinde bulunan Kalolimnoz Adası'na gidiyor. Adada bulunan askerleri denetlerken çekilen fotoğrafın arka planında Kardak Kayalıkları ve Bodrum/Gümüşlük görünüyor. Bakan Kammenos verdiği pozlarla açık bir şekilde Türkiye'ye meydan okuyor.

Vee ekliyor Ümit Yalım;

"30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının, bu sene görkemli bir şekilde yapılacağı, kamuoyuna duyuruldu. Kutlamalar, 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruzu, 30 Ağustos 1922'de Yunan ordusunun sarılması ve 9 Eylül 1922'de İzmir'de denize dökülmesini anmak maksadıyla yapılıyor. Ancak Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu üçlüsünün marifetiyle Yunanistan'a 16 ada ve 1 kayalık alenen verildiği için, 2004 yılından bugüne kadar İzmir, Aydın ve Muğla il sınırları içinde Yunan askerleri dolaşıyor, Yunan bayrağı dalgalanıyor. İpini koparan Yunanlı bakan ve askerler istedikleri zaman Türkiye'ye girip çıkıyor. 11 yıldır Yunan işgali altında olan Türkiye, 30 Ağustos 2015 Pazar günü neyi kutlayacak?Ayrıca Türkiye'nin bölünmesinden ve toprak kaybetmesinden birinci derecede sorumlu olan Tayyip Erdoğan, Başkomutan sıfatıyla neyin kutlamasını yapacak? Başkomutan zaferi kutlar. Vatan topraklarında Yunan askerleri dolaşırken ve Yunan bayrağı dalgalanırken, topraklarımız işgal altındayken Tayyip Erdoğan Başkomutanlık yapamaz!.."

Jandarma Yarbay Mehmet Alkan hakkında şehit kardeşinin cenaze töreninde söylediği sözler için soruşturma açıldığını hatırlatan Ümit Yalım soruyor;

"Peki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 16 adasını ve 1 kayalığını alenen Yunanistan'a veren ve Türkiye'yi batıdan bölen Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu hakkında neden soruşturma açılmıyor? Üstelik bu üçlünün işledikleri suç, Türk Ceza Kanunu'nun 302'nci maddesinde belirtilen vatana ihanet suçu. Terörle Mücadele Kanunu'nun 3'üncü maddesinde belirtilen terör suçu ve Anayasa'nın 3'üncü maddesini ihlal suçu. Türkiye'yi bölerek vatana ihanet eden ve terör suçunu işleyenlere soruşturma açılmazken, terörle mücadele eden Yarbay Mehmet Alkan'a soruşturma açılıyor. Adalet bunun neresinde?"

Haksız mı?..


a45UyF587661-150828102438 Oraj Poyraz <cimcime@neomailbox.net>
2015/08/28  11:00 1  39  undefined undefined add_anadoluhareketi@googlegroups.com

 

Dost aci soyler.

Anonim

Kur an da, Secde Suresi nde Tanri nin soyle konustugu yazilidir:

Biz dileseydik, herkesi dogru yola eristirirdik.
Ne var ki, An-dolsun ki, cehennemi, cinlerle ve insanlarla dolduracagim diye kesin bir soz cikmistir benden (Secde Suresi, ayet 13).
Bu ayeti okurken bir de Enam Suresi nin su ayetine goz atalim:

Allah kimi dogru yola iletmek isterse onun kalbini Islama acar; kimi de saptirmak isterse...
kalbini iyice daraltir... (Enam Suresi, ayet 125.)

Dikkat edilecegi gibi bu ayetlere gore Tanri, eger dilemis olsa butun insanlari Musluman yapabilecekken yapmiyor; bir kismini Musluman yapip bir kismini kafir kildigini bildiriyor.
Sebep olarak da cehennemi insanlarla dolduracagina dair kendi kendine kesin bir soz verdigini soyluyor.
Daha baska bir deyimle insanlarin tumunu dogru yola sokabilecekken boyle yapmadigini, cunku boyle yapmis olsa, bu takdirde cehennemi insanlarla dolduracagina dair kendi kendine verdigi sozu yerine getirememis olacagini apacik bir sekilde acikliyor!
Olacak sey midir bu?
Hic Yuce bir Tanri, hic yoktan insanlari cehenneme atmak gibi bir davranisa yonelmekten zevk aliyormus gibi konusabilir mi?
Yukaridakine benzer olmak uzere, Kur an in Hud Suresi nin 118.ve 119.ayetlerinde Tanri nin soyle konustugu yazilidir:

Rabbin dileseydi butun insanlari bir tek millet yapardi.(Fakat) onlar ihtilafa dusecekler.
Ancak, Tanri nin merhamet ettikleri mustesnadir.
Zaten Rabbin onlari bunun icin yaratti.
Rabbinin, Andolsun ki cehennemi tumuyle insanlar ve cinlerle dolduracagim sozu yerini buldu (Hud Suresi, ayet 118-119).
Goruluyor ki, bu ayetler anlasilmazliklarla, uyusmazliklarla ve birbiriyle celisir satirlarla, fakat butun bunlardan baska bir de Tanri nin yuceligi fikriyle bagdasmazliklarla dolu.
Kaynak: Ilhan Arsel (Kuranin Elestirisi s. 55-56)


Hayat, her hangi bir tabiat harici etkenin mudahalesi olmaksizin dunya uzerinde tabii ve zaruri bir kimya ve fizik seyri neticesidir

Mustafa Kemal ATATURK
(Afet Inan Ataturk Hakkinda 1930)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder