26 Ağustos 2015 Çarşamba

Serendip Altındal : Şehadet

Serendip Altındal : Şehadet

26.08.2015

Ne oldu ahde vefa sahibi, erdemli milletime. Yoksa halk deyimiyle nazara filan mı geldik de, bu kadar tıynetsiz, şerefsiz, satılmış sardı ülkemizi. Zira Şehit cenazesine, acılı aile feryatlarına bile mutlaka emperyalist beslemesi bir şerefsiz eli bulaşıyor. Karşılıksız basılan yeşiller bu kadar bolarttı mı içimizdeki epikürist müptezelleri, erdem fukaralarını, böylesi omurgası kırıkları ki hep referanstalar.

Acılı Yarbay, kendisi gibi subay kardeşinin cenazesinde, yanık yüreğiyle feryat edip haklı olarak suçlu ararken, ötede vicdan yoksunu tıynetsiz vatan hainleri tarafından, bizatihen kendisi neredeyse bir de vatan haini ilan ediliyordu. Hem de bir Şehit cenazesinde yaşanan utanmazlığın, arsızlık ve hayâsızlığın bu denlisine, acaba hangi ülkede şahit olunmuştur dedirtircesine. Ne ki yandaş medya vasıtasıyla, gerçekleri dile getiren Yarbayı karalama çabalarının asıl amacının, seçim arifesinde bilhassa AKP seçmenlerinde algı bozukluğu yaratmak olduğu, ne kadar isteseler de yadsınamıyor.

Ne yapsaydı. Biz çok mutlu olduk, yatırın diğer kardeşlerimi de musalla taşına mı deseydi. Kendi evlatlarına askerlik bile yaptırmayan, milletin vampiri olmuş asalaklara. Hele de öyleleri var ki; haksızlıkları protesto eden acılı feryatlara tavır koyan beslemeler içinde. Bunlar bir yandan da şehadet tiratlarını, içi boş Tavuskuyruğu edebiyatlarıyla soslayarak, utanmadan duygu sömürüsü yaparken, vicdanları bile sızlamıyor bir de. Adama şehit nedir diye sorsan, "kefensiz işkembe" diye tiye sarar fırsat bulduğunda herhalde. Hani birisinin bakarayı makaraya sardığı gibi. İşte aynı seriden imalat bunlar, sanki hepsi de birbirinin kopyası. Şimdi muhatap mı alalım bunları. Hadi canım sizde…

Yukarda ki resme dikkatle bakmasını istediğim vatandaşların başında, bırakın besmelesiz siyasilerini ve şimdilerde sarayda mesai yapan vatmanlarını, bizatihen AKP seçmenleri geliyor. Çünkü yukarda tiplemelerini verdiğim, Cumhuriyet tarihimizin tavan yapmış ansızlarına, her halükarda rey veren oy pompasıdırlar da ondan. İman satarken aslı kâfir AKP sandığına, utanmadan ha babam oy basarlar bunlar. Resimde ki şerefli bir TSK üyesi olan Yarbayın acılı isyanına, şayet empati oluşturabilirlerse, belki ne dediğimizi anlayacak ve yüzleri kızaracaktır en azından. Aynı bağlamda o kin, nefret, acıyla dolu bakışları ve artık yüreklere sığmayan; ama giderek ortak bileşkemiz haline gelmekte olan isyanı da, çok ciddiye almalıdırlar her biri.

Yarbayın gözlerinden tam o anda neler düşündüğünü okumak mümkün olmasa da; bir subayı için Menemeni bile haritadan silmeye kalkan aziz Atatürk'ün ordusunda, eşkıya çetesi yerine, ciddi bir orduya karşı savaşırken sevgili kardeşinin Şehit olmasını, kim bilir ne kadar arzu ederdi diye de düşünmeden edemedim. Kendi adıma bunu yapardım çünkü ve bu duruma sebep olanlara da en az iki defa, kim bilir nasıl lanet okurdum diye düşünüyorum.

Ak pompaların şimdi bu duruma empati oluşturabilmeleri bile, kendileri adına eminim yeni bir aklanma umudu olacaktır. Şayet vicdanlarında bir miktar da olsa utanç hissi kalmışsa; reyleriyle ısrarla 13 yıldır iktidar yaptıkları AKP şebekesinin ve Sarayda, hikâyeyi tersine sarıp bir türlü uyumayan güzelin, kendilerinden neleri esirgemişken; aslında Demokrasi tramvayına yükleyip daha önce sahibi oldukları neleri aşırdığını ve kendilerinin de bugün yurdumuzda, her türlü acının ve yokluğun yaşandığı durumdan birlikte sorumlu olduklarına da, nihayet akılları basmış demektir. Bu bağlamda da yeni seçimler, kendilerini temize havale edebilmeleri adına, artık son şansları olacaktır…

Serendip Altındal

Özün Kişiliğinin Aynasıdır...

serendipaltindal.blogspot.com

serendipaltindal@gmail.com


a45UyF587661-150826120314 Oraj Poyraz <oraj_poyraz@alpinaasia.com>
2015/08/26  12:10 1  39  undefined undefined add_anadoluhareketi@googlegroups.com

 

Gucluler gucsuzleri terk edemeyecek kadar gucsuz olduklarinda, gucsuzler cekip gidebilecek kadar guclu olmak zorundaydilar.

Milan Kundera

Karga fa$iktir.

Buhari 59/16; Hanbel 2/52

Insan en acimasiz hayvandir.
Trajedilerde, boga gureslerinde ve haca germelerde su gune kadar kendisini en iyi hisseden oydu ve kendisi icin cehennemi icat ettiginde, $iki durun, bu aslinda en iyi cennetiydi.

Friedrich Nietzs


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder