28 Ağustos 2015 Cuma

Eski Üç Bakan 63.5 Milyon Dolar Rüşvet Aldı!

Rakamlarla arası iyi olmayan Anadolu ve Trakya halkları için belirteyim.
63,5 milyon doları idrak etmeniz kolay değildir.
Eski rakamlarla trilyon.
Dahası dolar cinsinden.

Üstelik bunlar sadece bakan.
Bir de başbakan, cumhurbaşkanı falan var.
Siz bir de onları hesaplayın.
Bu rakamları en az onla çarpın derim ben size.

Bence bu da nedir, çerez parası diyecek olanları bu rakamlara denk miktarlarda değneğe çekmek bir çözüm olabilir.
Yüz değnekle darma duman olursunuz bunu bilin.
Yüzden milyona bayağı çok mesafe var bunu da bilin.

Oraj POYRAZ(cimcime@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / mehmet_yazici@runbox.com / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


Eski Üç Bakan 63.5 Milyon Dolar Rüşvet Aldı!

Adı karışan 4 eski bakanın Yüce Divan'a sevk edilerek, Türk Ceza Kanu'nu uyarınca toplam 62 yıl hapis istemi ile yargılanmaları istendi. Önergelerde, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, AB eski Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan hakkında toplam 63.5 milyon dolar rüşvet almakla suçlandı. Çevre eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın nüfus ticareti yaptığı iddia edildi.

Eski 4 bakanla ilgili suçlamalarda şu iddialar yöneltildi:

'52 milyon dolar aldı'

ZAFER ÇAĞLAYAN: Fezlekede eski bakanın, Reza Zarrab'ın sahte belgelerle ihracat karşılığı Halk Bankası'ndan çektiği paralarla altın alıp İran'a ihracat işlemlerinde kolaylık sağladığı yer alıyor. Suçlamalar arasında, Gana'dan Dubai'ye transit ihracat gibi gösterilen ancak, Atatürk Havalimanı'na inen bir uçakta bulunan 1.5 ton altınla ilgili kaçakçılık eyleminin adli ve idari soruşturmasını engellemek de var… Halk Bankası'nın zararına yol açmak ve toplam 52 milyon dolar rüşvet aldığına ilişkin iddialar nedeniyle eski bakan hakkında 22 yıl hapis isteniyor…

'10 milyon dolar aldı'

MUAMMER GÜLER: Reza Zarrab'ın trafikte durdurulmaması için araçlarına trafikte geçiş üstünlüğü kartı ve koruma polisi verilmesi, yakınlarının Türk vatandaşlığına geçirilmesinin sağlanması, Çin'deki paravan firmalarının bankalarla sıkıntılarının giderilmesi için bakan sıfatıyla referans mektubu yazılması, Zarrab'ı MASAK'ın takip etmesine yol açan ihbarı yapan Emniyet Müdürü'nün İstanbul'dan tayininin çıkarılması, Zarrab'ın usulsüzlükleri hakkında basında çıkacak haberlerin engellenmesi suçlamalar arasında yer aldı. Güler'in toplamda 10 milyon dolar rüşvet aldığı iddia edildi. Eski bakan için 23 yıl hapsi isteniyor…

'1,5 milyon dolar aldı'

EGEMEN BAĞIŞ: İranlı işadamı Reza Zarrab'tan 3 seferde toplam 1.5 milyon dolar rüşvet aldığı iddia edildi. Bu rüşvetlerin veriliş amacı ise fezlekeye göre; Zarrab'ın bürokratik işlerini takip etmek, babasına İtalyan vizesi ve oturma izni alınması konusunda aracı olmak, Zarrab hakkında ulusal bir gazetede yayınlanması planlanan yolsuzluklarla ilgili bir haberin yayınını durdurmak. Zarrab'ın yürüttüğü otel projesi ile ilgili yardımcı olmak da fezlekede yer aldı. AB eski Bakanı Egemen Bağış hakkında ise 12 yıl hapis isteniyor…

'İmar kolaylığı sağladı'

ERDOĞAN BAYRAKTAR: 61. Hükümet'in Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 17 Aralık soruşturması sonrası yapılan tüm işlemlerin dönemin Başbakanı Erdoğan'ın bilgisi dahilinde olduğunu ve milleti rahatlatmak için Erdoğan'ın da istifa etmesi gerektiğini açıklamıştı. Bayraktar hakkında ise işadamlarına arazi işlerinde kolaylık sağladığı, kültür ve tabiat varlıklarının statülerinde değişiklik yapmak için uğraştığı, imara ilişkin çok sayıda yenileme ile doğrudan ve dolaylı yoldan çıkar elde ettiği öne sürüldü. Bayraktar hakkında nüfuz ticareti ve görevi kötüye kullanmak iddiasıyla 5 yıl hapsi isteniyor.

Sözcü gazetesinin haberine göre, 17-25 Aralık soruşturmasına

http://www.postmedya.com/gundem/chp-nin-sorusturma-onergesinden-eski-uc-bakan-635-milyon-dolar-rusvet-aldi-h115510.html http://t.co/fTPvk585BL



a45UyF587661-150828160130 Mehmet Yazici <mehmet_yazici@runbox.com>
2015/08/28  19:00 1  39  undefined undefined add_anadoluhareketi@googlegroups.com

 

Cambaz ip ustunde, ben parmaklarimin ucunda yuruyorum olric; yollarin ne kadar genis, dunyanin ne kadar buyuk oldugunu bildigin halde; kendini duyurmadan, hissettirmeden, hep gizleyerek yurumek ne kadar aci bilir misin? ben biliyorum olric! parmak uclarim o kadar guclu ki, artik acimi hissetmiyorum!
. . . . . .
Tutunamayanlar | Oguz Atay

Dunya, (cennetteki nimetlerin yaninda) mumine zindandir

(Muslim)
Lutfen bundan sonra Muslumanlardan eza, cefa ceken, basina bir musibet gelenler aglayip, zirlamasin.
Cunku baslarina gelen her turlu olumsuzluk onlarin Allahin sevgili kullarindan oldugunu gosteriyor.
Ben demiyorum, hadisler, ayetler boyle soyluyor.

Safsata [( Ing:Fallacy), (Osm;Kiyasi-i batil)], bir dusunceyi ortaya koyarken ya da anlamaya calisirken yapilan yanlis cikarsamalarin tamamina safsata denir.
Safsatalar, ilk anda gecerli ve ikna edici gibi gozuken ancak yakindan bakildiginda kendilerini ele veren sahte argumanlardir.
Gunumuz Turkce sinde safsata kelimesi kusurlu akil yurutme anlamini kaybetmis, yanlis inanc manasinda kullanilir olmustur.
Oysa, safsata, insanin muhakeme yetisinin yanlis yonde kullanimidir ve cogu kez onyargi, ek$ik bilgi, batil inanclar, duygusallik, yersiz gondermeler, acelecilik, ozensizlik, genelleme, duygu somurusu, Turkce yi kotu kullanma gibi sebeplerden kaynaklanir.
---
Musterek Etki (Joint Effect) :
Her ikisi de tek ve gizli nedenin sonuclari oldugu halde birinin digerinin nedeni oldugunun sanilmasi durumu.
Ornek 1:
Atesiniz var, bu nedenle vucudunuzda kirmizi lekeler olusmus.
(Gercekte, kizamik hastaligi ates ve kirmizi lekelere neden olmustur.)
Ornek 2:
Issizligin artmasi gelir dagiliminin daha da bozulmasina neden olmustur.
(Oysa, her ikisinin de nedeni uretim azligidir.)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder