26 Ağustos 2015 Çarşamba

Aydın Uluçam : ARAPLAR İÇİN DİN BİR TİCARİ ARAÇTIR!...

Evet, bence de öyledir.

Oraj POYRAZ(cimcime@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / mehmet_yazici@runbox.com / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA 


Aydın Uluçam : ARAPLAR İÇİN DİN BİR TİCARİ ARAÇTIR!...

19 Temmuz 2015

Araplar umre hariç, sadece hac'dan yılda 20 milyar dolar kazanmaktadırlar. Umre'yi de katınca bu rakam 2-3 misline çıkmaktadır. Alış-veriş ve sair harcamalarla birlikte Arapların toplam hac gelirlerinin yılda 100 milyar dolar olduğu hesaplanmaktadır.

Arabistan'a yılda toplam 10 milyon hacı gitmekte ve bu hacılardan her birisi ortalama 10 bin dolar harcama yapmaktadır. Türkiye'den giden hacı sayısı 100 bin civarındadır ve bu sayı sırada bekleyen 750 bin kişinin içinden diyanet'çe seçilen şanslı olanlardır. Diyanet'nin hac paket ücreti, kurban hariç 2.500.- ila 6.000.- euro arasında değişmektedir. Özel şirketlerin paket fiyatları ise 10 – 15 bin euro arasındadır. Hacılarımızın %60'ı diyanet vasıtası ile hacca gitmektedirler. Türkler hac'ca yılda toplam, yaklaşık 500 bin euro harcamaktadırlar ki bu sadece diyanet ve özel şirket aracılarına ödenen paradır. Tüm harcamalar bu rakamı rahatlıkla 2 misline çıkarmaktadır. İman ve itikat sahibi halkımızın büyük bir çoğunluğunun bu parayı kıt kaynaklarından, tarlasını, karısının altın bileziklerini satarak veya ömür boyu birikimlerini bu uğurda harcayarak yapmakta olduğunu unutmamamız gerekir.

Bilindiği üzere süfli Araplar, Müslüman olmadan önce "Putperest-Pagan"dılar. Yani çok tanrılı din mensubu idiler ve bu tanrıları da putlarla simgeler ve bu putlara tapardılar. Bu tanrılardan sadece 360 tanesi Kabe'de bulunmakta idi. Taptıkları toplam put sayısı binleri geçmekte idi. Bunların en klasikleri; Mekke'deki Lat, Uzza ve Menat'tır ki bu günkü "Şeytan Taşlama" Ritüelinin uzantısı bu putlara tapınmaktan gelmektedir. Araplar salt bu saçma sapan Şeytan Taşlama ritüelinden yılda en az 500 milyon dolar kazanmaktadırlar. Bu kazancın nedeni Arapların bu taşları hacılara tanesi 1 dolardan satıyor olmalarıdır.

İlk gün sadece "Büyük Şeytan"a taş atılır. Bu hacı başına 7 taş demektir. İkinci ve üçüncü günler ise 3 şeytana birden taş atılır ki bu şeytan başına 7 taştan hacı başına 21 taş demektir. Etti mi hacı başına 49 taş yani 49 dolar… Bu sayı'ya+1 gün Mina'da (Şeytan taşlanan yer) geceleyenlerin atması gereken 7 taşı da eklediğinizde eder size hacı başına 70 taş. 10 milyon hacı çarpı 49 dolar, hadi tamamı son 7 taşı atmadığına göre, diyelim ortalama adam başı 60 dolardan yılda toplam 600 milyon dolar sadece taş satmaktan süfli Arabın kasasına girmektedir. Bu taşlar yukarıda gördüğünüz konik kuyunun dibinden toplanır ve tekrar tekrar satılır enayilere.

Arapların kayda değer iki gelir kaynakları daha var ; Hurma gelirleri ve kurban gelirleri… Türkiye, yılda 25 bin tonu bulan hurma ithalatına yılda 20 milyon dolar ödüyor. Bu para Arabistan, İsrail, İran, Tunus ve Filistin'e gitmekte. Büyük payı süfli Araplar alıyor!... Hurma'nın hikmeti ise, hurma tüccarı olan kendisinden 20 yaş büyük ilk karısının işlerini arttırmak üzere fetvalarında "Hurma'nın vecibeleri!" üzerine ettiği laflardır. Yani bir çeşit marketing(pazarlama) taktiği…

Arapların hac ve umre vesilesi ile kurban gelirleri yılda en az 500 milyon dolardır. Bu yılda 3 milyon kurbana tekabül etmektedir. Mekke'deki şeytan taşlama tesislerini ve oraya kısmen tüneller içinden giden yolları, Kabe-i Şerif'e şehrin altından geçilerek ulaşımı sağlayan tünelleri,(ve Suudi Arabistan'da daha bir çok yeri) bir zamanlar İnsan Kaynakları Yöneticisi olarak görev yapmış olduğum STFA (Sezai Türkeş – Feyzi Akkaya) şirketi yapmıştır. Görevim sırasında çölde kesilip çürümeye terk edilen kurban leşlerini inşaat makinelerimiz ile gömdürmek için STFA'ya yüklü paralar öderlerdi. Sonradan, gelen tepkiler üzerine göstermelik buzhaneler açtılar. Bu kurbanların azami %10 kadarını Sudan, Etiyopya, Çad gibi bazı fakir Müslüman ülkelerine hibe etmeye, bazılarına da satmaya başladılar.

Gelelim, Kabe-i Şerif meselesine. Yılda yaklaşık 10 milyon hacı Kabe-i Şerif'i tavaf etmektedir. Kabe-i Şerif, evvelce pagan-putperest Arapların puta taptıkları taştan yapılmış bir ibadethane idi. İçinde ise, taptıkları put olan Hacer-ülEsved bulunmakta idi. Hacer-ülEsved denilen nesne bir meteor'dur, yani atmosferden dünyaya düşerken yanıp kor haline gelmiş bir göktaşıdır. Geri zekalı Araplar gökten düşen bu taşı kutsal sayıp senelerce ona put olarak tapmışlardır. (İşte Kabede parçalanmayan son put da zaten budur. Hacer ül Esved Allahın putudur.  (Oraj POYRAZL2fSIJNoA0xfSNxA)

Peki şimdi ne yapılıyor?

Ayni şey!...

Yukarıda Arapların putlarla simgeleştirip taptıkları tanrılarından 3 tanesinin ismini vermiştim: Lat, Uzza ve Menat. Şimdi sıkı durun, en az bunlar kadar meşhur üç putları daha vardı ki bunların ismi "Sin, Hubil ve Al-İlah'tı. "Allah isminin kaynağı "Al-İlah"tır!...

Son söz: Süfli Arap kültürüne ve onunla doğrudan bağlantılı İslam dinine bulaştığı tarihten bu yana Türkler her alanda geri gitmeye başlamıştır. Yüce Atatürk sayesinde laikliğe ve ilime doğru bir yönelme hareketi yaşamış olsak da bu, maalesef, uzun süreli olamamıştır.

Bu geri gidiş AKP'nin iktidarda olduğu son 14 yıl içerinde önemli ivme kazanmıştır!...

Aydın Uluçam, 19 Temmuz 2015


a45UyF587661-150826131929 Oraj Poyraz <oraj_poyraz@alpinaasia.com>
2015/08/26  14:10 1  39  undefined undefined add_anadoluhareketi@googlegroups.com

 

HAZAN YOLCUSU
. . . . . .
Saclarin yine solgun
Bagrin elemle dolgun
Nereye yolculugun
Yeni bir gurbete mi?
. . . . . .
Ben de bir kuru yaprak
Gibi seninleyim bak
Zulfune takilarak
Oldum gonul veremi
. . . . . .
Gozlerim dolu melal
Yuzun bir ince hilal
Giderken beni de al
Beraberine e mi?

Kemalettin Kamu

Peygamberden mucize istegi
TAHA 133.onlar: (muhammed) bize rabbinden bir mucize getirmeli degil miydi?
Dediler.
Once gelen kitaplardakinin apacik delili (Kur an) onlara gelmedi mi?
YUNUS 20.ona (muhammed e) rabbinden bir mucize indirilse ya!
Diyorlar.De ki: gayb ancak Allah indir.
Bekleyin (bakalim) ben de sizinle beraber bekleyenlerdenim.
ENBIYA 5 hayir, dediler, (bunlar) sacma sapan ruyalardir; bilakis onu kendisi uydurmustur; belki de o, sairdir.(eger oyle degilse) bize hemen, oncekilere gonderilenin benzeri bir ayet getirsin
ENBIYA 6.bunlardan once helak ettigimiz hicbir belde iman etmemisti; simdi bunlar mi iman edecekler?
RA D 7.kafirler diyorlar ki: ona rabbinden bir mucize indirilseydi ya!
(halbuki) sen ancak bir uyaricisin ve her toplumun bir rehberi vardir.

Iran Mektuplari ndan

Eger bir prens, uyruklarini mutlu yasatmak bir yana, onlari bunaltmak ve yok etmek isterse, itaat gerekcesi ortadan kalkar.
Hicbir sey uyruklari baglamaz, hicbir sey onlari prense baglamaz.
Dogal ozgurluklerine geri donerler.
Ingilizler, hicbir sinirsiz gucun mesru olamayacagini, zira bu tip guclerin kaynaginin asla mesru olamayacagini iddia ediyorlar.
Zira diyorlar, bir baskasina kendi uzerimizde, bizim sahip oldugumuz gucten daha buyuk bir guc veremeyiz.
Bizim kendi uzerimizde sinirsiz bir gucumuz yok.
Ornegin, kendi canimizi alamayiz.
O halde diye bagliyorlar, dunyada kimse boyle bir guce sahip degildir.

Montesquieu- nun Iran Mektuplari ndan


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder