31 Ağustos 2015 Pazartesi

Ahmet TAKAN (YENİÇAĞ) : Karayılan, Yüksekova'da mı?

Ahmet TAKAN (YENİÇAĞ) : Karayılan, Yüksekova'da mı?

Bölücü terör örgütü, Yüksekova'da bir hafta önce özerklik ilan etme cüretinde bulundu. AKP, HDP'lilere bakanlık teklifi götürürken onlar ülkeyi bölmekle meşguldü.

Tekrar etmeyeceğim!..Yüksekova'nın terör günlüğündeki yeri malumunuz...

Bölgedeki oldukça güvenilir kaynaklardan çok önemli bir istihbarat bilgisine ulaştım. Kaynağım; "bir haftadır oldukça karışık olan Yüksekova'ya Kandil çetesinin elebaşlarından Murat Karayılan'ın geldiği yönünde çok yoğun bir girdi var" dedi. Ankara'daki kaynaklar bu bilgiye "evet" veya "hayır" diyemedi.

Bu iş sınır ötesi istihbarata sahip (!) MİT'imizin uyuduğu bir esnada gerçekleşmiş olabilir. Ulaştığım bilgilere göre; Karayılan kıvrıla kıvrıla İran sınırından geçerek geldiği Yüksekova'nın hakim bir tepesinden ilçenin belirli yerlerini gözetlemiş ve mahallelerdeki PKK'lıların mevzilerini denetlemiş. Katil Karayılan, Yüksekova'da 8 ilçeyi nasıl bölecekleri, saldırı yöntemlerini konusunda toplantı yapmış. Sözüm ona bu ziyaret iki günde 25 ölü olmak üzere 17 yaralı zayiat veren PKK'lılara moral olsun diye yapılmış.

Bana kadar ulaşan bu bilgileri herhalde Ankara'da birileri araştırıyordur veya araştırır. Terör bölgesindeki sınırlarımıza daha etkin bir şekilde tedbirler alınmalı. Coğrafi şartlar çok çetin. Bunun için Ankara'da yeni yöntemler üzerinde duruluyor. Özellikle Şemdinli ve Yüksekova gibi çok hassas bölgelere mini kalekol tarzı kulekollar üzerinde çalışmalar yapılıyor. Şöyle; gözetleme ve engelleme maksadıyla belirli aralıklarla kurulacak kulekollar 1 takım askerin 7/24 görev yapması ve ihtiyaçlarının karşılanabileceği şekilde inşa edilecek. Bu kuleler birbirini görebilecek ve bir çatışma anında birbirine rahatlıkla destek sağlayabilecek şekilde olacak.

Yüksekova'da askerimizin diğer güvenlik güçleriyle birlikte gerçekleştirdiği operasyonlarına gelecek olursak;

İlçede, 20 gün önce başlayan ve şiddetini artırarak devam eden çatışmalar sonunda hendek kazma ve bombalı tuzakların büyük bölümü bertaraf edildi. Sabahlara kadar süren operasyonlarda güvenlik güçleri ile teröristler arasında ağır silahlarla çatışmalar yaşandı. Bazı detaylar ise şöyle; 50'den fazla tuzaklanmış patlayıcı imha edildi, 35 civarında hendek ve barikat temizlenerek mahalle yolları ulaşıma açıldı. Başarılı operasyonlar esnasında çok sayıda kanas, snaypır zırh delici roket ve roket atar başlığı, uzun namlulu Keleş ele geçirildi. Çatışmalarda teröristler çok sayıda roket atar Docka ile güvenlik güçlerine saldırdı. Dikkat çeken durum ise teröristlerin burayı Suriye'ye benzeterek Doçkayı bir aracın arkasına monte ederek kullanması ve saldırması!..

Güvenlik güçleri kaç terörist ile çatıştı?..

Terör örgütü Yüksekova'da 200 terörist, 500-700 civarında milis ile özerkliği oturtma planları yaptı. Terör örgütü her zamanki kahpeliğiyle yine çocuk yaştakileri sahaya sürdü,sivilleri canlı kalkan olarak kullandı. Canlı kalkan arasından güvenlik güçlerine ateş açıldı. Yüksekova'da örgütün lider kadrosundan 3 ismin öldürüldüğü de gelen bilgiler arasında.Hainler leşlerini çarşaflara koydurarak canlı kalkan olarak kullandıkları sivillere taşıtıp,kaçırdılar.

Terör örgütü PKK, "vur kaç, yak kaç" tan sonra "kur kaç" taktiğini hayata geçirdi. Terör örgütü bilindiği gibi bir çok il ve ilçede eş zamanlı özerklik ilan etti ve devletin hiçbir kurumunu tanımayarak baş kaldırı açıklamaları yaptırdı. Ancak işin garibi özerklik ilan eden birçok başkan ve eş başkan açıklamalardan sonra soluğu Kandil'in himayesinde aldı.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde de aynı durum yaşandı. Bir çok olayda "vur kaç" ve "yak kaç" sistemi ile çalışan terör örgütü, Belediye eş başkanlarına yaptırdığı açıklamalardan sonra eş başkanlar kayıplara karıştı. "Kur Kaç" taktiğini izleyen Yüksekova Belediyesi Eş Başkanları Tacettin Safalı ve Ruken Yetişkin'in açıklamadan hemen sonra soluğu Kandil'de aldığı bildiriliyor.

Karayılan'da sınırdan sızıp topraklarımız içinde denetlemeler yapıyorsa, AKP/HDP Hükümetinin kerameti elbette yakın zamanda ortaya çıkacaktır.

Sayın Bakanlar; Tuğrul Türkeş ile Yalçın Topçu bu konulardaki yorumlarını kamuoyu ile Meclis'te yemin etmeden mi yoksa yeminden sonra mı paylaşırlar!..


a45UyF587661-150831104957 Mehmet Yazici <mehmet_yazici@runbox.com>
2015/08/31  11:00 1  39  undefined undefined add_anadoluhareketi@googlegroups.com

 

KARMAKARISIK
. . . . . .
Bir okla yarali kalbim,
Boyacinin sandiginda;
Guvercinim kagit helvasinda;
Sevgilim kayigin burnunda;
Yarisi balik,
Yarisi insan;
In miyim?
Cin miyim?
Ben neyim?

Orhan Veli KANIK

Esma Bintu Ebi Bekr radiyallahu anhuma anlatiyor:
Bir kadin Resulullah aleyhissalatu vesselam a gelerek:
(Ey Allah in Resulu!)
Birimizin camasirina hayiz kani bulasinca ne yapmalidir?
diye sordu.
Aleyhissalatu vesselam:
Once kazir, sonra parmak ucuyla bulasan yeri yikar, sonra da (kan gorulmeyen yere) su ciler buyurdu.

Buhari, Hayz 9, Vudu 63; Muslim, Taharet 110, (291); Muvatta, Taharet 103, (1, 60, 61); Ebu Davud, Taharet 132, (360, 361, 362); Tirmizi, Taharet 104, (138); Nesai, Taharet 185, (1, 155).
Hadis No: 3493

Dunyanin dort bir tarafindaki askeri mezarliklar tanrinin yanlarinda olduguna inandirilmis, beyni yikanmis olu askerlerle doludur.

George Carlin


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder