27 Ağustos 2015 Perşembe

Prof. Dr. Süleyman Çelik : AKP ÜLKEYİ BÖLÜNMEYE GÖTÜRÜYOR

Prof. Dr. Süleyman Çelik : AKP ÜLKEYİ BÖLÜNMEYE GÖTÜRÜYOR

Şehit Astsubayımız Kenan Ceylan Alevi olduğu için, ailesi cenaze namazını Zile Cemevi'nde kılmak istemiş. Fakat AKP milletvekilleri cemevine gitmek istememiş. Bunun üzerine cenaze kaymakamlık önüne getirilmiş ve orada ikinci bir cenaze namazı kılınmış. İnançlara saygısızlıkları nedeniyle AKP milletvekillerini ve onlara uyan başta Zile Kaymakamı olmak üzere protokol mensuplarını kınıyorum.

AKP, Alevi- Sünni, İnançlı- İnançsız, Dinci- Laik, Türbanlı- Başı açık, İçki içenler- İçmeyenler, namaz kılanlar- kılmayanlar, oruç tutanlar- tutmayanlar, mayo giyenler - haşema giyenler vs. gibi farklı inanç ve yaşam tarzlarına sahip insanlarımızı birbirlerine düşürerek bölücülük yapıyor ve ülkemizi çok tehlikeli bir iç savaşa sürüklüyor. Protokole dahil zevat da AKP'lilere uyarak bölücülüğe alet oluyor. Ne demek iki ayrı cenaze namazı. Cemevindeki törene neden katılmıyorlar.

AKP'liler seçimde, kaybettikleri oyları geri kazanabilmek için, ayrımcılığı iyice körükleyecekler ve yurdumuzu Suriye'ye benzetecekler. Çünkü bunların ilkesi; "ya devlet başa, ya kuzgun leşe." Fakat kuzgunların/çakalların önüne kendi leşlerini değil, Türkiye'yi atmaktan çekinmeyecekler.

Aleviliği mezhep, cemevlerin ibadethane kabul etmiyorlar. Size ne? Laik demiyorum (laikliği anlayacak bilgi ve birikimden yoksunsunuz), eğer inançlara saygılı iseniz, herkes istediği/ anladığı gibi inanır, istediği yerde ibadet eder. Örneğin, adam "puta inanıyorum" der, bir put yapar ve ona tapınır. Bu sizi hiç ilgilendirmez.

"Alevi" sözcüğünü hakaret olarak kullanıyorlar. Nitekim, şehit kardeşinin başında isyan eden Yarbay Alkan'a hayasızca ve ahlaksızca saldıran köpekler, "Alevi olduğunu iddia ederek" güya aşağıladılar.

Alçaklar! İşte görüyorsunuz; Aleviler vatan için canlarını verip şehit oluyorlar. Sizin imamlarınızın çocukları gibi çürük raporu alarak, ya da bedel ödeyerek askerden kaçmıyorlar.

İmamlarınız "Türküm" demek bir yana, Türk sözcüğünü ağızlarına bile almıyor. Oysa Aleviler "biz katıksız, karışıksız, saf Türküz" diyorlar. Haklılar. Çünkü Yavuz Selim'in (hani imamlarınızın 3. köprüye adını verdiği sultan) yaptığı katliamdan canlarını kurtarmak için yolu, izi olmayan uzaklara saklanmışlar ve Cumhuriyet'e kadar içlerine kapanarak dışarıya kapalı bir hayat sürmüşler. Dışarıdan kız alıp vermemişler ve saflıklarını korumuşlar.

Sağduyulu yurttaşlar! Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursanız olun, iç barışımız için, birlik ve bütünlüğümüzü korumak için bu seçimde AKP'ye oy vermeyin. Bunları başımızdan atmazsak ülkemize huzur gelmeyecek, bölünmekten kurtulamayacağız. Suriyelilerin durumunu görün. Onlar gibi olmak, sığınacak ülke aramak ister misiniz? Unutmayın ki "vatanını kaybeden, onuru ve namusu dahil, her şeyini kaybetmekten kurtulamaz."


a45UyF587661-150827162308 Oraj Poyraz <cimcime@neomailbox.net>
2015/08/27  19:00 1  39  undefined undefined add_anadoluhareketi@googlegroups.com

 

BAYRAM
. . . . . .
Kargalar, sakin anneme soylemeyin!
Bugun toplar atilirken evden kacip
Harbiye nezaretine gidecegim.
Soylemezseniz size macun alirim,
Simit alirim, horoz sekeri alirim;
Sizi kayik salincagina bindiririm kargalar,
Butun zipziplarimi size veririm.
Kargalar, ne olur anneme soylemeyin!

Orhan Veli KANIK

Bu boyledir; onlari iri siyah gozlu hurilerle eslendiririz.

Duhan/44/54.
Cennette cinsel yasama iliskin mustulu haberlerden.

Safsata [( Ing:Fallacy), (Osm;Kiyasi-i batil)], bir dusunceyi ortaya koyarken ya da anlamaya calisirken yapilan yanlis cikarsamalarin tamamina safsata denir.
Safsatalar, ilk anda gecerli ve ikna edici gibi gozuken ancak yakindan bakildiginda kendilerini ele veren sahte argumanlardir.
Gunumuz Turkce sinde safsata kelimesi kusurlu akil yurutme anlamini kaybetmis, yanlis inanc manasinda kullanilir olmustur.
Oysa, safsata, insanin muhakeme yetisinin yanlis yonde kullanimidir ve cogu kez onyargi, ek$ik bilgi, batil inanclar, duygusallik, yersiz gondermeler, acelecilik, ozensizlik, genelleme, duygu somurusu, Turkce yi kotu kullanma gibi sebeplerden kaynaklanir.
---
Vurgulama Safsatasi (Fallacy of Accent) :
Birden fazla yoruma musait olan ifade veya cumleden cikarilan yargi.
Ornek 1:
Calis baban gibi esek olma.
1-(Calis baban gibi, esek olma)
2-( Calis, baban gibi esek olma)
Ornek 2:
Bu kucuk bir felaket.
1-(Olay kucuk bir felaket)
2-(Bu cocuk bir felaket)
Ornek 3:
Ali, daha baska bir Kemal Sunal filmi gormek istemedigini soyledi.
Bu yuzden ona baska bir Kemal Sunal filmi gostermeyecegiz;
Zubuk filmini tekrar tekrar seyrettirecegiz.
Guncel Ornek 1:
Sayin Cumhurbaskani, laik, demokratik cumhuriyeti ve ulke butunlugunu koruyucu yaptirimlari daha etkili kilmak amaciyla hazirlanan KHK yi geri yollamistir.
( 11.8.2000, Radikal Gazetesi)
Bulent Ecevit, fikrini iki farkli vurgu yapildiginda iki farkli anlasilacak sekilde ifade etmistir.
Amaciyla kelimesine vurgu yaparsak, laik, demokratik cumhuriyeti ve ulke butunlugunu koruyucu yaptirimlari daha etkili kilmak cumhurbaskaninin amaci, hazirlanan kelimesine vurgu yaparsak bu KHK yi hazirlayanlarin amaci olarak anlasiliyor.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder