10 Kasım 2017 Cuma

4 ÜLKE VATANDAŞLARINI GERİ ÇAĞIRDI... LÜBNAN'DA SAVAŞ KORKUSU!

Bilmem artık istihbaratçı falan olmaya gerek var mı?
Gazete yazmış, İsrail demiş, Lübnan'a şok saldırı hazırlığı yapıyor demiş.
İsrail, Bahreyn, Kuveyt ve Suudi Arabistan vatandaşlarını ülkeyi terk etmeye çağırdı demiş.
Daha ne desin?
Şimdi ben bunları okuyup, İsrail Lübnan'a saldıracak desem, bu büyük bir feraset olur mu?

Bu vakitten sonra konuşulması ve yazılması gerekenler şunlar.
Türkiye ne diyecek, ne yapacak?
Kimlerle, hangi konularda, ne şekilde ittifak edecek?

Unutulmaması gereken şey, ABD, İsrail ittifakını bu yola iten şey Türkiye'nin Irak ve Suriye'de Rusya, İran'la birlikte, Irak ile Suriye'nin yasal merkez hükumetleriyle işbilirliği içine girmiş olmasıdır.
Dikkat edin, ABD, İsrail paktına dahil olan Suudileri saymadım.
Çünkü onlar bir ittifakın üyesi değiller, onlar bu ittifakın bölgede kullandığı pek çok işbirlikçi hanedan, rejiim, diktatör kalabalığından bir tanesidir.

ABD-İsrail bölgede Kürtleri(PKK/PYD)'yi Türkiye'ye açıkça tercih etmişler, Türkiye'de buna karşı siyasi ve askeri tavrını ortaya koymuştur.
Bu tavır, Irak, ve Suriye'de İran, ve Rusya etkisinin artmasını, ABD ve İsrail etkisinin ise azalmasını sağlamıştır.
Bu B.O. Projesi ve bundan İsrail ve ABD'nin beklentilerinin ciddi şekilde aksamasına sebep olmuştur.
Şimdi ortaya çıkan bu tıkanıklığın aşılması için yeni ve şiddetli adımlar atılmak zorundadır.

Elbette ufukta gözüken Lübnan harekatı, Katar ve Yemen harekatları tıpkı Irak ve Suriye operasyonları gibi sonuçları itibariyle yine ülkemizi sıkıntıya sokacak cinsten operasyonlardır.
Amerikan-İsrail güçlerinin tam olarak sınırlarımızdan uzaklaştırılmalarından sonra ve bunların vekilleri olan Kürt güçlerinin tam olarak her iki ülkede merkez yönetimlere boyun eğdirilmesinden sonra biz rahat edebiliriz.
Ancak, yine de yangının odak noktasının bizim sınırlarımızdan Yemen, Katar, Lübnan gibi daha uzak mesafelere taşınması elbette bizim lehimizedir.

Katar'a düzenlenmesi beklenecek, harekat sırasında bizim orada bulunan askeri üssümüzün korunması ve Katarlılara verdiğimiz garantilerin bizim tarafımızdan nasıl karşılanacağı sorunu vardır.
Bu üssü ve Katar hanedanını ve statükosunu korumak uğruna sınırlarımızdan çok uzakta, kara, deniz, hava köprüsü kurma imkanı olmayan bir askeri harekata girişecek miyiz?
Bu amaçlar için bu ülkenin hemen sınırında bulunan Suudi ve ABD askeri güçlerine bu üslerde bulunan ancak sembolik güç denebilecek miktardaki askerlerimizle direnecek miyiz?
Bunlar mana göre kolay cevabı olan sorular, ama hükumetin de düşünmesi gereken cevaplar.

İran ve Rusya ile Suriye, Irak'da her iki ülkenin kuzeyine ilişkin sürdürdüğümüz işbirliğinin İran-Yemen-Katar-Lübnan bağlantılı çatışmalarda bizim duruşumuzu nasıl etkilemesi gerekir?

Bütün bu çatışmalarda nasıl olabildiğince nötral ve uzak kalabiliriz?
Bence en önemli soru bu olmalı.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


4 ÜLKE VATANDAŞLARINI GERİ ÇAĞIRDI... LÜBNAN'DA SAVAŞ KORKUSU!

10.11.2017

2006 yılında İsrail'in ağır saldırısına uğrayan Lübnan yeniden savaş korkusu yaşamaya başladı. 4 ülke vatandaşlarına Lübnan'ı derhal terk etmeme çağrısında bulundu.

İsrail Lübnan'a şok saldırı hazırlığı yaparken Bahreyn, Kuveyt ve Suudi Arabistan, Lübnan'daki vatandaşlarının ülkeyi derhal terk etmelerini istedi. Alarma geçen Hizbullah ise Suriye'deki militanlarını çekerek İsrail sınırına yığıyor. Lübnan da başbakanını arıyor. Ülke yetkilileri, 4 Kasım'da Riyad ziyaretinde başbakanlıktan istifa eden Hariri'nin Suudi Arabistan'da rehin tutulduğuna inanıyor.

İsrail Lübnan'a şok saldırı hazırlığı yaparken BAE, Bahreyn, Kuveyt ve Suudi Arabistan, Lübnan'daki vatandaşlarının ülkeyi derhal terk etmelerini istedi.

ACİL KODUYLA GERİ ÇAĞIRDI

İsrail'in Hizbullah'ı en zayıf konumundayken, güçlerinin önemli bir kısmı Suriye ve Irak'tayken, vurmaya hazırlandığını düşünerek acil koduyla Suriye ve Irak sathına yaydığı militanlarını Lübnan'a geri çağırdı. Hizbullah'a bağlı bazı grupların şimdiden ülkeye döndüğü değerlendiriliyor. Militanlar, Lübnan topraklarının yüzde 65'ine girmeyi ve Hizbullah üslerini ele geçirmeyi hedefleyen İsrail sınırına kaydırıldı. Esed rejiminin DEAŞ'ın ülkedeki son kalesi olan Ebu Kemal kentinin kontrolünü ele geçirmesi Hizbullah'ın güç kaydırmasını kolaylaştıran etkenler arasında yer alıyor. Öte yandan Hariri'nin görevine geri dönmek için, Hizbullah milis güçlerin Suriye ve Irak'tan geri çekilmesini, şart koştuğu yorumları da kimi Arap kaynakları tarafından dillendirildi.

4 ülke vatandaşlarını geri çağırdı... Lübnanda savaş korkusu

HARİRİ MUAMMASI

Lübnanlı yetkililer, 4 Kasım'da Riyad ziyaretinde başbakanlıktan istifa eden Saad Hariri'nin Suudi Arabistan'da rehin tutulduğuna inanıyor. Hariri'nin Riyad'dan havalanan uçağının önceki gece Lübnan'a inmesi fakat içinden Hariri'nin çıkmaması da bu spekülasyonları güçlendirdi. Lübnan kaynakları Hariri'nin Beyrut'taki ikametgahının çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındığını belirtti. Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun da, Hariri'nin istifasını ülkeye dönerek kendisine gerekçeleriyle birlikte sunmadan kabul etmeyeceğini açıklayarak bir süredir yurt dışında olan başbakanı ülkeye davet etti. Lübnan'daki Müstakbel Hareketi yetkilileri de Hariri'ye ülkeye dön çağrısı yaptı.

YOĞUN TRAFİK DİKKAT ÇEKTİ

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Hariri'nin ülkeyi terk etmekte özgür olduğunu belirtmişti ancak Hariri, Beyrut'a dönmedi. İstifasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri'ne de giden Hariri, ardından yeniden Riyad'a dönmüştü. Öte yandan Hariri'nin istifa sonrası yoğun bir görüşme trafiği içine girmesi dikkati çekiyor. Hariri, son üç gün içinde BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan, AB Delegasyonu Başkanı Michele Cervone D'urso, ABD'nin Suudi Arabistan Maslahatgüzarı ve İngiltere ile Fransa'nın Riyad büyükelçileriyle ile bir araya geldi.

http://www.hurriyet.com.tr/4-ulke-vatandaslarini-geri-cagirdi-lubnanda-savas-korkusu-40640187?utm_source=email&utm_medium=newsletter&utm_channel=Mail&utm_content=kutu5_baslik

 
a45UyF587661-171110145020 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/11/10  16:04 1  39  3-ekim-dernegi@googlegroups.com


 

Ben bir ateistim hepsi bu.
Ben birbirimize karsi iyi olmaktan baskalarina yardim etmekten baska bir seye inanmiyorum.
Katharine Hepburn

Nebe Suresi 31.
-33.Ayeler:

Suphesiz takva sahipleri icin de basari odulu vardir;
bahceler, baglar, gogusleri tomurcuk gibi kabarmis yasit kizlar.

Kur an-i Kerim in bazi ayetlerine iliskin mazeretler:
1- Bu ayetler yanlis tercume edilmis!
2- Bu ayetler yanlis anlasilmaya musait yani herkes anlayamaz!
3- Bu ayetler zaman asimina ugradi yani bugun gecersiz!
4- Bu ayetler cag disi yani Islam da reform yapilmasi lazim!
5- Bu ayetlere iman etmek imkansiz ama yine de ben bir muslumanim!

Mazeretlerin Cevaplari:

1- Diyanet Vakfi Meali ni, konularinda uzman Ilahiyatci Heyet hazirladi. En cok itibar edilen meal. Heyetteki herkesin yanlis tercume yapmasi imkansiz. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
2- Kur an-i Kerim i herkesin anlayabilecegine dair ayetler var* ve zaten bu sebeple indirilmis . Tersi ise adaletsizlik olur cunku herkesin anlayamayacagi ve yanlis anlasilmaya musait bir kutsal kitap gondermek Allah a yakismaz. Bir sakinca da sudur; Muslumanlara siz Kur an i anlamazsiniz, sadece biz anlariz diyen ruhban sinifi olusur ki Islam da ruhbanlik haramdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
3- Kur an in, kiyamete kadar , cihansumul(evrensel) yani her zaman ve her yerde hukmunun gecerli olduguna inanmak farzdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
4- Allah 21. yuzyilin hayat sartlarini ve yasam bicimini ezelden beri bildigine gore Allah in bu durumu hesaba katmadigi ni iddia etmek Allah a karsi cok buyuk bir iftiradir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
5- Bu ayetlere iman etmeyenin adi Musluman degil Kafir dir.** Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.

*Bakiniz: Nahl Suresi 89. Ayet, Enam Suresi 38. Ayet, Maide Suresi 15. Ayet, Hac Suresi 16. Ayet.
**Bakiniz: Bakara Suresi 85. Ayet ve Maide Suresi 44. Ayet.

Dunyanin dort bir tarafindaki askeri mezarliklar tanrinin yanlarinda olduguna inandirilmis, beyni yikanmis olu askerlerle doludur.

George Carlin


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder