7 Temmuz 2021 Çarşamba

‘BU KADINA AĞZININ PAYININ VERECEK BİR YETKİLİ YOK MU!’

Yüce Megaloman, yetenekli ve usta yalancı Galaksi Liderimizden bu konuda bir tirad duymadık.
Alışmıştık hani..
Eyyyyy Avrupa diye başlayan meydan okumalarına....
Malum adam başkanlık rejiminde ülkenin en yetkili ve en sorumlu kişisin.
O konuşmayacak da kim konuşacak?

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

'BU KADINA AĞZININ PAYININ VERECEK BİR YETKİLİ YOK MU!'

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın Danışmanı Sabahattin İsmail Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in AB'nin Kıbrıs'ta iki devletli bir çözüm önerisini asla kabul etmeyeceğini söylemesine Ankara'dan güçlü bir itiraz gelmediğini söyledi. İsmail en etkili yanıtın KKTC'nin tanınmasının sağlanması olduğunu vurguladı.

Güncellendi: 07 Temmuz 2021 19:28

Avrupa Parlamentosu'nda Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli ve Avrupa Birliği (AB) dönem Başkanlığını yürüten Slovenya Başbakanı Janez Jansa ile ortak basın toplantısında KKTC karşıtı açıklamalar yaptı.

Von der Leyen AB'nin Kıbrıs'ta iki devletli bir çözüm önerisini asla kabul etmeyeceğini söyledi.

Leyen'e yanıt AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik şunları söyledi:

"Başka açıklamaları da okuyorum. Avrupa Birliği iki devletli çözüme meşru bakmıyorsa hangi çözüme meşru bakıyor? Hangi çözüme meşru baktıklarını biliyoruz. 2004'te Burgenstock'ta Cumhurbaşkanımız başbakanken katıldığı toplantıda ben oradaydım. Verilen sözlerin ne olduğunu biliyoruz. Hem Türkiye hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti iki eşit topluma ve iki eşit iradeye dayanan bir devlet kurulması için 'Evet' kampanyası yaparken hem Yunanistan'da hem Güney Kıbrıs'ta 'Hayır' kampanyası yapıldı. Hatta Burgenstock sonrasında çok iyi hatırlıyorum kilise doğrudan aforoz etme tehdidinde bulundu Güney Kıbrıs'ta 'evet' vereceklere. O zamanki Avrupa Komisyonu Başkanı yani Von der Leyen'in selefi Portekiz eski başbakanı Barroso'ydu. Barroso'nun dediği şey şuydu; 'Eğer siz 'evet' kampanyasına destek verirseniz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti destek verirse ama karşı taraf başka türlü davranıp çözüm çıkmazsa biz Avrupa Birliği olarak Kuzey Kıbrıs'a karşı bütün yaptırımları kaldıracağız. ' Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sözünü tuttu. Türkiye Cumhuriyeti sözünü tuttu. Yunanistan ve Güney Kıbrıs sözünü tutmadı. Buna rağmen tuttular sınır sorunu olan bir ülkeyi Avrupa Birliği üyesi yapmama kuralını ihlal ettiler. Güney Kıbrıs'ı aldılar. Bu sorunu Güney Kıbrıs'ın şımarıklığına maksimalist yaklaşımlarına ve dayatmalarına teslim ettiler. Bu Avrupa Birliğinin yanlış kararıdır. Şimdi yanlış yaptıkları kararın düzeltilmesini Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden beklemesinler. "

'YALVARDIK DİNLEMEDİNİZ'

Çelik'in "Kıbrıs'ta iki devletli çözümden başka bir yol kalmadı" sözlerini değerlendiren KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın Danışmanı Sabahattin İsmail KKTC'nin tanınmasına yönelik çalışma yapılması gerektiğini vurguladı:

"Bunu 2004 Annan Planı'nın Rumlar tarafından reddedilmesinden hemen sonra söyleyip tanınma kampanyası başlatacaktınız. Denktaş ve O'nun çalışma arkadaşları olarak bunun için yalvardık. Dinlemediniz. O tarihi fırsat heba oldu. 17 yıl kaybettik bari şimdi resmen tanınma isteyin. "

'YA TANINMASI SAĞLANMALI YA DA…'

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İsmail Leyen'in sözlerine ilişkin hükümete "Bu kadına ağzının payını verecek bir yetkili yok mu? Sözlü değil fiili yanıt verilmeli: Ya bir grup dost ülkenin KKTC'yi toplu tanıması sağlanmalı ya da Türkiye-KKTC arasında özerk devlet modeline geçilmeli. KKTC dışişleri savunma ulaşım ve enerjide TC'ye bağlı içte özerk olmalı" çağrısı yaptı.

https://www.veryansintv.com/bu-kadina-agzinin-payinin-verecek-bir-yetkili-yok-mu

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Guc bir arac degildir, amactir.
Bir insan, bir devrimi korumak icin diktatorluk kurmaz diktatorlugu kurmak icin devrim yapar.
Eziyetin amaci eziyettir.
Iskencenin amaci iskencedir.
Gucun amaci guctur.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Kilisedeki kutsal muzik hepimizi inancli birer insan yapabilir, ancak vaizler dengeyi saglayan etmen olarak dusunulmelidir.

MCLAUGHLIN,MIGNON (1913-1983) ABD'li yazar ve editor.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 60 Tuzel kisiler hakkinda guvenlik tedbirleri

1) Bir kamu kurumunun verdigi izne dayali olarak faaliyette bulunan ozel hukuk tuzel kisisinin organ veya temsilcilerinin istirakiyle ve bu iznin verdigi yetkinin kotuye kullanilmasi suretiyle tuzel kisi yararina islenen kasitli suclardan mahkumiyet halinde iznin iptaline karar verilir.
2) Musadere hukumleri yararina islenen suclarda ozel hukuk tuzel kisileri hakkinda da uygulanir.
3) Yukaridaki fikralar hukumlerinin uygulanmasinin islenen fiile nazaran daha agir sonuclar ortaya cikarabilecegi durumlarda hakim bu tedbirlere hukmetmeyebilir.
4) Bu madde hukumleri kanunun ayrica belirttigi hallerde uygulanir.
UCUNCU BOLUM
Cezanin Belirlenmesi ve Bireysellestirilmesi Cezanin belirlenmesi MADDE 61. - 1 Hakim somut olayda
a Sucun islenis bicimini
b Sucun islenmesinde kullanilan araclari
c Sucun islendigi zaman ve yeri
d Sucun konusunun onem ve degerini
e Meydana gelen zarar veya tehlikenin agirligini
f Failin kast veya taksire dayali kusurunun agirligini 8981
g Failin guttugu amac ve saiki
Goz onunde bulundurarak islenen sucun kanuni taniminda ongorulen cezanin alt ve ust siniri arasinda temel cezayi belirler.
2) Sucun olasi kastla ya da bilincli taksirle islenmesi nedeniyle indirim veya artirim birinci fikra hukmune gore belirlenen ceza uzerinden yapilir.
3) Birinci fikrada belirtilen hususlarin sucun unsurunu olusturdugu hallerde bunlar temel cezanin belirlenmesinde ayrica goz onunde bulundurulmaz.
4) Bir sucun temel sekline nazaran daha agir veya daha az cezayi gerektiren birden fazla nitelikli hallerin gerceklesmesi durumunda
temel cezada once artirma sonra indirme yapilir.
5) Yukaridaki fikralara gore belirlenen ceza uzerinden sirasiyla tesebbus istirak zincirleme suc haksiz tahrik yas kucuklugu akil hastaligi ve cezada indirim yapilmasini gerektiren sahsi sebeplere iliskin hukumler ile takdiri indirim nedenleri uygulanarak sonuc ceza belirlenir.
6) Hapis cezasinin suresi gun ay ve yil hesabiyla belirlenir. Bir gun yirmidort saat bir ay otuz gundur. Yil resmi takvime gore hesap edilir. Hapis cezasi icin bir gunun adli para cezasi icin bir Turk Lirasinin artakalani hesaba katilmaz ve bu cezalar infaz edilmez.
7) Ek 29 6 2005 – 5377 7 md.Sureli hapis cezasini gerektiren bir suctan dolayi bu madde hukumlerine gore belirlenen sonuc ceza otuz yildan fazla olamaz.
8) Ek 29 6 2005 – 5377 7 md. Adli para cezasi hesaplanirken bu madde hukmune gore cezanin belirlenmesi ve bireysellestirilmesine yonelik artirma ve indirimler gun uzerinden yapilir. Adli para cezasi belirlenen sonuc gun ile kisinin bir gun karsiligi odeyebilecegi miktarin carpilmasi suretiyle bulunur.
9) Ek 6 12 2006 – 5560 1 md. Adli para cezasinin secimlik ceza olarak ongoruldugu suclarda bu cezaya iliskin gun biriminin alt siniri o suc tanimindaki hapis cezasinin alt sinirindan az ust siniri da hapis cezasinin ust sinirindan fazla olamaz.
10) Kanunda acikca yazilmis olmadikca cezalar ne artirilabilir ne eksiltilebilir ne de degistirilebilir.12



- - - - - - - - - - - - -
Riza Tevfik

Fikrimi sarsmadi simdiye degin
Arsizca sozleri bilmem ne beyin
Bana cifte atan saskin esegin
Kendi ciftesiyle beli kirilir

- - - - - - - - - - - - -
0
- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder