24 Şubat 2011 Perşembe

Anguslarda deli dana tehlikesi.....

Ey AKP kadroların oy veren vatandaşım, sen oy kullanmayı çocuk oyunu mu sandın.
Ey AKP iktidarına oy veren mütedeyyin köylüm, sen sandık başında hem sana karşı ithalatçı hısım/akraba ve yandaşları tercih eden bir iktidarı hem çöken hayvancılık ve tarım sektörünü, hem de ithal hastalıkları onaylamış oldun.
Herkesden önce sen kendi kendini harcadın.
Eğer velvki (?) satanist bile olsa, işini düzgün yapan bir kadroya oy vermiş olsaydın durumun çok daha iyi olurdu.

Sana ne başbakan günde kaç rekat namaz kılarmış, cumhurbaşkanı oruç tutarmış ya da tutmazmış, maliye bakanının eşi türbanlıymış, içişleri bakanı asla içki içmezmiş?
Senin menfaatlerinle bunların ne ilgisi var?
Sen devletine yöneticisi mi arıyorsun, yoksa tekkeye derviş mi?

Şimdi sapla samanı karıştırmanın cezasını çek bakalım.
Hem fukara ol, hem işsiz ol, hem ananı al da git, hem de askerde yan gelip yatma, hem de kendi ülkende yabancılara köle ol, hem de senin seçtiğin siyasiler seni ülkedeki işsizlikle tehdit etsin.
Ve hem de iki ya da on yıl sonra elin ayağın titremeye başladığında, ayakta duramaz hale geldiğinde, DELİ DANA hastası olduğunda,  artık AKP kadrolarını bulur hesap sorarsın.

İnşallah, hayırlısıyla, hamdolsun.

Kendi düşen ağlamaz..


Deli dana alarmı!

İmha edin uyarısı geldi:Yakın ya da gömün
Et fiyatlarındaki yükselişi durdurmak için hükümetin yurtdışından canlı hayvan ithalatı yoluna gitmesinin ardından başlayan “deli dana hastalığı riski” tartışması sürüyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 81 il valiliği aracılığıyla tarım il müdürlüklerine “acele” ibareli bir yazı göndererek, ithal edilen büyük ve küçükbaş hayvanların sakatatlarının tüketilmemesi, satılmaması ve imha edilmesini istedi. Tarım Bakanlığı, söz konusu uyarının “deli dana” hastalığının bulunmasıyla bir ilgisi olmaksızın, etiket/avrupa_birliği" class="LinkBodyKeywords">Avrupa Birliği ve Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı’nın tavsiyeleri doğrultusunda “sadece bir tedbir olarak gerçekleştirildiğini” açıkladı.

İL MÜDÜRLÜKLERİ UYARILDI

Bakanlık Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından aralık ayında Türkiye genelindeki bütün Tarım İl Müdürlüklerine gönderilen yazıda, “Bilindiği üzere ithal edilen kasaplık canlı büyükbaş ve küçükbaş hayvanların mezbahalarda spesifik risk materyali olarak adlandırılan beyin, göz, spinal kord (omurilik ve omurilik sıvısı), tonsil (bademcik) ve distal ileum (ince bağırsağın ucu) imha edilmesi ve takibi, hastalık riski taşıması nedeniyle büyük önem taşımaktadır” denildi.

İMHA EDİN

Bakanlık yazısında da ithal edilen her yaştaki sığır cinsi kasaplık hayvanların, beyin, göz, spinal kord, tonsil ve distal ileum’ları ile her yaştaki koyun cinsi hayvanların; dalak ve ileumlarının en kısa sürede imha edilmesi istendi. 12 aylıktan büyük hayvanların ise beyin ve gözleri dahil, kafatası, tonsiller ve spinal kordlarının aynı şekilde imha edilmeleri gerektiği vurgulandı.

KULUÇKA SÜRESİ 2-10 YIL

Deli dana hastalığı; sığırdan sığıra, insandan insana, sığırdan insana ve hayvanlar arasında yakın temasla bulaşmıyor. Hastalık, sığır yemlerine hastalıklı hayvanın özellikle beyin ve omurilik gibi sakatat ile tüketilmeyen kısımlarının konulmasıyla bulaşıyor. Hastalıklı hayvanın etinin ya da et ürünlerinin tüketilmesiyle insana geçiyor. İlk deli dana hastalığı, 1986’da İngiltere’de görüldü. Kuluçka dönemi 2- 10 yıl arasında değişiyor. İngiltere’de 2000’de 14 yaşındaki bir genç, hastalık bulaştıktan 2 yıl sonra öldü.

‘İlave önlemler alıyoruz’

“Deli dana” tartışmasına ilişkin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, önceki gün bir açıklama daha yaptı. İthal hayvanlarla ilgili olarak insan ve hayvan sağlığı açısından sorun bulunmadığı vurgulanan açıklamada, “Kasaplık ve besilik hayvanların ithalatının BSE hastalığı (deli dana) görülmeyen ve diğer hayvan hastalıkları nedeniyle herhangi bir kısıtlama uygulanmayan ülkelerden izin verilmektedir” denildi. Bakanlık, ithal hayvanların yüzde 5’inin kesim sonrası BSE Testi’ne tabi tutulduğunu belirtirken, “Şu ana kadar hastalık tespit edilmedi” dedi. Açıklamanın devamında, “Kasaplık olarak ithal edilen sığırların belli kısımlarının imhası, BSE hastalığı ile bir ilgisi olmaksızın, AB ve Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı’nın tavsiyeleri doğrultusunda tedbir olarak gerçekleştirilmektedir” denildi.

İmha edin uyarısı geldi: GÖMÜN YA DA YAKIN

Yazıda; ithal edilen hayvanların risk barındıran sakatatlarının insan tüketimine sunulmaması için “mezbahalarda takiplerinin yapılması, gıda ve yem zincirine girmeyecek şekilde (gömülerek ya da yakılarak) imha edilmesi ve kayıtlarının tutulması gerektiği” belirtildi.(Habertürk)
-- 
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Kendini tanımayan kimse kurtuluş yolundan uzaklaşarak cehalet ve sapıklık yoluna giriverir.


Hz.Ali

oO-------------------------------------------------------------------Oo

http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder