22 Şubat 2011 Salı

KEDİ, FARE GİBİ OYNADILAR : Hakkında yeniden yakalama kararı verdikleri Yarbay Ali Tatar'ın intiharı nedeniyle iki hâkimin yargılanmasına karar verildi.

KEDİ, FARE GİBİ OYNADILAR

20 Şubat 2011, Pazar 15:11:00


Hakkında yeniden yakalama kararı verdikleri Yarbay Ali Tatar’ın intiharı nedeniyle iki hâkimin yargılanmasına karar verildi. Dava dilekçesinde “Tatar ailesi ile kedi fare gibi oynadılar” denildi.

Hâkim ve savcılar aleyhine, ancak devlete karşı dava açılabileceğine ilişkin kanun değişikliğinden önce, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanıp serbest bırakıldıktan sonra yeniden çıkarılan yakalama kararı üzerine intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ailesinin açtığı davada, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi hâkimleri Şeref Akçay ve Metin Özçelik’in Yargıtay’da yargılanmasına karar verildiği ortaya çıktı.

Yarbay Ali Tatar, 5 Aralık 2009’da Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandı, 7 Aralık’ta yapılan itiraz üzerine 16 Aralık’ta serbest bırakıldı. Ergenekon savcısı Süleyman Pehlivan’ın itirazı üzerine İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Oktay Açar’ın muhalefet şerhine karşın aynı mahkemenin iki üyesi Şeref Akçay ve Metin Özçelik’in kararı ile yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Tatar, bu yakalama kararı üzerine 19 Aralık 2009’da yaşamına son verdi.  Tatar’ın ölümü üzerine aile bireyleri, kişilik haklarına yapılan saldırı nedeniyle Pehlivan, Akçay ve Özçelik hakkında 50 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

‘PSİKOLOJİK ÇÖKÜNTÜYE UĞRATILDI’

Tatar’ın ölümüne sebebiyet veren yakalama kararının, siyasi ve stratejik emellerle verildiği iddia edilen dava dilekçesinde özetle şöyle denildi:

Ailesi, Tatar’ın tahliye kararına henüz sevinememişken, hayali bir şekilde kuvvetli bir suç şüphesi varlığı iddiası ortaya atılmış ve tabiri caizse Ali Tatar, ailesi ve kardeşleri ile kedi fare oyunu oynayarak, manevi elem ve ızdıraba sürüklenmiş ve her iki tarafta psikolojik olarak çöküntüye uğramışlardır. Nitekim bu psikolojik çöküntü sonucu Tatar, yıllarca şeref ve haysiyetle hizmet verdiği üniformasına ve onuruna leke sürülmeye çalışıldığını fark etmiş ve daha fazla mücadele edemeyerek, kendi hayatına son verme yolunu seçmiştir. ”
İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2 Aralık 2010’da davalı hâkimler Akçay ve Özçelik’in il hakimi olmaları nedeniyle görevsizlik kararı vererek dosyanın Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’ne gönderilmesine hükmetti.


http://askerhaber.com/haber/2885/ked%C4%B0--fare-g%C4%B0b%C4%B0-oynadilar.html


--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ İnsanlara ateşe dost olduğun gibi dost ol.  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Hakiki dost; sıkıntılı zamanlarda, senin gurur ve izzet-i nefsini kırmadan, sana yardım edenlerdir.   Hz.Ali  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder