22 Şubat 2011 Salı

Fwd: TRT'nin birçok kazı ve aramayı daha başlamadan duyurup bir de mühimmat listesini vermesinin sırrı bu videoda ortaya çıktı.



-------- Original Message --------
From:     Kemal Simsek <kemalsimsek1963@gmail.com>

İŞTE TRT JET

22 Şubat 2011, Salı 02:21:38


TRT’nin birçok kazı ve aramayı daha başlamadan duyurup bir de mühimmat listesini vermesinin sırrı bu videoda ortaya çıktı.

Çelik ÇELİKYAMAN'IN HABERİ

TRT’nin çok tartışılan, “Geleceği daha gelmeden yayınlama” başarısının sırrı gözler önüne serildi. Sabih Kanadoğlu ile Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın henüz evleri bile aranmadan gözaltına alındıklarını duyuran TRT,  son olarak Etimesgut'ta çevrilen TSK kamyonu haberiyle bir kez daha 'henüz gerçekleşmeyeni haber yapma' başarısını göstermişti.

(İLGİLİ VİDEO) İŞTE O KONUŞMA

POLİSTEN TRT’CİLERE SİTEM

Tarih 12 Ocak 2009. Yer Ankara Zir Vadisi. Yarbay Mustafa Dönmez tarafından gömüldüğü iddia edilen mühimmatın çıkarılması çalışması. Bir ara TRT ekibi seslerden anlaşıldığı kadarıyla kan ter içinde olay yerine geliyor. Bu sırada Bünyamin adlı polis memuru, TRT ekibine seslenerek, “Canlı verin" diyor. Bunun üzerine TRT görevlisinden, “Canlı verebilmemiz için telefonumu özel açabilmem gerekiyor. Siz açabiliyorsanız açın" cevabını alıyor. TRT ile polisin konuşması, sanki muhabir ile yönetmeni arasında geçiyormuş havası veriyor.


İŞTE O KONUŞMANIN DEVAMI:

Polis: "Turkcell'iniz yok mu?"
TRT: "İkisi de Turkcell ama çekmiyor" 
Polis: (Yavaşça sinirlenerek) “Şu yukarıdan verseniz çeker. Sizi o yüzden çağırdık. Şu yukarıdan çekiyor. Sizin ayrıcalığınız olsun diye çağırdık. Sizi onun için çağırdık"
Kameraman, "Bilmiyorum ama…"
TRT’den Yaşar: "Telefonla bağlantı kuramadı da o yüzden arkadaşım... Biz o zaman şu canlı yayın aracının orasından alıyoruz.
Polis: Tamam oldu tamam.

Devamında ise TRT, kazı daha devam ederken, silahların adedini ve tipini açıkladı. Olay yerinden canlı olarak yapılan bu anonslar sırasında ise kazılar henüz devam ediyordu.


KUŞ UÇURMUYORUZ

Eleştirilerle ilgili daha önce AKŞAM Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan TRT Haber Dairesi Başkanı Ahmet Çavuşoğlu ise, “TRT'de son dönemde yapılan haberlerle 'TSK'nın yıprattığı' iddiasıyla ilgili, “TSK, gözbebeğimiz, yıpratmamız asla söz konusu olamaz” demişti. Çavuşoğlu şunları söylemişti: ”Her yerde muhabirlerimiz var. Kuş uçurtmuyoruz, birçok haberi ilk biz duyuruyoruz. Haber atladığımız zaman muhabirlerin canına okuyorum. Kamyonla ilgili bilgileri izleyicilerimize aktarırken de, 'iddia' olduğunun altını çizdik. İlerleyen saatlerde jandarmadan gelen açıklamayı da haber olarak hemen kullandık.TSK'yı yıpratmak gibi bir amacımız olabilir mi? TSK'yı neden yıpratalım. TSK bizim gözbebeğimizdir. TRT olarak sadece iyi habercilik yapmaya çalışıyoruz”




22 Şubat 2011 08:44 tarihinde Kemal Simsek <kemalsimsek1963@gmail.com> yazdı:

ZİR VADİSİ DAVASI YENİDEN

21 Şubat 2011, Pazartesi 03:26:49

Zir Vadisi ve Sapanca’daki evinde bulunan askeri mühimmatı gizlemek suçundan 4 yıl hapse mahkum olan Yarbay Mustafa Dönmez, Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nde yeniden yargılanacak.

Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Askeri Yargıtay’ın verdiği bozma kararına karşı, Dönmez’e 4 yıl hapis kararında direndi. Ancak, Askeri Yargıtay Daireler Kurulu, bu kararı da bozarak, son noktayı koydu.

Dönmez, 25 Şubat’ta Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıkacak. Askeri Mahkeme, Kurul’un bozma kararı doğrultusunda, soruşturma ve kovuşturmadaki usule ve esasa ilişkin eksiklikleri tamamlamak zorunda.

Duruşmada, Ankara Zir Vadisi’ndeki aramaya ilişkin CD’ler ve ortaya atılan iddialar yargılama sırasında yeniden gündeme gelecek.

Dava, Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nde yeniden görülürken, Dönmez, Ankara’daki lojmanındaki aramanın CMK’ya aykırı olduğunu ve hakkındaki delillerin usule aykırı toplandığını iddia etti.

Dönmez, “Haliç’te Yaşayan Simonlar” kitabının yazarı tutuklu Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın, tanık olarak dinlenmesini de istedi.



ASKERHABER / HABER MERKEZİ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder