20 Şubat 2011 Pazar

Asker gözüyle - O yüzbaşı ne yapıyordu?

O yüzbaşı ne yapıyordu?


Tuncer BAHÇİVAN
tuncer.bahcivan@gmail.com


Dün medyada Şırnak’ta görev yapan bir yüzbaşının, askerleriyle birlikte yaptığı atışın videosu vardı. Yayınlayan medya organlarının ortak manşeti şuydu:

“Yüzbaşı askerlerini hedef tahtası yaptı!” Bir askeri cehalet örneği daha!

O atış, özel kuvvetlerin “standard eğitimlerinden” biridir.

Bunun nedeni; “urban fighting” yani meskûn mahal çatışmalarında, gerektiğinde arkadaşının en yakınındaki bir hedefe bile atış yapabilsin diyedir. Çatışma anında öyle zamanlar gelir ki, dost ve düşman askerler iç içe olur. Bu nedenle özel kuvvetler bu eğitimi alır. Bu eğitim, askerlerin biri birine olan güvenini de arttırır.

O nedenle o atışın adı “güven atışı”dır.

Spiker konuşuyor: “Bakın bacak arasından da atış yapıyor, ya kalp krizi gelse sendelese o zaman Mehmetçiği vurmaz mı?”

Gerzekçim bu dediğin ihtimal, İstanbul’da evi ile işi arasında seyahat eden birinin trafik kazasına uğramasından daha düşüktür. Yani o yüzbaşının eğitimi ve kendine güveni o kadar sağlamdır.

Sonra bir ayrıntı daha var: Yüzbaşı “kendine güvenen kalsın” diyor. Ve de hedefi iki yanından tutanlar da 2 astsubay! Erler onların daha dışında...

Yüzbaşı doğru mu yapmıştır? Hayır o birlikte olmaz! Ancak orası savaşan bir birliktir. Orası Güneydoğu. Oranın olağanüstü koşulları, görev yapanlarında sıra dışı haleti ruhiyesi var. Ancak benzeri olayların tekrar edilmesi ve yaygınlaşması önlenmelidir.

Size bir sır daha vereyim; o atışın aynisini ben de yaptım. Önce 30 cm boyundaki hedefi elimde tuttum, keskin nişancı asker G-3’le vurdu. Sonra Osman binbaşı, tabancayla bir kaç el düz bira kaç el de bacak arasından atış yaptı elimdeki hedefe…

Sonra binbaşı hedefi tuttu, ben  de tabancayla yaptım ayni atışı. Bunu yaklaşık on yıl önce, Kayseri 1. Komando Tugayı’nda yaptık.

ATV’deki programım “Yıldızlar”da aynen yayınladık. O zaman çekimi yapan ATV kameramanı Mustafa Bayram da “abi yapma etme” diye bağırmıştı videodaki o askerler gibi. Sonra o da alıştı.

Girin Youtube’a benimle benzeri işleri yapan yabancı gazeteciler-televizyoncular da askeri polisiye alanda çuvalla mermi atar. Konu outdoor ise cip kullanır, dağsa dağa çıkar.

Programım “Yıldızların” 10-15 bölümü de polis idi. Benzeri atışları Gölbaşı Polis Özel harekat eğitim tesislerini çekerken de yaptık. Birileri magazin-spor programı yaptı ben de askerle polisle bu tür programları… Niye, benim konum uzmanlık alanım da bu. Bu konular benim çocukluktan beri merakım, hobim. Babadan kalma bir hobi o kadar.

(Ama birileri, cehaletinden ya da münafıklığından, bu anlattıklarımdan “Ergenekon” da çıkarabilir. Bence mahsuru yok. Bana mail-yorum neler yazıyorlar neler).

PSİKİYATRİSTE ASKERİ SORU SORMAK DOĞRU MU?


Bir askeri doktorun askerlikle ilişkisi sadece üniforma giymektir. Bir de baktığı kişiler ve hastaları askerdir hepsi o kadar. Prof Dr Nevzat Tarhan diye bir zat var. Hangi kanala baksan o. Kendi konusunda konuşursa idare eder. Ama askeri konulara girince fena halde zırvalıyor.

Zaten bir çok psikolog-psikiyatrist, önce kendini tedavi için seçer o branşı. Adamın yüzüne dikkatle bakın ruhsal ekseni iyice kaymış, meslek hastalığı olsa gerek. Öyle sallıyor ki o kadar olur.

Örneğin, geçen hafta Ahmet Hakan’ın CNNTÜRK’teki programında “Obama, ABD Genelkurmay Başkanını Afganistan nedeniyle bir kalemde görevden aldı” dedi. Oysa o dediği Afganistan’daki NATO Komutanı General McCrystal’di.” Genelkurmay başkanı Mullen hala yerinde duruyor.

Arkadaş,  hafta başı bu sefer Kanaltürk’te bir programa çıktı. “Avrupa ülkeleri özel kuvvetlerini lağvetti bizimki hala duruyor” dedi. Adam rahatsız, illa içinden çıktığı TSK’ya çakacak. Oysa yok öyle bir şey. Her büyük ülke ordusunun özel kuvvetleri vardır. Alın işte Alman, Yunan, Polonya, İtalya, Fransız, İspanyol özel kuvvetleri Afganistan’da savaşıyor.

Onu bıraksa da şu doçentliği prof.luğu nasıl aldı onu bir anlatsa…Mesela Van bağlantısı, mesela Prof Dr.Sedat Özkan olayı…Kendine profluğu veren prof şimdi nerede çalışıyormuş? Mesela kurduğu NP Hastanesinin sermayesini kimlerden çıkarmış?

Tövbe estağfurullah nereden başladık nereye geldik yahu…

http://gazeteci.tv/o-yuzbasi-ne-yapiyordu-3744y.htm
--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Rüyalari gerçeklestirmenin en kestirme yolu uyanmaktir.  J.M.Power  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Tüm dostlara........ Sevilecek biri olmadığın zamanlarda bile Seni Sevmeli... Sarılınacak biri olmadığın zamanlarda bile Sana sarılmalı.... Dayanılmaz olduğun zamanlarda bile Sana Dayanmalı.. Dost dediğin; fanatik olmalı; Bütün dünya seni üzdüğünde Sana moral vermeli, Güzel haberler aldığında seninle dans etmeli, Ve ağladığında, seninle ağlamalı... Ama hepsinden daha çok; Dost matematiksel olmalı; Sevinci çarpmalı... Üzüntüyü bölmeli... Geçmişi çıkarmalı... Yarını toplamalı... Kalbinin derinliklerinde ihtiyacı hesaplamalı... Ve her zaman Bütün parçalardan daha büyük olmalı... İşi bitince seni bir tarafa atmamalı.............''  Mevlana  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder