13 Temmuz 2011 Çarşamba

Tas kebabı

Tas kebabı

Malzemeler

1200 gram kuşbaşı doğranmışkoyun ya da dana eti

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 adet soğan

6 diş sarmısak

2 çorba kaşığı domates salçası

1 adet defne yaprağı

10-15 adet tane karabiber

1 tatlı kaşığı un

Bir buçuk litre sıcak su

Tuz

Yapılışı

ZEYTİNYAĞINI bir tencereye alıp eti ekleyin.

Et suyunu saldıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kavurun.

Çatırdamaya başlayınca kapağını açıp üzerine soğan ve sarmısakları bütün olarak ekleyin.

Un hariç diğer malzemeyi de ilave edin.

3 dakika birlikte kavurun.

Unu ilave edip bir iki çevirin ve suyunu koyun.

Tuzunu ayarlayın.

Yemek pişerken oluşan köpükleri ara sıra alın.

Köpük bitince tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte bir buçuk saat pişirin.

Patates kızartması ile servis yapın.

--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Belanın en tehlikelisi yüze gülerek gelendir.  Anonim Nasihat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder