28 Mart 2019 Perşembe

ANİDEN BİR YERE GİDECEK OLSANIZ ÇOCUĞUNUZU DİN GÖREVLİSİ KOMŞUNUZA EMANET EDER MİSİNİZ?

ANİDEN BİR YERE GİDECEK OLSANIZ ÇOCUĞUNUZU DİN GÖREVLİSİ KOMŞUNUZA EMANET EDER MİSİNİZ?

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat TV yayınında çarpıcı bir bilgi verdi. Vatandaşlara "aniden bir yere gitmek zorunda kalsanız çocuğunuzu kime emanet edersiniz?" sorusunu sorduklarını belirten Kulat yanıtlardan bir tane din görevlisi olmamasına dikkat çekti.

28 Mart 2019

Halkweb Haber Merkezi

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat TV yayınında çarpıcı bir bilgi verdi. Vatandaşlara "aniden bir yere gitmek zorunda kalsanız çocuğunuzu kime emanet edersiniz?" sorusunu sorduklarını belirten Kulat yanıtlardan bir tane din görevlisi olmamasına dikkat çekti.

Kulat ilk 10'da dinle ilgili kimsenin olmamasını vurgularken "ilk 10'da dinle anılan kimse yok. Niye biliyor musunuz? Toplumda dine dindara güveni minimize ettik biz yahu! Geldiğimiz nokta… Başarı nerede burada?" dedi.

Benzer bir anketin Turgut Özal döneminde yapıldığını belirten Kulat o dönemde en güvenilir kişiler arasında din görevlilerin olduğunu ileri sürdü.

Kulat'ın ilgili açıklaması şu şekilde:

"Son bir anket söyleyeceğim. Biz bir soru sorduk insanlara. Bu sorunun aynısını yıllar önce Özal zamanında bir araştırma firması sormuş. Aynı soru: 'Aniden bir yere gitmek durumunda kalırsanız aile olarak; karı-koca aniden bir yere gitmeniz gerekiyor. Çocuğunuzu aşağıdaki komşulardan hangisine teslim (emanet) edersiniz?' Meslek grupları yazılmış. İşte doktor var polis var hakim var bilmem ne var falan… 'Hangisine teslim edersiniz?' O dönemde çok ilginçtir bu araştırmayı yapan firma dindar bir firma değil. Yani sahipleri dindar değil; yoksa firma olarak dindar olmaz; ama ilk sırada din görevlisine teslim ediyor. İmam müezzin ya da Kur'ân kursu hocası olan komşuya teslim ediliyor. Biz yaptık araştırmayı; ilk 10'da dinle anılan kimse yok. Niye biliyor musunuz? Toplumda dine dindara güveni minimize ettik biz yahu! Geldiğimiz nokta… Başarı nerede burada?"

https://halkweb.com.tr/aniden-bir-yere-gidecek-olsaniz-cocugunuzu-din-gorevlisi-komsunuza-emanet-eder-misiniz/?fbclid= IwAR3B8_KxFRXqARmmyGdrl8lEIWgD6GOc3cFBJrEx1faMAQJwgkI3oftW8Ic

================================



--
AltNot
--
a45UyF587661
-   -   -   -   -   -   -   -   -
Memleket mutlaka modern medeni ve yeni olacaktir.
Bizim icin bu hayat davasidir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

-   -   -   -   -   -   -   -   -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

144. BUTUN DINLER HOSGORUSUZDUR, VICDAN OZGURLUGUNU KABUL ETMEZ VE DOLAYISIYLA IYILIGIN VE GUZELLIGIN YIKICISIDIR

Hicbir sofu yoktur ki, kendisinin bagli bulundugu mezhepten baska mezhebe girenleri, yaratilisina gore, ya dusmanlik, nefret ve tiksintiyle, ya asagilayici gozle gormesin, ya da durumuna acimasin. Ustun din, hep hukumdarin ve ordunun bagli oldugu dindir, Zayif mezheplere ustunlugunu, acimasizca ve cok asagilayici bicimde hissettirir.

Yeryuzunde henuz gercek hosgoru, gercek vicdan ozgurlugu yoktur. Her yerde, her milletin oteki butun milletlerden ayri ve ayricalikli bir sekilde sevgilisi oldugu sanilan bir Allah'a tapilir.

Her kavim yalniz kendisinin gercek Allah'a, dunya capinda Allah'a, doganin hukumdari olan Allah'a ibadet etmesiyle ovunur. Ancak, bu hukumdar, dunya arastirilir ve incelenirse gorulur ki, her toplumun, her mezhebin, her firkanin ya da her dinin mensuplari, her seye gucu yeten Allah'tan; ozenle ve calisarak ancak teveccuhune hak kazanma ayricaligina eristiklerini one suren az sayida uyruklarini kapsayan ve otekilere hic de kulak asmayan, aciz bir hukumdar yaparlar.

Din koyuculari ve bu dinleri tutan ruhaniler, dini asiladiklari milletleri otekilerden ayirmayi acik bir sekilde istemislerdir. Bunlar, kendi surulerini farkli damgalariyla oteki surulerden ayirmak istediler. Bunlar kendilerini izleyenlere, baska ilahlara dusman ilahlar, ozel ayinler, cemaatler, ibadet yerleri, dini torenler verdiler ve ozellikle kendilerine bagli guruhu, oteki dinlerin asagilayici, kufur ve igrenc olduguna inandirdilar. Bu hile ve oyunla, bu acgozlu aldaticilar, mezheplerine girenlerin ruhlarini kimseye danismadan istila edip buyulediler. Bunlari, uysal olmayan, toplum disi yaptilar, insan topluluguna baglilik ve ilgilerini yok ettiler. Fikirlerine ve kendi ayinlerine uygun fikir ve ayinlere sahip olmayanlarin tumune mahkum, lanetlenmis gozuyle baktirdilar. Iste bu sekilde, din, insanlarin yureklerini kapatmaya ve insanin hemcinslerine karsi beslemesi gereken sevgiyi yureklerden uzaklastirmaya erismistir. Uysallik, iyilikseverlik, merhametli olmak gibi ahlakin bu ilk erdemleri, dini hurafelerle kesinlikle uyum kabul etmez.
-   -   -   -   -   -   -   -   -
...Bize duymak istediklerimizi soyleyen kitaplari severiz...

George Orwell1984

-   -   -   -   -   -   -   -   -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder