6 Mart 2019 Çarşamba

ARTIK BABAN HEP BİZİMLE OLACAK


ARTIK BABAN HEP BİZİMLE OLACAK

'Baban yanımızda değildi. İşteydi her zamanki gibi. Telefondan aldı haberi. Çok merak ediyordu. ' Diye yazıyordu ezilmiş hurda yığınına dönmüş arabadan çıkartılan sağı solu yırtılmış defterde. .



Babanın işi bu güzel kızım…



Baban bundan sonra da istese de pek çok zaman yanımızda olamayacak.



Sen hasta olup ateşin çıktığında O aynı ateşle yanan başka çocukların ateşini serumlarla ilaçlarla düşürmeye çalışıyor olacak.



Sen gece acıkıp ağladığında o öyle yorgun olacak ve derin uyuyacak ki seni duyamayacak…



Sen ilk adımını atıp yürümeye çalıştığında o senin karşında kollarını açmış şekilde 'Hadi benim güzel gel bakayım babana' diyemeyecek. Baban ilk adımını atarken düşüp bir tarafını yaralayan bir başka çocuğa pansuman yapıyor olacak. .



Sen okula heyecanla başladığın ilk gün gözün babanı arayacak ama O okula gidemeyip de hasta olan çocukları iyi etmeye çalışacak...



Sen onu 'Babam gelsin de biraz onunla oynayayım' diye sabırsızlıkla beklerken O bütün gün senin yaşındaki hasta çocukların yüzünü güldürmek için çalışıp onlarla oynadığından yorgun ve bitkin olacak. Muhtemelen de yemekten sonra çekyatta televizyon izlerken uyuyor olacak.



Öyle yoğun ve yorgun olacak ki senin doğum gününü senin tiyatro gösterini senin konserini senin Cumhuriyet bayramında şiir okumanı 'Aaa o bu gün müydü? Ama benin nöbetim var' 'Ama Acil hasta var' 'Ama serviste kötü bir hasta var' diyerek unutacak. Sen ona kızacaksın.

Kızma ona güzel kızım.

Babanın işi böyle. .



Baban severek isteyerek seçti bu mesleği. Hatta 'Süleyman hayatını mesleğine adamış biri. Nasıl oldu da seni görebildi' demişti arkadaşı Akif Amcan. .



Ben onu öyle kabul ettim öyle sevdim. Sen de alışacaksın. Başka çocuklar gibi ona fazla sarılma fırsatı bulamasan da başka babalar gibi her an yanında olamasa da seninle oynarken uyuyor olsa da baban seni dünyadaki her şeyden daha çok seviyor.



Seni öyle çok istedik ki. İçim kıpır kıpırdı o sonuca baktığımda. Nihayet aşkımız bir meyve verecekti. Sana hamile olduğumu öğrendiğim gün yine nöbetteydi. Nasıl da heyecanla defalarca aramıştı. Sırf biraz merak etsin diye uzun süre açmamıştım telefonu. .

Sonra 'Hamileyim' dediğimde telefonda nasıl bağırdığını. . Nasıl sevindiğini bir görsen. .

Sonra nasıl günlerce elini senin üstüne koyup uyuduğunu…

İlerde belki okursun diye defterime 'Bebeğim. Dün sana hamile olduğum kesinleşti. Kan değerim de yükselmiş. Çok mutlu oldum. Şükür namazı kılacağım. Baban yanımızda değildi. İşteydi her zamanki gibi. Telefondan aldı haberi. Çok merak ediyordu. Ve mutlu haber ulaştı. İnşallah seni kucağımıza sağlıklı bir şekilde alabiliriz. " diye yazmıştım.

Güzel kızım;

Artık sen ben ve baban sonsuza kadar cennette hep beraber olacağız.

Baban şimdiye kadar iyileştirdiği çocukların duası ile rahat rahat uyuyacak…



Bu yazı dün geçirdiği trafik kazasında hayatını Kaybeden meslektaşım Çocuk Hastalıkları Doktoru Süleyman Köse eşi Dr. Nurgül Köse ve henüz doğmamış kızlarının aziz hatırasına ithaf edilmiştir.

Rahmetle….

Dr. Deniz Arslan

--
AltNot a45UyF587661
-   -   -   -   -   -   -   -   -
Milletimiz her gucluk ve zorluk karsisinda durmadan ilerlemekte ve yukselmektedir.
Buyuk Turk Milletinin bu yoldaki hizini her vasitayla arttirmaya calismak bizim hepimizin en kutlu vazifemizdir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

-   -   -   -   -   -   -   -   -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

171. TEIZMI, YANI ALLAHCILIGI VE SOFULARI ORTAYA CIKARAN, KORKUDUR

Korku, ilahlari yarattigi gibi, onlarin insan ruhundaki saltanatini da yasatir. Insanlar, tanrisalligin adindan, o kadar erkenden titremeye, korkmaya alistirilmislardir ki, tanrisallik; onlari usandiran bir cin, bir ifrit, bir gulyabani olmustur. Bu korkudan bir an kurtulurlarsa, gercekte olmayan hayaletlerin kendilerini carpmasindan korkarlar. Sofular, ictenlikle sevemeyecek olcude Allah'larindan korkarlar. Buyukluk ve kuvvetinin pencesinden kurtulmak olanaksizligi karsisinda dalkavukluk etmek zorunda olan ve yalan soyleye soyleye, sonunda efendilerini sevdiklerine kendilerini ikna eden esirler gibi Allah'a ibadet ederler. Kacinilmazligi erdem yaparlar. Ibadet edenlerin mabutlarina ve kolelerin efendilerine sevgisi, kuvvete sunulan ve kalbin asla katilmadigi tutsakca ve ikiyuzlu bir bagliliktan baska bir sey degildir.
-   -   -   -   -   -   -   -   -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder