8 Mart 2019 Cuma

'RUHSATSIZ SİLAH SATIŞI ÖYLE BOYUTLARA ULAŞTI Kİ YETKİLİLERİN DEYİMİYLE PEYNİR-EKMEK GİBİ SATILIYOR'

Hani 12 Eylül darbesi için darbe ortamı hazırlamak diye bir suç uydurmuşlardı ya, işte onun gibi.
Bu da iç savaş ortamı hazırlamak suçunun kapsamına giriyor.
Ve bu suçun faili de gelmiş geçmiş bütün AKP hükumetleri, elebaşı da Recep Tayyip ERDOĞAN(RTE)dır.

Ruhsatsız silah satışı, halka devlet silahlarının kontrolsüz dağıtımı, bu silahların toplanmaması, araştırılması ve soruşturulmasının önlenmesi ne demek, ne anlama gelir?
Ayrıca on yıldan fazla süredir iç politikada en ağır şekilde cepheleşme siyaseti güttükten sonra halkın birbirile kucaklaşması mümkün mü?

İç savaşın patlaması için ideal karışımı AKP hükumetleri ve RTE bizzat hazırlamaktadır.

Peki şimdi soralım, ülkenin zenginleri, halkın önemli bir bölümü neden korkuyor, neden tedirgin, neden kişisel kurtuluş hazırlıkları yapıyorlar?
Zengin, rahat, güvende olan insan neden ülkesini terk etmeye yeltensin.

Evet, sel gider kum kalır.

Gidenler ikstir olsun gitsin, biz bize yeteriz.
Gidenler gemiyi terk eden farelerdir.
Gidenler gittiğinde ülke arınacak,
Gidenler zaten Türk de değil, diyenler yanılıyorlar.

Kalanlarla ülke tam olarak birbirini boğazlamaya hazırlanmış olacak.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


'RUHSATSIZ SİLAH SATIŞI ÖYLE BOYUTLARA ULAŞTI Kİ YETKİLİLERİN DEYİMİYLE PEYNİR-EKMEK GİBİ SATILIYOR'

04.01.2019

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk son 10 yılda ruhsatsız silahlarla 159 bin suç işlendiğini söyledi. Öztürk "Ruhsatsız silah satışı öyle boyutlara ulaştı ki yetkililerin deyimiyle peynir – ekmek gibi satılıyor" dedi.

Saygı Öztürk "Silahlanmaya seyirci mi kalınacak?" başlığıyla yayımlanan yazısında "Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bireysel silahlanma raporuna göre son 2 5 yılda 250 bin silah ruhsatı verilmiş son 10 yılda ruhsatlı ateşli silahlarla 25 bin ruhsatsız ateşli silahlarla 159 bin suç işlenmiş" bilgisini verdi.

© AP Photo / Manu Fernandez

'Arda Turan'ın silahı ruhsatsız'

zellikle liseli gençler ellerinde pompalı silahlarla dolaşıyor 'sevgili' yüzünden birbirlerine bu silahlarla saldırıyor. Neden? Ruhsata gerek yok. İnternet telefon ve sosyal medya aracılığıyla siz siparişi verin gerisi kolay" diyen Öztürk "Ruhsatsız silah satışı öyle boyutlara ulaştı ki yetkililerin deyimiyle peynir — ekmek gibi satılıyor. Bunu engellemeye de kimsenin niyeti yok gibi" görüşünü dile getirdi.

Öztürk şöyle devam etti:

Bu kadar kolay edinilen ruhsatsız silahlara karşı adım atılıp atılmadığını araştırdığımda Emniyet Özel Güvenlik Dairesi'nin bu konuda hiçbir şey yapmadığını proje üretmediğini öğreniyoruz. Sadece İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican'ın yasa teklifiyle karşılaştık. Ölüm yaralanma ve sakatlanma gibi olayların birçoğunun kontrolsüz bireysel silahlanmadan kaynaklandığı anlaşılıyor. Özellikle izinsiz üretilerek sosyal medya sitelerinden usulsüz olarak satışı yapılan yivsiz tüfekler herkesin elinde. Ülkemizde her yıl ortalama 4 bin 500 kişi bireysel silahlarla hayatını kaybediyor. Dünya Sağlık Örgütü Şiddeti Önleme Programı'nda ateşli silahlara erişimin kısıtlanması alınacak ilk 3 sıradaki önlemler arasında yer alıyor. Silaha ulaşım kolay. Telefonla veya internetten verilen siparişle hiçbir yetki belgesi aranmaksızın "Hızlı kargo ücretsiz kargo taksitli ödeme" gibi yöntemlerle üstelik hediye silah malzemeleri içeren kampanyalarla pazarlanıyor.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201901041036926541-ruhsatsiz-silah-satisi-peynir-ekmek/?fbclid= IwAR0ExzqSi-VVCdvkLaqJl4D_8yovd8DIFDStmFPgk1osVOwZE8MzLL-nxXE&utm_source=https://l.facebook.com/&utm_medium=short_url&utm_content=kxyC&utm_campaign=URL_shortening

--   a45UyF587661    Tuketici yasamak iyi degildir.  Uretici olalim.  Gazi Mustafa Kemal ATATURK  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder