10 Mart 2019 Pazar

İmam hatipler kapatılmalı....

Neden?
Çünkü basit matematik işlemleri, temel fizik ve biyoloji kavramlarını bilmeyen cahiller yetişiyor.
Öyle ki, adam yüzle bin,  milyon ile milyar, ya da trilyon arasındaki farkları bilemiyor.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  



45 katrilyon şöyle bir rakam:45.000.000.000.000.000

Türkiye'nin 2019 bütçesi ise 960 milyar 976 milyon TL, yani şöyle bir rakam: 960.976.000.000

17 yıl boyunca bütçenin aynı olduğunu varsayarsak şöyle bir rakama ulaşıyoruz.

17x960.976.000.000=16.336.592.000.000

17 yıllık Türkiye bütçesinin 2.753 katını Şanlıurfa'ya harcamayı başaran Kainat Liderimizi can'ı gönülden kutluyor, Şanlıurfa'yı ekonomik krizin suçlusu ilan ediyoruz(!)

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi,          yazı

--
AltNot
--
a45UyF587661
-   -   -   -   -   -   -   -   -
Yorulmadan beni takip edeceginizi soyluyorsunuz.
Fakat arkadaslar yorulmadan ne demek?
Yorulmamak olur mu?
Elbette yorulacaksiniz.
Benim sizden istedigim sey yorulmamak degil yoruldugunuz zaman dahi durmadan yurumek yoruldugunuz dakikada da dinlenmeden beni takip etmektir.
Yorgunluk her insan her mahlk icin tabii bir halettir fakat insanda yorgunlugu yenebilecek mnevi bir kuvvet vardir ki iste bu kuvvet yorulanlari dinlendirmeden yurutur.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

-   -   -   -   -   -   -   -   -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

128. AHLAK VE ERDEM ICIN DIN HIC GEREKLI DEGILDIR

Bize durmadan yinelenir ve bircok akli basinda kimse sonunda inanir ki; din, insanlari zaptetmek icin gereklidir, kavimler icin en iyi zabitadir; ahlak ve erdem, dine siki bicimde baglidir. Bize, "Allah korkusu arifligin baslangici, ahiret korkulari selameti gerektiren korkulardir ve bunlar insanlarin ihtiraslarini zaptetmeye mahsustur" diye bagirirlar.

Dini dusuncelerin yararli oldugu konusundaki inanci parcalayip atmak icin gozleri acmak, dine en cok boyun egmis milletlerin ahlaklarinin ne merkezde olduguna bir goz atmak yeterlidir. Bu milletlerde magrur zorbalar, baskici ve acimasiz nazirlar, kotulukcu mabeyinciler, sayisiz calip cirpanlar, vicdansiz hakimler, zina edenler, capkinlar, fahiseler, ahlaksiz kadinlar, hirsizlar; oc alan ve odul veren Allah'in cehennem cezalarinin ve cennet hazlarinin varligindan bir an kusku duymayan her turden yalanci ve dolandiricilar bolca gorulur.

Insanlarin bircogu icin yararsiz olmakla birlikte din imamlari, mezheplerine bagli olanlarin gozunde olumu korkunc gostermeye calismislardir. Sofu Hiristiyanlar eger dogru dusunselerdi, butun hayatlarini aglamakla gecirir ve sonra en buyuk korkular icinde olurlerdi. "Kizgin ve ofkeli ilahin pencesine dusme dehsetiyle, insanin kendi selametini korku ve titremeyle egitmesi gerektigi" kendilerine her an yinelenen bedbahtlar icin, olumden daha korkunc ne vardir? Bununla birlikte bize temin olunur ki, Hiristiyanin olumunde, inanci olmayanin yoksun oldugu bir sonsuz teselli vardir.

Bize diyorlar ki, iyi Hiristiyan hak kazanmaya calistigi sonsuz bir mutlulugun guclu umutlari icinde olur. Ancak, dogrudan dogruya bu guclu umut da, siddetli bir Allah'in gozunde, cezaya layik bir boburlenme degil midir? En buyuk evliyanin bile sevgiye mi, ofkeye mi layik oldugunu bilmemesi gerekmez mi? Ey rahipler, hocalar, hahamlar! Bizi cennetin hazlari umuduyla avutuyor ve o sirada, yalniz o sirada cehennemin cezalarina gozlerinizi kapatiyorsunuz! Adlarimizi ve adlarinizi hayat kitabinda (Allah tarafindan takdir edilen seylerin yazili bulundugu levhada) gizlice gormek imtiyazina, soyleyin bakalim, erisebildiniz mi?
-   -   -   -   -   -   -   -   -
Gecmis siliniyor, silindigi unutuluyor, yalan gercek oluyordu.

George Orwell1984

-   -   -   -   -   -   -   -   -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder