17 Nisan 2019 Çarşamba

‘5 TÜRK ADASI YUNANİSTAN’A BIRAKILDI!’

'5 TÜRK ADASI YUNANİSTAN'A BIRAKILDI!'

17-04-2019

Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım Türkiye'nin BM'ye verdiği resmi mektupta belirtilen sınırların 92 bin kilometrekarelik Türk kıta sahanlığı ve 5 Türk adasını Yunanistan'a bıraktığını ileri sürdü.

Uluslararası anlaşmalara göre Türkiye'ye ait olan 18 ada ve kayalığın Yunanistan tarafından işgal edildiğini belgeleri ile kanıtlayan Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım tartışma yaratacak yeni bir iddia ortaya attı.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Yalım "Dışişleri Bakanlığı'ndan büyük skandal" diyerek Bakanlık'ın 18 Mart'ta Birleşmiş Milletler'e gönderdiği resmi mektupla Lozan Antlaşması'na göre Türkiye'ye ait olan 92 bin kilometrekarelik kıta sahanlığı ve 5 adayı resmen Yunanistan'a terk ettiğini söyledi. Yalım şu ifadeleri kullandı:

Bu düzenleme ile arama çalışmaları yapan Amerikan Exxon Mobil ve Katar Petroleum şirketlerinin önü açıldı.

Mektupta kıta sahanlığının güney sınırı Türkiye ve Mısır arasındaki orta hat olarak belirlenmiş. Hukuka göre güney sınırı hem bu hat hem de Türk-Libya Orta Hattı olmalı.

Kıta sahanlığının 28 derece doğu boylamının batısındaki kısmının ilgili devletlerle belirleneceği belirtilmiş. Bu söylemlle Gavdos Gaidhouronisi Koufonisi Dhia ve Dionisades adalarından kaynaklanan 5 boylamlık kıta sahanlığı hakkı Yunanistan'a bırakılmış.

https://www.abcgazetesi.com/5-turk-adasi-yunanistana-birakildi-9601?fbclid= IwAR26WYtxcccea_yk6TUYJPyodlbHEOYjZuIiAYkmbkMWWpBGSCIDyGm9wec


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Turklugun unutulmus buyuk medeni vasfi ve buyuk medeni kabiliyeti bundan sonraki gelismesi ile gelecegin yuksek medeniyet ufkunda yeni bir gunes gibi dogacaktir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

56. GERCEK DIN ILE EN KARANLIK EN ALCAKCA HURAFELER ARASINDA BIR FARK YOKTUR

Allah hakkindaki bu fikirleri, bir iyilik-kotuluk karisimi buldugumuz ve icinde yasadigimiz gercek olaylari goz onune alirsak; hissettigimiz iyilige ve kotuluge gore, bu Allah'in dogal olarak, bize isteksiz, dayaniksiz, bazen iyi, bazen kotu gorunmesi gerekir. Iste bu durumuyla, sevgimizi kazanmasinin bedeli olarak, yureklerimizde guvensizlik, korku, endise dogurmasi kesindir. Dolayisiyla dinle en karanlik, en esirane, en alcak hurafeler arasinda fark yoktur. Eger "teist", yani Allahci, Allah'i yalniz guzel yanindan goruyorsa, hurafeci, onu en igrenc yanindan goruyor. Birinin deliligi, neseli bir deliliktir, digerinin deliligi sikinti veren bir deliliktir; ancak her ikisi de esdegerde sacmalama ve esdegerde cinnet halindedir.

- - - - - - - - - - - - -
Nerede olursa olsun gokyuzu herkes icin birdi.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Iddia ediyorum hepimiz ateistiz.

Ben yalnizca, sizin inandiklarinizdan bir eksik tanriya inaniyorum.
Siz oteki tanrilari neden goz ardi ettiginizi anladiginizda, benim de neden sizinkini goz ardi ettigimi anlayacaksiniz.
ROBERTS,STEPHEN HENRY (1901-1971) Avustralyali tarihci ve yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder